Skip to main content

INTERVIEW

Αντώνης Κρόμπας: «Δεν λέω ψέματα όχι γιατί δεν θέλω αλλά επειδή δεν μπορώ»

Ο φημισμένος και ξακουστός «Ασημάκης» από το σίριαλ «Η οικογένεια βλάπτει» και ο ανεπανάληπτος «Φρίντομ» από την αγαπημένη σειρά «Οι συμμαθητές», είναι... ο Αντώνης Κρόμπας!



Συνέντευξη στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη 

Αν γινόταν πολιτικός θα αποτύγχανε παταγωδώς. Ισως μάλιστα να μην ψήφιζε ούτε ο ίδιος τον εαυτό του!

Και θα μου πεις εσύ -και με το δίκιο σου καθ’ότι δεν έχω ολοκληρώσει τον συλλογισμό μου- «πώς ξέρεις ρε μεγάλε ότι δεν θα έκανε για πολιτικός;".

Το πράγμα μιλάει από μόνο του: ο Αντώνης Κρόμπας δεν ξέρει να λέει ψέματα…

Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το εξομολογείται ο ίδιος στην αποκαλυπτική και συνάμα απολαυστική –θέλουμε να πιστεύουμε- συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό μας σπίτι, το allyou.gr.

Ευτυχώς λοιπόν τόσο για τον ίδιο αλλά και για εμάς, δεδομένου ότι μας χαρίζει άφθονο γέλιο, έγινε ηθοποιός.

Το γεγονός μάλιστα ότι έχει σταθεροποιηθεί στην… αφρόκρεμα του υποκριτικού γίγνεσθαι, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο, αποδεικνύει ότι η προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια έχει πιάσει τόπο.

Πάντως όπως ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η ηθοποιία δεν υπήρξε για τον ίδιο παιδικό του όνειρο, ούτε ήταν αυτοσκοπός.

Προέκυψε τυχαία και έπρεπε να περάσει τα πρώτα «άντα» για να μπει η καριέρα του σε… τροχιά επιτυχίας.

Και σήμερα, μετά το μεγάλο υποκριτικό του «άλμα» δεν έχει αλλάξει καθόλου. Με τους ίδιους φίλους που είχε από τη σχολή, συνεχίζει να κάνει κολλητή παρέα, στα ίδια μέρη πηγαίνει, τις ίδιες συνήθειες και τα ίδια χόμπυ "κουβαλάει",  και γενικά παραμένει ο ίδιος Αντώνης με τότε. Με τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Όσο για το αν καβάλησε ποτέ το καλάμι ξεκαθάρισε πώς ελπίζει ότι δεν έχει επιδοθεί στο συγκεκριμένο… σπορ, καθώς πιστεύει ότι «…το να το κάνω αυτό στα 40 μου σε μια χώρα σαν την Ελλάδα είναι γελοίο» την ώρα που πάντως αρκετοί συνάδελφοι του έχουν αποδείξει –και συνεχίζουν να το πράττουν- με πράξεις και όχι με λόγια ότι …διαφωνούν κάθετα με αυτήν την άποψη.
 
Δύο λόγια θέλω να μας πεις για το πώς ξεκίνησες την καριέρα σου…

Τα πράγματα ξεκίνησαν εντελώς συμπτωματικά. Δεν ήταν ούτε παιδικό μου όνειρο ούτε η μαμά μου ήθελε να με δει ηθοποιό. Από την κατασκήνωση που πήγαινα και γράφαμε κάποια κειμενάκια και παίζαμε κάποιους ρόλους είχα την πρώτη επαφή. Βέβαια μου άρεσε και μετά που τελείωσα το λύκειο αποφάσισα να δώσω σε μία σχολή για προκαταρκτικές, έδωσα, πέρασα και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ποια είναι η συμβουλή των γονιών σου που την κρατάς ακόμη σαν φυλαχτό;

Δεν λέω ψέματα όχι από ηθική αλλά από πολιτική άποψη. Επειδή έχω πολύ κακή μνήμη δεν λέω ψέματα γιατί φανερώνομαι, αφού δεν θυμάμαι σε ποιον έχω πει τι. Οπότε λέω αλήθεια για να είμαι μέσα.

