Skip to main content

INTERVIEW

Μελίνα Ασλανίδου: «Όσο μεγαλώνω, μου αρέσω περισσότερο»

Η Μελίνα Ασλανίδου -στην αποκλειστική συνέντευξη της στο allyou και τον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη- ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για όλα.



28 Αυγούστου του 1963. Στο Λίνκολν πραγματοποιείται μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Σ’ αυτή δίνουν το παρών 200.000 άνθρωποι και κατά τη διάρκεια της ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζούνιορ εκφωνεί έναν θρυλικό λόγο.

Ξεκινάει με τη ιστορική φράση «Έχω ένα όνειρο...», μια φράση που αργότερα έμελλε να γίνει και τραγούδι.

Kαθόλου τυχαίο το γεγονός ότι δεκαπέντε περίπου χρόνια αργότερα, την ίδια μέρα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, είδε το πρώτο φως της ημέρας ένα κορίτσι που δεν σταματάει να κάνει όνειρα και το τραγούδι είναι όλη της η ζωή.

Ο λόγος για τη Μελίνα Ασλανίδου. Στις θύμησές της υπάρχουν ακόμη τα βράδια που καθόταν στην ποδιά της γιαγιάς της και άκουγε με ευλάβεια τις ματωμένες ιστορίες για τις χαμένες πατρίδες.

Στις φλέβες της κυλάει ποντιακό αίμα και έχει πάρει όλα τα καλά χαρακτηριστικά των Ποντίων.

Είναι ανοιχτόκαρδη, ευσυγκίνητη, δίκαιη και δοτική. Άπαντες άλλωστε έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον άνθρωπο Μελίνα, γιατί η καλλιτεχνική της υπόσταση δεν αμφισβητείται από κανένα.

Η ζεστή φωνή της με την ιδιαίτερη χροιά την έκανε να ξεχωρίσει από πολύ μικρή, με τον υπογράφοντα να τη γνωρίζει μουσικά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη επανεκτέλεση του τραγουδιού της Πόλυς Πάνου "Τι σου 'κανα και πίνεις".

Στην καριέρα της μετράει αρκετά τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, έχει κάνει αρκετές σημαντικές συνεργασίες, ενώ τα τελευταία χρόνια στη ζωή της μπήκε και η τηλεόραση με τη συμμετοχή της ως coach στο Voice.

Η Μελίνα Ασλανίδου, λοιπόν, δέχτηκε ευγενικά την πρόταση-πρόσκληση να μας ανοίξει την καρδιά της και στην αποκλειστική συνέντευξή της στο allyou.gr μίλησε για όλα: για τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, τον έρωτα που αναγκαστικά σε ρίχνει στα πατώματα, το… καλάμι που παραμονεύει για όλους τους ανθρώπους αλλά και για τα talent shows.

Παράλληλα η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία θα γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, πραγματοποιώντας συναυλίες (σ.σ.: το allyou.gr είναι χορηγός επικοινωνίας) δεν έκρυψε την επιθυμία της να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην υποκριτική.

Φανταζόσουν στα πρώτα σου βήματα στον χώρο της μουσικής ότι θα είχες μία τόσο σημαντική καριέρα;

Tα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της μουσικής ξεκίνησαν από τότε που  ήμουν πολύ μικρό παιδί και μόλις είχα αρχίσει να μιλάω...παράλληλα τραγουδούσα το «Άιντε Μανταλιώ και Μανταλένα». Κάτι μέσα μου αμυδρά και όχι ξεκάθαρα μου έδειχνε αυτόν τον δρόμο. Όταν πια έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της μουσικής, αισθάνθηκα οικειότητα και σιγουριά, σίγουρα όμως δεν φανταζόμουν όλη αυτή την πορεία. 

Περίγραψέ μας τη Μελίνα Ασλανίδου σαν άνθρωπο, γιατί σαν τραγουδίστρια όλοι την ξέρουμε…

Ε, τώρα τι να σας πω (γέλια). Ξέρω κι εγώ; Παραμένω αυθόρμητος άνθρωπος, θετικός και με ιδιαίτερο χιούμορ, βορειοελλαδίτικο και ποντιακό συνάμα-καθότι δεν ξεχνάμε πότε τις ρίζες μας. Επίσης έχω και τα σκοτεινά μου κομμάτια τα οποία προσπαθώ να τα κρατώ μόνο για τον εαυτό μου, να κάνω τις σημαίες μου να μεταλλάσσομαι και να εξελίσσομαι θετικά. 

Έχεις αρκετές επιτυχίες στην καριέρα σου και  σημαντικές συνεργασίες. Έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να είναι στα όρια «να καβαλήσει το καλάμι»;

Μερικές φορές το καλάμι έρχεται  αόρατα, στέκεται κοντά σου και σε παρασέρνει. Αυτό που με ρωτάς μπορεί να συμβεί σε κάθε άνθρωπο και όχι μόνο σε κάποιον καλλιτέχνη. Πρέπει πάντα να έχεις το νου σου και να στέκεσαι ταπεινά, όσο μπορείς, στον δικό σου δρόμο, κρατώντας αγκαλιά σφιχτά τις αξίες σου και τα θέλω σου σαν άνθρωπος χωρίς να πατάς πάνω σε άλλους. 

Σε βλέπουμε ανανεωμένη και αρκετά αδυνατισμένη... Η μάχη με τη ζυγαριά σε κουράζει;

Δεν έχω καμία σχέση με τη ζυγαριά, ούτε καν ξέρω πόσα κιλά είμαι. Έχω βρει με μεγάλη χαρά τον αθλητικό μου εαυτό, γυμνάζομαι πολύ τακτικά, τρώω σωστά και υγιεινά και πράττω το πολύ σοφό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». 

Αρκετοί καλλιτέχνες για διαφόρους λόγους προτιμούν να μην κάνουν φιλίες από τον χώρο της δουλειάς τους. Με εσένα δεν ισχύει αυτό έτσι;

Πάντα είχα έναν θαυμασμό για τους καλλιτέχνες και έναν μεγάλο θαυμασμό για τις διαδρομές της ψυχής τους που αποτυπώνουν μέσα από  την τέχνη τους. Έχω μεγάλη Αγάπη για αυτού του είδους την έκφραση, την καλλιτεχνική έκφραση, γιατί πολλές φορές με έχει βοηθήσει και εμένα προσωπικά στη ζωή μου. Έχω πολλούς φίλους στο χώρο και τους έχω μέσα στην καρδιά μου πάντα. 

Υπάρχει κάποιο όνειρό σου που παραμένει ακόμη ανεκπλήρωτο;

Σαφώς. Αλλά δεν θα το πω για να μην το γρουσουζέψω. 

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια;

Ανάμεσα σε αγαπημένους ανθρώπους. Όσο μεγαλώνω μου αρέσω και περισσότερο! (γέλια). Άρα σε 10 χρόνια με φαντάζομαι καλύτερα. Σαν το παλιό καλό κρασί. 

Τι πρέπει να έχει μία σχέση -κατά τη γνώμη σου- για να είναι υγιής και να μακροημερεύσει;

Προσωπικά πιστεύω πως για κάθε σχέση το σημαντικό και το πρωτεύον είναι η ανιδιοτελής αγάπη. Μετά αυτή ανθεί και φέρει και άλλα δώρα, όπως την αλληλοκατανόηση την αλληλοϋποστήριξη και τον αλληλοσεβασμό που είναι απαραίτητα για μια  όμορφη ισορροπημένη και υγιή σχέση.

Στα σχέδια σου είναι η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση ενός παιδιού;

Εμείς κάνουμε σχέδια και ο Θεός γελάει… Εύχομαι τα σχέδια και τα όνειρα μου να συντονίζονται με αυτά που θέλει και ο Θεός για μένα.

Έχεις πέσει για κάποιον έρωτα στα… πατώματα;

Είναι αναπόφευκτο κομμάτι του έρωτα...

Η εμπειρία σου από το Voice σου άφησε γλυκιά γεύση; Σε στεναχωρεί που δεν συνεχίστηκε το συγκεκριμένο τηλεοπτικό talent show, δεδομένου ότι είχε μεγάλη επιτυχία;

Το Τhe Voice ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή για εμένα και έχω μια γλυκιά γεύση από αυτήν. Κρατάω αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς ανάμνησης.

Αρκετοί  κατηγορούν τα τηλεοπτικά talent shows ότι «εκμεταλλεύονται» τους διαγωνιζόμενους και τα όνειρά τους. Ποια είναι η δική σου η απάντηση σ’ αυτούς που έχουν αυτήν την άποψη;

Όλοι όσοι έρχονται, έρχονται πολύ συνειδητά. Θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρο τους - ότι ο καθένας εννοεί με αυτό. Μην ξεχνάμε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν talent shows, όπως ας πούμε το «Να η ευκαιρία», από το οποίο μάλιστα αναδείχτηκαν πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες. Δεν έχει σημασία από που ξεκινάς, αρκεί να έχεις ταλέντο, ψυχή, δύναμη. Η πορεία είναι αυτή που μετράει και το αποτύπωμα που θα αφήσεις.

Είναι γνωστό ότι πιστεύεις πολύ στον Θεό. Έχεις βιώσει κάποιο προσωπικό θαύμα στη ζωή σου και αν ναι θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας;

Τα θαύματα είναι εδώ και είναι για όλους όσους πιστεύουν. Πρέπει να έχεις καθαρή ματιά για να τα αναγνωρίζεις. Θεωρώ θαύμα το γεγονός ότι ζω και αναπνέω καθημερινά, το ότι έχω την υγεία μου,  εγώ και όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ και έχω δίπλα μου και  γύρω μου.

Σου έχουν κάνει πρόταση ποτέ να ασχοληθείς με την υποκριτική; Να συμμετάσχεις σε κάποια παράσταση;

Όχι, αλλά θα θελα παρά πολύ να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ σε  κάτι μικρό, έτσι για την εμπειρία, όχι ότι θα άφηνα τη μουσική και το τραγούδι, αλλά στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις.

Το τελευταίο διάστημα έχει μπει μία νέα ασχολία στη ζωή σου που δεν είναι άλλη από τον σχεδιασμό ρούχων. Μίλησε μας λίγο για αυτό.

Βασικά όλα ξεκίνησαν από την παρέα μου, όταν ένας πολύ καλός μου φίλος, μου πρότεινε να σχεδιάσω 2-3 ρούχα.  Δέχτηκα αυθόρμητα με μια αίσθηση ασφάλειας που πηγάζει από τη σιγουριά των φίλων την πρόσκληση-πρόκληση που μας δόθηκε. Δεν διεκδικώ τίτλο σχεδιάστριας επ’ουδενί. Απλά έκανα 5 ρούχα που μου αρέσει να φοράω. Αυτό…

Το πρόγραμμα των συναυλιών της Μελίνας Ασλανίδου:

Τρίτη 12 Ιουλίου, Πάτρα
Παλαιά Σφαγεία (πρώην Πολιτεία)

Πέμπτη 14 Ιουλίου, Πειραιάς
Βεάκειο Θέατρο

Δευτέρα 18 Ιουλίου, Λάρισα
Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Δευτέρα 25 Ιουλίου, Αλεξανδρούπολη
Γιορτή Κρασιού, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πέμπτη 28 Ιουλίου, Φαιστός, Κρήτη
Εκθεσιακό Κέντρο Βωρών τους Δήμου Φαιστού

Παρασκευή 29 Ιουλίου, Ηράκλειο Κρήτης
Thalassa

Σάββατο 30 Ιουλίου, Ιεράπετρα Κρήτης
Αλιευτικό Καταφύγιο, Παχιά Άμμος

Αύγουστος

Τετάρτη 3 Αυγούστου, Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Δημοτικό Αμφιθέατρο

Παρασκευή 12 Αυγούστου, Σαντορίνη
Λύκειο Φηρών

Κυριακή 14 Αυγούστου, Χαλκιδική
Αμφιθέατρο Σίβηρης, Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Σάββατο 20 Αυγούστου, Λευκάδα
Παραλία Κάθισμα

Τρίτη 23 Αυγούστου, Σύρος
Χώρος Πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου»

Σεπτέμβριος

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, Κύπρος
Beer Festival, Λευκωσία

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη
Θέατρο Δάσους

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, Βόλος
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, Αθήνα
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας