Skip to main content

INTERVIEW

Τριάδα Μπράμη: Δείξ΄της τα παπούτσια σου να σου πει... ποια είσαι

Όχι, δεν είναι... μέντιουμ! Η Τριάδα είναι η ταλαντούχα δημιουργός του Trinity and the Cat, του ελληνικού brand που σχεδιάζει και κατασκευάζει τις απόλυτα must have εσπαντρίγιες του φετινού καλοκαιριού!   


Μαρία Μυλωνά

Αν είσαι "κολλημένη" με τα περιοδικά και τις εφημερίδες, το πιθανότερο είναι πώς την γνωρίζεις ήδη. Κι αυτό γιατί το όνομά της έχει "φιγουράρει" στις ταυτότητες των μεγαλύτερων ελληνικών εκδόσεων, καθώς έχει βάλει τη -γραφιστική- υπογραφή της σε (πάρα) πολλές από τις σελίδες τους. 

Αν -πάλι- παρακολουθείς τις τάσεις της εγχώριας μόδας και τους νέους Έλληνες σχεδιαστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους με τις δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες τους, πάλι πιθανότητα έχεις ακούσει γι' αυτήν.

Κι αυτό γιατί, η Trinity (aka Τριάδα Μπράμη) είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το "Trinity and the Cat", το (100% ελληνικό) brand που φέτος το καλοκαίρι φιλοδοξεί -και απ' ό,τι φαίνεται τα καταφέρνει- να γίνει talk of the town με τις χειροποίητες εσπαντρίγιες που κατασκευάζει.   

Από τη σχεδιασμό σελίδων, στον σχεδιασμό χειροποίητων παπουτσιών, λοιπόν, η Τριάδα τολμάει, αλλάζει "ρόλους", ρισκάρει να δοκιμάσει τις ικανότητες και τις δυνάμεις της και τελικά μάς αποδεικνύει ότι η δημιουργικότητα, το ταλέντο και η φαντασία δεν έχουν όρια... Και για όλα αυτά -και για άλλα πολλά- μάς μιλάει αποκλειστικά! 

Από την δημιουργία περιοδικών και εφημερίδων, στην κατασκευή χειροποίητων παπουτσιών. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα; 

Εκτός από την δημιουργία εντύπων, πάντα ενθουσιαζόμουν να δημιουργώ διάφορα πράγματα με τα χέρια μου! Από κοσμήματα έως μικροέπιπλα και φωτιστικά. Όλα αυτά για προσωπική μου χρήση. Σχετικά πρόσφατα ανακάλυψα την ραπτική. Άρχισα να φτιάχνω κάποια ρούχα για μένα και τις φίλες μου. Αλλά και πάλι ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παρακάτω. Και έτσι προχώρησα σε αξεσουάρ. Τσάντες, εσπαντρίγιες... Αλλά με τις εσπαντρίγιες "κόλλησα". 

Τα παπούτσια "φανερώνουν" την προσωπικότητα του ανθρώπου που τα φοράει; 

Ε ναι, εννοείται! Δείξε μου τα παπούτσια σου να σου πω ποιος είσαι! Πάντα καταλαβαίνω από την παραγγελία χαρακτηριστικά από την προσωπικότητα της πελάτισσας. Για παράδειγμα, ποια είναι ρομαντική, ποια είναι πιο ήπιων τόνων, ποια πιο loud κ.λπ.

IMG_5454 copy.JPG

Ποια υλικά αγαπάς και συνηθίζεις να χρησιμοποιείς; 

Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι βαμβακερά υφάσματα ή καραβόπανα, αφενός γιατί είναι δροσερά αφετέρου γιατί είναι ανθεκτικά. Αλλά κυρίως είναι σχέδια που μου αρέσουν και θα φόραγα και η ίδια. Υφάσματα που θα πήγαιναν με σχεδόν όλα τα casual ρούχα μας.

Από τι εμπνέεσαι; Ακολουθείς τις τάσεις της μόδας ή την προσωπική σου αισθητική; 

Είναι ένας συνδυασμός προσωπικής αισθητικής και τάσης. Είναι σχεδόν αδύνατον να μην "χρησιμοποιήσεις" την προσωπική σου άποψη, όπως και δύσκολο να είσαι εκτός χρόνου και τόπου. Υπάρχουν, όμως, και οι custom παραγγελίες, όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να αναμείξει υφάσματα και σχέδια από τα υπάρχοντα παπούτσια και να δημιουργήσει το δικό του σχέδιο. Ακόμα, όμως, και σ' αυτές τις περιπτώσεις μπορώ να συμβουλέψω τον πελάτη, σύμφωνα με την προσωπική μου αισθητική.

IMG_48491.jpg

Πόσος χρόνος απαιτείται για να φτιάξεις ένα ζευγάρι; 

Περίπου 3-4 ώρες το ζευγάρι. Η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη, γι' αυτό και τόσο χρονοβόρα: Αφού σχεδιαστεί το πατρόν με το αντίστοιχο νούμερο, πρέπει να κοπούν τα υφάσματα, να αυτοκολληθούν (αυτό είναι μία διαδικασία που κάνει το ύφασμα πιο γερό), έπειτα να ραφτούν μεταξύ τους, να σιδερωθούν στην εντέλεια (η μισή δουλειά είναι το σίδερο!), και τέλος να ραφτεί με το χέρι πάνω στον πάτο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στην κατασκευή ενός χειροποίητου ζευγαριού; 

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες είναι όταν κάποιος πελάτης έχει κάπως "ιδιαίτερο" πόδι, π.χ. μεγάλο κουντεπιέ ή κότσι κ.λπ.

KIDS.JPG

Το χειροποίητο, εξαιτίας του (υψηλότερου) κόστους του, απευθύνεται μόνο στην... ελίτ; 

Νομίζω πως όλοι κατανοούμε την διαφορά μεταξύ χειροποίητου και μαζικής παραγωγής. Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλη διαφορά και στην κατασκευή αλλά και στο κόστος παραγωγής. Αυτό βέβαια δεν κάνει απαραίτητα το χειροποίητο οικονομικά απρόσιτο. Προσωπικά, πιστεύω πολύ στην μοναδικότητα και στην διαχρονικότητα του χειροποίητου, σε σχέση με τα οικονομικότερα μαζικής παραγωγής προϊόντα, που πολλές φορές η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μικρή. 

Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχουν "περιθώρια" για νέους δημιουργούς;  

Θα σου απαντήσω απολύτως μονολεκτικά: Όχι. (γέλια). Οκ, για να μιλήσουμε σοβαρά: η κρίση πράγματι βάζει "όρια", πόσο μάλλον στους νέους δημιουργούς. Αλλά, ταυτόχρονα, μάς "προτρέπει" να στραφούμε (επαγγελματικά) σε δραστηριότητες που μέχρι χτες δεν γνωρίζαμε ότι θα είχαμε την επιθυμία ή το ταλέντο να ασχοληθούμε. Οπότε, υπό μια έννοια, η κρίση μάς έκανε πιο δημιουργικούς. Άλλωστε, στη δημιουργικότητα δεν "χωράνε" όρια. 

IMG_48601.jpg

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια; Να περιμένουμε και άλλες (εξίσου εντυπωσιακές) δημιουργίες; 

Δεν επαναπαύομαι ποτέ, αλλά και δεν τολμώ να κάνω σχέδια για το μέλλον γιατί ξέρω πως ένα πρωί θα ξυπνήσω έτσι ξαφνικά με μια νέα έμπνευση και δεν θα μπορώ να αντισταθώ στην υλοποίησή της. Ποιος ξέρει λοιπόν; Για την ώρα πάντως απολαμβάνω την δημιουργία εσπαντρίγιας.

Που μπορούμε να βρούμε τις εσπαντρίγιες σου; 

Μπορείτε να με βρείτε σε facebook και instagram ως TrinityAndTheCat όπως και στο online shop www.trinityandthecat.etsy.com.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.