Ποιο ρόλο θεωρείς σταθμό στην καριέρα σου;
 
Τηλεοπτικά νομίζω ότι είναι ο ρόλος του Ασημάκη. Ήταν ένας ρόλος ο οποίος έκανε γκελ, το συγκεκριμένο σίριαλ «Οικογένεια Βλάπτει» πήγε πάρα πολύ καλά και ο συγκεκριμένος ρόλος μου άνοιξε αρκετές πόρτες όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στο θέατρο.
 
Τι έχεις διδαχτεί από παλιότερες συνεργασίες σου στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης…
 
Έχω διδαχτεί ότι πρέπει να είσαι αληθινός. Είτε κάνεις τηλεόραση, είτε εμπορικό θέατρο είτε ποιοτικό θα πρέπει να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός. Το μυστικό είναι να καταθέτεις αλήθεια σε όλες τις δουλειές. Αυτό νομίζω ότι είναι το μυστικό…
 
Έχεις αρκετές επιτυχίες στην καριέρα σου. Έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να είναι στα όρια «να καβαλήσει το καλάμι»;

 
Ελπίζω πως όχι… Η όποια επιτυχία για εμένα, που για εμένα αυτή η λέξη μου προκαλεί γέλιο ήρθε σε μεγάλη ηλικία, οπότε το να καβαλήσω το καλάμι σε ηλικία 37 ετών ή 40 μου φαίνεται πολύ γελοίο ειδικά στην Ελλάδα που είναι ένα… περίπτερο στην Ευρώπη.
 
Περίγραψέ μας τον Αντώνη Κρόμπα σαν άνθρωπο…
 
Μου βάζεις δύσκολα τώρα… Είμαι ακατάστατος, αναβλητικός και επιπόλαιος. Αυτά τα ολίγα (χαχα).  
 
Κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν είχε πει ότι «ηθοποιός σημαίνει φως». Στην Ελλάδα του 2016 τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός;
 
Όπως όλοι οι κλάδοι έτσι και ο δικός μας έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Ο δικός μας βέβαια σε κρίση ήταν πάντα δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Πάντως όπως και όλοι οι άνθρωποι έτσι και εμείς παλεύουμε.
 
Η πιο ακραία μορφή λατρείας προς το πρόσωπο σου ποια ήταν;
 
Λατρεία; Ποιος είμαι ο Μάικλ Τζάκσον (γέλια)… Ένα αστείο περιστατικό έλαβε χώρα προ καιρού στην Καλαμάτα, απ’ όπου και κατάγομαι. Ένας πιτσιρικάς είχε φτιάξει ένα πλακάτ που έγραφε «Φρίντομ Κρόμπας» και γέλασα πολύ με αυτό.
  
Γενικά, είσαι από τους ανθρώπους που συγχωρούν εύκολα ή ξεχνούν και πάνε παρακάτω;
 
Ξεχνάω τα πάντα, δεν θυμάμαι τίποτα. Ξεχνάω ακόμη και που πάω τώρα που μιλάμε.
 
Τι άλλαξε στη ζωή σου μετά τη γέννηση του γιου σου;
 
Πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο. Είναι μαγικό να βλέπεις μία ύπαρξη νέα να ανακαλύπτει τα πράγματα και μαζί του τα ανακαλύπτει κι εσύ, ο γονιός του.
 
Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της φιλίας στη ζωή σου;
 
Είναι πολύ σημαντική για εμένα η φιλία. Η τετράδα που είχαμε ξεκινήσει μαζί από τη σχολή συνεχίζουμε να είμαστε κολλητοί, έχοντας άριστη σχέση.
 
Αν σου δινόταν η ευκαιρία να τα πεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τι θα του έλεγες;
 
Τώρα με μαγνητοφωνείς; Θες να το πω όπως μου έρχεται; Ας το πω όσο πιο ήπια γίνεται. Απογοήτευση. Εμείς γι' αλλού κινήσαμε γι' αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει.
 
Πού σε βρίσκουμε τώρα;
 
Τώρα είμαι χαμένος σε κάτι σοκάκια της Χίου και ψάχνω να βρω το θέατρο που παίζω σε λίγη ώρα (γέλια)…
 
Φυσικά συνεχίζεις στους Συμμαθητές έτσι;
 
Ναι θα συνεχίσω στους Συμμαθητές αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι θα δούμε τη νέα σεζόν γιατί τώρα το γράφει ο Γιώργος Φειδάς. Παράλληλα θα είμαι και στα Ιλίσια στην παράσταση «Μάνα θα πάω στο Hollywood».

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα