Skip to main content

INTERVIEW

Think Pig - Τhink Big

Η Μαριλένα  Βαϊνανίδη και η Aθηνά Aλεξιάδη επενδύουν στη λυτρωτική δύναμη ενός σκεπτόμενου... γουρουνιού! Και η Κάτια Μηλιαράκη σου εξηγεί τα πάντα, γιατί μίλησε μαζί τους!


Κάτια Μηλιαράκη

Δύο φρέσκα κορίτσια που ακόμη και μέσα από τις γραμμές καταλαβαίνεις πως λατρεύουν τη ζωή στα καλά αλλά κυρίως στα στραβά της. Και πού νομίζεις πως επενδύουν; Ναι, επενδύουν στη λυτρωτική δύναμη ενός σκεπτόμενου… γουρουνιού και δημιουργούν αναπάντεχες συλλογές. Με μήνυμα, με τρέλα, με νόημα... Κορίτσια, δεν υπάρχετε!

Αν κρίνω από το όνομα του Brand από κάποιο…”γουρούνι” ξεκίνησε η ιδέα σας… Θα μας πείτε δυο λόγια;

Tο Τhink Pig το βάφτισε η Μαριλένα γιατί έχει τρελή αδυναμία στα γουρούνια αλλά και γιατί το όλο concept αυτού που κάνουμε βασίζεται σε λίγο γουρουνίσιες σκέψεις!

Τι μπορεί να βρει κάποιος στις συλλογές σας και που;

Ζωγραφίζουμε σε κούπες, πιάτα, σουβέρ από πλακάκια, κάδρα και τελάρα που κάνουμε μετά φωτιστικά τοίχου... Στο επόμενο διάστημα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε κι άλλο την γκάμα μας σε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι! Μας βρίσκετε στο site μας, στη σελίδα του facebook και στο εργαστήριο μας στη Λεωφόρο Ειρήνης 28, στην Ηλιούπολη που είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 και κάθε Πέμπτη 17:00-20:00! 

13254324_1116084875108922_1438018491596851624_n.jpg

Μιλήστε μου λίγο για εσάς; Πώς γνωριστήκατε, πως συνεργαστήκατε; Ποιες είστε, τι κάνετε, τι αγαπάτε, τι μισείτε, τι θα κάνετε το καλοκαίρι, που πάτε σ αυτή τη ζωή, τι σας τρελαίνει (γέλια); 

Μαριλένα: Είμαι φωτογράφος, αγαπάω το καλοκαίρι, τους σκύλους, τα μακαρόνια, το αγαπημένο μου τραγούδι είναι τα τζιτζίκια και το «Αnother night in» των Τindersticks, η αγαπημένη μου μυρωδιά είναι η βενζίνη, φοβάμαι τη βαρεμάρα και τα αεροπλάνα, διασκεδάζω δύσκολα και μου αρέσει να μυρίζω τα βιβλία και να χορεύω swing. Γνώρισα την Αθηνά όταν πήγα να τη φωτογραφίσω για το site μου το www.spitishoot.com κι από τότε μέσα σ’ ένα χρόνο έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Με κάποιο περίεργο τρόπο ο,τι αλλαγές μας έχουν συμβεί τις έχει προκαλέσει η μία στην άλλη!

Αθηνά: Το πτυχίο μου γράφει διακοσμήτρια αλλά εγώ ντρέπομαι να το λέω γιατί θα προτιμούσα να είμαι κάτι πιο βοηθητικό για τους ανθρώπους όπως είναι π.χ. ο Σούπερμαν. Ζω με το γάτο της αδελφής μου τον ΨΙΤ, μου αρέσει το θερινό σινεμά, η θάλασσα, τα δροσερά βράδια το καλοκαίρι και οι βροχερές Κυριακές με αγκαλιές στο κρεβάτι. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική, μου τη σπάνε όσοι δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα και δεν τρώνε γλυκά. Έκοψα το τσιγάρο πριν ένα χρόνο και από τότε έχω…4 κιλά και λίγα νεύρα παραπάνω.

13315300_1122689407781802_263271649538022044_n - Αντίγραφο.jpg

«Λοιπόν στα νέα της ημέρας εκτός από πολιτικές εξελίξεις που τις ξέρετε όλοι πια, υπάρχουν και εξελίξεις στα γκομενικά μας που δεν τα ξέρετε προφανώς και τι σας νοιάζουν κιόλας, και υπάρχει και μια βάφτιση που γίνεται και ένα κοριτσάκι θα κάνει μπλουμ και εμείς του φτιάξαμε αυτά…». Διάβασα αυτή την ανάρτηση στη σελίδα σας στο FB! Επιτέλους, σκέφτηκα! Άνθρωποι που βάζουν τα γκομενικά τους - σχεδόν πάνω απ όλα τα άλλα. Είναι τα γκομενικά καλός καμβάς για δημιουργία; Τι σας εμπνέει;

Τα γκομενικά είναι το θέμα συζήτησης που σε κάνει να ξεφεύγεις από τα μεγάλα προβλήματα. Κι επίσης είναι ένας τομέας που μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα εσύ ο ίδιος πως θέλεις να είναι χωρίς να σε καταπιέζει κάποια άλλη ανάγκη, όπως γίνεται πχ στα επαγγελματικά. Ένας φίλος μας λέει ότι θα θελε πολύ ανάμεσα στα posts του Facebook που καίγονται όλοι για τα καυτά κοινωνικά θέματα να δει μια μέρα ένα πραγματικά ειλικρινές status που να γράφει: «Ναι, με στενοχώρησε πολύ αυτή η τρομοκρατική επίθεση, αλλά μετά επέστρεψα ξανά στο γκομενικό που μ' απασχολεί αυτό τον καιρό». Ο έρωτας, όπως και η τέχνη είναι ένας τρόπος να παλέψεις την πραγματικότητα, αφού σε μεταφέρει ένα τσικ πιο πάνω απ’ αυτήν. Είναι συνήθως τόσο προβλέψιμη η καθημερινότητα μας κι ο έρωτας είναι ένας τρόπος να νιώσουμε ότι ζούμε πραγματικά και δεν υπάρχουμε απλώς. Αυτό ισχύει όταν μιλάμε για έρωτα βέβαια κι όχι για αγάπη ή συντροφικότητα.

Τα πιο απίθανο που σας έχουν ζητήσει ή που έχετε σκεφτεί να φτιάξετε;

Μια πρόταση γάμου έχει γίνει με πιάτο που φτιάξαμε ειδικά για την περίσταση (Από ό,τι μάθαμε η απάντηση ήταν "i do", οπότε όλα καλά).

13507074_1142376522479757_6699346353958371919_n - Αντίγραφο - Αντίγραφο.jpg

Τα motto - τις ατάκες που τα βρίσκετε;

Είτε κάπου τις βλέπουμε και μας μένουν είτε τις σκεφτόμαστε κυρίως μας συμβαίνουν όμως!

Τι απολαμβάνετε περισσότερο στην δουλειά σας;

Την παρέα μας και την ελευθερία μας, ότι δεν έχουμε κανέναν πάνω απ το κεφάλι μας να μας λέει τι να κάνουμε και πως.

Τι σας ενθουσιάζει και τι σας ενοχλεί αφόρητα στην Ελλάδα του 2016;

Μας ενθουσιάζει ο καιρός και το ότι –τουλάχιστον η Αθήνα- είναι ζωντανή όλο το 24ωρο, ακόμα και το χειμώνα μπορείς να πιεις το ποτό σου έξω μέχρι το πρωί. Μας ενοχλεί αφόρητα η έλλειψη παιδείας και η νοοτροπία που εξακολουθεί να υπάρχει ότι ζούμε για ν’ ακολουθήσουμε κάποιο πρωτόκολλο που λέει πότε θα παντρευτούμε και πότε θα κάνουμε παιδιά. Επίσης το ότι δε μπορείς να είσαι δημιουργικός και ταυτόχρονα να βιοπορίζεσαι.

13507254_1137339239650152_4717744067402476807_n.jpg

Για ποιο πρόσωπο (επώνυμο ή ανώνυμο) θα θέλατε να δημιουργήσετε αντικείμενα κοσμήματα και τι θα γράφατε;

Μόνο για πολύ κοντινά μας πρόσωπα, πολύ προσωπικά μηνύματα!

Ποια φράση σας εκφράζει αυτή την εποχή;

Αθηνά: Από 01-01-2016 ως σήμερα : ΑΣΤΟΔΓΙΑΤΑΝΟ.

Μαριλένα: Στον κόσμο υπάρχουν δυο ειδών τραγωδίες. Η μια είναι να μην έχεις αυτό που θέλεις και η άλλη είναι να το έχεις. Με εκφράζει κάθε εποχή.

Τι σχέδια προσωπικά κι επαγγελματικά έχετε για το μέλλον;

Στα προσωπικά δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις σχέδια. Επαγγελματικά θα θέλαμε το think pig να πηγαίνει όλο και καλύτερα!

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.