Skip to main content

INTERVIEW

Χάρης Μητσιόπουλος: «Το σύγχρονο ντύσιμο πρέπει να έχει φαντασία»

Ο σχεδιαστής μόδας Χάρης Μητσιόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο AllYou.gr και την fashion editor Κέλλυ Νόβακ, για την άνεση και την ελευθερία στο ντύσιμο, για τη φαντασία και τη θηλυκότητα στο στυλ, την κομψότητα και την "self-expression".


Κέλλυ Νόβακ

Πιστεύω ακράδαντα, ότι το ντύσιμο μιας γυναίκας ή ενός άνδρα πρέπει να είναι απολύτως προσωπικό. Πρέπει, δηλαδή, να μας εκφράζει. Να έχει "ελευθερία", αλλά και να χαρακτηρίζει και να… αποκαλύπτει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας. Για εμένα αυτό είναι η μόδα. Αυτό που λένε και οι Άγγλοι, “self-expression”. Η προσωπική έκφραση του εαυτού μας.

Με τον ίδιο τρόπο φαίνεται να αντιμετωπίζει και ο Χάρης Μητσιόπουλος την μόδα, καθώς πιστεύει ότι πρέπει να ντυνόμαστε σύμφωνα με το συναίσθημα. Βέβαια, το καλό με τον Χάρη (αλλά και με κάθε σχεδιαστή μόδας), είναι ότι μπορεί να «καθοδηγήσει» καλύτερα και σωστότερα αυτό το συναίσθημα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε μας εμφάνιση.

Αυτόν το ρόλο έχει αναλάβει σχεδόν «ευλαβικά» ο Χάρης Μητσιόπουλος. Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς αμέσως. Πόσο σπάνιο είναι αυτό; Όσο σπάνιος είναι και ο ίδιος και φυσικά οι δημιουργίες του. Μέσα από αυτές βρίσκουμε, εξάλλου, και εμείς την ευκαιρία να εκφραστούμε. Και με τις δημιουργίες αυτές, πίστεψέ με, θα θέλεις να εκφραστείς.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand σας. Ποια πιστεύετε ότι είναι η φιλοσοφία του;

Η φιλοσοφία είναι να δημιουργήσουμε, μέσω της εμφάνισης, καλή διάθεση, ξεχωριστό look και άνεση, πιστεύοντας πάντα ότι δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο, μπορείς να ανοίξεις έναν άλλο δρόμο. Αυτό ισχύει παντού και πιστεύω ότι ισχύει και για την εμφάνιση.

Με μια λέξη, πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας σαν σχεδιαστή (τόσο για το στιλ των συλλογών σας, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε;

Ελεύθερο.

Πείτε μου λίγα λόγια για την πρόσφατη συλλογή σας, “Crooked Line”, για το Φθινόπωρο / Χειμώνα ’16-‘17. Τι σας ενέπνευσε για την δημιουργία της;

Η συλλογή “Crooked Line” ουσιαστικά είναι μια πορεία όπου ολοκληρώθηκε φέτος. Είναι η αντίληψη που έχω για το σύγχρονο καθημερινό ντύσιμο, το οποίο συνδυάζει φαντασία, άνεση και θηλυκότητα, μέσα από ένα avant-garde στιλ.

mitsiopoulos-01.jpg

mitsiopoulos-03.jpg

mitsiopoulos-05.jpg

Έχετε μια αξιοσημείωτη πορεία και στον χώρο του νυφικού ενδύματος. Τι σας "τράβηξε" ώστε να ειδικευτείτε σε αυτό;

Ήθελα κάτι πιο εναλλακτικό και σύγχρονο για τις νύφες. Έβλεπα ότι έχαναν τον τύπο τους και προσπάθησα να φτιάξω και να προτείνω νυφικά σύμφωνα με αυτόν (τον τύπο). Λειτούργησα πιο δημιουργικά σε αυτό το κομμάτι. Εφόσον αυτό φαίνεται να αρέσει, συνεχίζω μ' αυτόν τον τρόπο. 

mitsiopoulos-06.jpg

mitsiopoulos-07.jpg

Με ποιο γνώμονα πρέπει μια υποψήφια νύφη να επιλέξει το νυφικό της φόρεμα;

Κατά την γνώμη μου, μια νύφη πρέπει να νιώθει όμορφα, να είναι ο εαυτός της φορώντας το νυφικό της. Η επιτυχία στο τελικό αποτέλεσμα είναι να μην «παρασυρθεί» από το τυπικό, αλλά να είναι ανοιχτή σε προτάσεις. Καλό θα ήταν να μην κινηθεί συντηρητικά, αλλά με βάση αυτό που αισθάνεται. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εμπιστευτεί και αυτόν που της κάνει την πρόταση.

mitsiopoulos-08.jpg

mitsiopoulos-09.jpg

Με ποια υλικά αγαπάτε να δουλεύετε περισσότερο;

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Το μόνο που αποφεύγω είναι ο ταφτάς.

Σαν σχεδιαστής, τι θεωρείτε ότι πρέπει να προσέξει μια γυναίκα στην εμφάνισή της λίγο πριν φύγει από το σπίτι;

Όταν μια γυναίκα, αλλά και οποιοσδήποτε άνθρωπος γενικά, κοιταχτεί στον καθρέφτη φεύγοντας και δεν ξανακοιταχτεί μετά, είναι ωραίος. Για να μην το κάνει, σίγουρα θα νιώθει όμορφα. Έτσι λοιπόν, πρέπει να φεύγουμε, χωρίς να ξανακοιταχτούμε.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities