Skip to main content

INTERVIEW

Τάκης Μαυριγιαννάκης: «Το μακιγιάζ είναι η βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας»

O Global Pro Makeup Artist της Estee Lauder μιλάει αποκλειστικά στο AllYou και τη beauty editor Κέλλυ Νόβακ


Κέλλυ Νόβακ

Eίχα πολύ, μα πάρα πολύ, τρακ πριν τον συναντήσω. Δεν θα σου κρύψω. Ήμουν πολύ ανήσυχη και προβληματισμένη για το πώς θα βρω το θάρρος να μιλήσω σε έναν άνθρωπο σαν κι αυτόν, σαν τον Τάκη Μαυριγιαννάκη. Έναν makeup artist από τους πιο «παλιούς» και καταξιωμένους, με μια τόσο σημαντική πορεία στον χώρο της Μόδας και της Ομορφιάς.

Δεν ήξερα πώς θα αισθανθώ όταν «εκείνος», ένας από τους πολύ προσεκτικά επιλεγμένους, 12 Global Pro Makeup Artists της Estee Lauder, θα «ακουμπήσει» το πρόσωπό μου με την πείρα, δημιουργικότητα και εξαιρετικό ταλέντο του, βάφοντας με.

Είχα άγχος και σκεφτόμουν όλα όσα σου περιέγραψα, πηγαίνοντας να τον συνταντήσω σε γνωστό πολυκατάστημα της Αθήνας, στο stand της Estee Lauder.

Όμως, ό,τι κι αν είχα πριν τον συναντήσω εξαφανίστηκε, σχεδόν δια μαγείας, όταν τον αντίκρυσα. Όταν συνάντησα από κοντά τον Τάκη. Αυτόν τον απίστευτα φωτεινό, ευγενικό, φινετσάτο, γλυκό, φιλικό άνθρωπο.

Ο Τάκης λοιπόν -όπως αμέσως μου επισήμανε ότι πρέπει να τον αποκαλώ με το μικρό του όνομα-, είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά προσγειωμένος, καλλιεργημένος και ξύπνιος,  χαρακτηριστικά που με βεβαιότητα συμβάλλουν στην επιτυχημένη (εγχώρια και διεθνή) πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της Ομορφιάς.

Μιλούσα μαζί του όση ώρα με «έβαφε» με σκοπό να μας προτείνει το απόλυτο γιορτινό  μακιγιάζ για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Μου απαντούσε  με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε όλα όσα είχα να τον ρωτήσω για εκείνον, την ζωή του και φυσικά, για όλα όσα αφορούν στο γυναικείο μακιγιάζ.

Μέσα από αυτή την συνέντευξη να ξέρεις ότι θα μάθεις πολλά. Για το μακιγιάζ, για τον Τάκη μέχρι και για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεις την δουλειά σου -όποια και αν είναι αυτή. Ξαφνιάζεσαι ίσως, αλλά διαβάζοντας τα όσα λέει με τόσο απλό και όμορφο τρόπο ο Τάκης Μαυριγιαννάκης, θα σε βοηθήσουν να δεις κάποια πράγματα  με άλλο μάτι. Και φυσικά θα σου φτιάξουν την διάθεση!

Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη πολλά για σένα, έχεις εξάλλου μια μεγάλη πορεία στον χώρο, αλλά παρόλα αυτά θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου. Πώς «μπήκε» το μακιγιάζ στην ζωή σου;

Προέκυψε νομίζω από την ανάγκη που είχα να εκφράσω την αγάπη μου στα χρώματα, κάτι που είχα από μικρό παιδί. Το αστείο είναι, ότι όταν ανέβηκα στην Αθήνα, γιατί έχω γεννηθεί στην Κρήτη, ήρθα για να δώσω εξετάσεις για το Εθνικό Θέατρο. Αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν ήθελα να είμαι τόσο πολύ μπροστά στην σκηνή . Και  προτίμησα το παρασκήνιο!

Πήγαινες για ηθοποιός.

Ναι, για Δραματική Σχολή.

Και το μακιγιάζ τελικά; Πώς προέκυψε;

Από ένα παιδικό φίλο που είχα στα Χανιά και που ζωγράφιζε .Εμένα μου άρεσε πάντα και με ενδιέφερε πολύ η Αιγυπτιακή Τέχνη. Έτσι,  είχα την  πρώτη μου επαφή με το μακιγιάζ, με τις μάσκες περισσότερο . Στην πορεία τελικά ανακάλυψα ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να μου δώσει «φτερά» και να με ταξιδέψει . Αγαπούσα πάντα  πολύ τα ταξίδια- και μέσα από αυτή την αναζήτηση, και μετά από 30 χρόνια δουλειάς διαπιστώνω ότι έκανα πάρα πολύ καλά, γιατί δεν έχω νιώσει μέχρι τώρα ότι είναι «δουλειά»! Έχω εισπράξει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα μέσα από την δουλειά μου, έχω δουλέψει με πάρα πολύ σημαντικούς ανθρώπους και έχω ταξιδέψει πάρα πολύ τις «καλές εποχές» της Μόδας.

Τι είναι για εσένα το μακιγιάζ;

Υπάρχουν πολλών ειδών μακιγιάζ, καταρχήν. Αυτό που κάνουμε τώρα,  είναι κάτι τελείως διαφορετικό με αυτό που κάνουμε στην Μόδα. Είναι τελείως διαφορετικό να κάνεις μακιγιάζ, δημιουργώντας τάσεις –που συνήθως αυτές έρχονται από έξω, δεν έχουμε τέτοια περιθώρια εμείς- και από την άλλη είναι τελείως διαφορετικό να κάνεις μακιγιάζ που έχει να κάνει με την Κοσμετολογία.  Η εμπολοκή μου με την Estee Lauder όλα αυτά τα χρόνια, με έχει πάει σε τελείως άλλα μονοπάτια.

 Άρα είναι από την μια για εμένα, το μακιγιάζ του «απλού», καθημερινού ανθρώπου και εκεί έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να του δείξεις ποια είναι τα ωραία του χαρακτηριστικά και πώς να τα αναδείξει στο πρόσωπό του, και από την άλλη η διαφορετική άποψη που έχω εγώ για το μακιγιάζ, απ’ ότι έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Δηλαδή για εμένα το μακιγιάζ δεν θα πρέπει να είναι μια «μάσκα», αλλά πρέπει να είναι η καλύτερη, βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας. Και αυτό για εμένα είναι το ενδιαφέρον τελικά. Δηλαδή από πού να το πιάσουμε; Από την προετοιμασία του δέρματος μέχρι και το τι πρέπει να κάνουμε σε ένα δέρμα, μέχρι και τις τελευταίες πινελιές που μπορεί να είναι το χρώμα κτλ. και όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει ένα μακιγιάζ.

 Άρα, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, και σε αυτό με έχει βοηθήσει  πολύ η Estee Lauder, γαιτί είναι μια εταιρία που ασχολείται χρόνια με το δέρμα. Από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η τεχνολογία της επικεντρώνεται πάνω στο δέρμα. Άρα μιλάμε για προϊόντα που στηριζόμενα στην έρευνα και την τεχνολογία, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος μπορούμε να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες κάθε γυναίκας και φυσικά και στο στιλ της.  Η Estee ίναι μια εταιρία που δημιουργεί τάσεις γιατί συνεργάζεται με τεράστια ονόματα της Μόδας. 
 

takis-mavrigiannakis-02.JPG
 

Πάνω σε αυτό που είπες για την Αιγυπτιακή τέχνη θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Υπάρχουν γενικά πολλές τεχνικές στο μακιγιάζ, ειδικά όταν πρόκειται για ένα πιο εξεζητημένο-avant garde μακιγιάζ. Πιστεύεις λοιπόν ότι το μακιγιάζ μιμείται τις τέχνες, όπως για παράδειγμα , την ζωγραφική, αλλά και το αντίστροφο;

Βέβαια! ‘Εχει πάρα πολλές επιρροές. Για να το πάρουμε ανάποδα, να σου πω ότι οι ζωγράφοι και οι  μεγάλοι ζωγράφοι, έχουν γνώσεις μακιγιάζ, αλλά συμβαίνει και το ανάποδο. Εμείς οι makeup artists, γνωρίζουμε από ζωγραφική και εγώ προσωπικά αντλώ πάρα πολλές φορές έμπνευση από μεγάλους πίνακες. Εμένα μου αρέσει πολύ και η αγιογραφία. Ένα μονοπάτι που είχα ακολουθήσει κάποια στιγμή της ζωής μου. Πήγαινα στο Άγιο Όρος και αγιογραφούσα για πολλά χρόνια –έχω και δάσκαλο εκεί- και αυτό είναι κάτι που με έχει βοηθήσει πάρα πάρα πολύ. Θα σου δώσω και ένα παράδειγμα: Πέρσι ήταν πολύ τάση το contouring, και εγώ την εκπαίδευσή μου, την έκανα με το παράδειγμα της Αγιογραφίας της Παναγιάς της Γλυκοφιλούσας. Γιατί οι τόσο αυστηρές γραμμές που έχουν οι εικόνες, μοιάζουν πολύ με αυτές του contouring. Είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα λοιπόν και αν καλοσκεφτούμε ότι το μακιγιάζ έχει πάρα πολύ να κάνει με το φως, νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο πούμε είναι περιττό!

Τι σε εμπνέει για ένα μακιγιάζ;

Μπορεί να είναι από ένα ηλιοβασίλεμα, μέχρι τα μάτια μιας κυρίας που πρόκειται να βάψω. Μπορεί να είναι ένα χρώμα από ένα ρούχο, ένα ύφασμα. Νομίζω ότι η έμπνευση προκύπτει από παντού, ειδικά αν είσαι λίγο ανοιχτός, παντού μπορείς να βρεις έμπνευση.

Συνεργάζεσαι με την Estee Lauder εδώ και πολλά χρόνια…

Δώδεκα χρόνια, για την ακρίβεια!
 

takis-mavrigiannakis-04.JPG
 

Πολλά χρόνια όντως! Τι πιστεύεις ότι σου έχει προσφέρει όλη αυτή η εμπείρια της συνεργασίας σου με μια τόσο σημαντική σαν αυτή εταιρία, στην καριέρα αλλά και την ζωή σου;

Είναι πραγματικά ένα υπέροχο «ταξίδι» γιατί έχει να κάνει με δύο πλευρές: Η μία είναι η συνεργασία μου με την ελληνική ομάδα που είναι μια απίστευτη ομάδα και πολύ δημιουργική και αυτό ξεκινάει από την Brand Manager, το Marketing κτλ. φτάνοντας όμως μέχρι και την «ψυχή» που είναι η αισθητική σε αυτό τον χώρο. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο κομμάτι έχει να κάνει με τη «μαμά εταιρία» στην Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Estee Lauder .

Ο τίτλος του “Global Pro Makeup Artist”, μας δίνει την ευκαιρία σε διαφορετικούς χρόνους, να συναντιόμαστε στην Νέα Υόρκη , να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και να  βγάζουμε τις τάσεις, τα νέα χρώματα, τα πάντα  στο makeup, μέχρι και να δοκιμάσουμε καινούργια προϊόντα. Εγώ ,  προσωπικά, έχω σχεδιάσει ένα πινέλο που είναι ήδη στην παραγωγή.

Οπότε συμβάλλετε στον «κόσμο» του μακιγιάζ;

Όχι μόνο συμβάλλουμε, είμαστε ενεργοί σε όλο αυτό. Δηλαδή εγώ τώρα δοκιμάζω δύο νέα προϊόντα που πρόκειται να βγουν στην αγορά το 2019. Έχουμε και τέτοιες αρμοδιότητες, Κι αυτό είναι ένα νέο κομμάτι,  πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Αλλο ένα κομμάτι είναι οι συνεργασίες που κάνουμε με τον κόσμο. Ταξιδεύω τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο, και συνεργάζομαι με τους υπόλοιπους global pro makeup artists. Είμαστε 12 σε όλο τον κόσμο- και ταξιδεύουμε σε πολλές  χώρες συμμετέχοντας σε events, είτε σε καταστήματα, είτε σε εκπαιδεύσεις και γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα media.
 

takis-mavrigiannakis-11.JPG

Πρέπει γενικά να είναι πολύ τιμητικό ότι έχεις ένα τέτοιο τίτλο, από μια εταιρία σαν την Estee Lauder.

Κοίτα, εγώ δεν το βλέπω έτσι, αν και όλο αυτό με κάνει πολύ ευτυχή. Το βλέπω όμως σαν μια φυσική εξέλιξη της δουλειάς. Όλα έχουν ενδιαφέρον!  Από το να βρίσκεσαι  με τον απλό κόσμο σε καθημερινή βάση και επαφή, μέχρι και το να είσαι μέσα στην εταιρία και να δημιουργείς τάσεις, τεχνικές κτλ.

Πιστεύεις ότι σε έχει βοηθήσει η καθημερινή επαφή με τον κόσμο;          

Μα, βέβαια! Αυτό είναι που μας κάνει να αντλούμε και τις γνώσεις μας για τα προϊόντα τουλάχιστον, γιατί συγχρόνως με τις τάσεις, τεστάρουμε και τα προϊόντα μας, οπότε μέσα από αυτό έρχεται η γνώση.

Πιστεύεις ότι ένας νέος makeup artist μπορεί μέσα από σκληρή δουλειά και εφόσον πληρεί τις προδιαγραφές να φτάσει στο σημείο που βρίσκεσαι εσεύ; Τι θα πρέπει να διαθέτει για να το καταφέρει αυτό, σε μια εποχή δύσκολη, σαν αυτήν που ζούμε;

Νομίζω ότι πρέπει να διαθέτει σίγουρα παραπάνω αντοχή γιατί όπως λες και εσύ, είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτά που περνάμε.  Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε παλιά. Απλά συνέβαιναν πράγματα, γιατί δημιουργούσαμε πράγματα με μεράκι, με  αγάπη και ήμασταν λίγοι . Εγώ όταν ξεκίνησα ήμασταν μόνο 4 makeup artists! Δεν ήξεραν καν την δουλειά μου στην εφορία όταν πήγα να δηλώσω την έναρξη επαγγέλματος!

Όλα  αυτά τα χρόνια έχω δει πολλούς ανθρώπους σε αυτή την δουλειά και θέλω πραγματικά να πω ότι το  πιο σημαντικό είναι η αγάπη σε αυτό το επάγγελμα. Η αγάπη μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που πραγματικά θέλεις. Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες αλλά με υπομονή και αγάπη σίγουρα θα φτάσεις  κάπου.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους / τις beauty bloggers και vloggers (εγχώριους και διεθνείς). Πιστεύεις ότι υπάρχει κορεσμός; Θεωρείς ότι μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει σπουδάσει ή ασχοληθεί επαγγελματικά με το μακιγιάζ, να δίνει τελικά συμβουλές στον κόσμο;

Είμαι άνθρωπος πολύ ανοιχτός σε νέα πράγματα και νέους ανθρώπους και γενικά σε νέες ιδέες. Η πληροφορία στις ημέρες μας, έρχεται από παντού και ο καθένας έχει την ελευθερία πλέον να δημιουργεί και να λέει και να εκφράζεται όπως θέλει. Σίγουρα χρειάζεται να φιλτράρουμε όλα αυτά που βλέπουμε,  όμως  πιστεύω πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Εχουν άμεση πληροφόρηση και είναι τόσο μέσα στα πράγματα  και αν κάνουν αυτό που κάνουν  με αγάπη, σίγουρα είναι ότι καλύτερο μπορούμε να έχουμε. 

takis-mavrigiannakis-05.JPG

Έχεις μια πορεία τουλάχιστον 30 χρόνων στον χώρο αυτό και έχεις συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες εγχώριας και διεθνούς φήμης (βλ. Carla Bruni, Jerry Hall κ.ά). Ποιο είναι το μυστικό; Τι προσόντα  πρέπει να έχει κάποιος (γενικότερα) για να καταφέρει κάτι τέτοιο;

Σίγουρα το ένα είναι η γνώση του αντικειμένου σου. Το να νιώθεις ότι κατέχεις το αντικείμενό σου, είναι και αυτό που σε κάνει να νιώθεις και πιο άνετος  και πιο σίγουρος

Άρα παίζει ρόλο και η αυτοπεποίθηση;

Μεγάλο ρόλο. Και ειδικά όταν έχεις κάποιον απέναντί σου, πρέπει και αυτός να εισπράξει το ίδιο. Όταν έχεις να κάνεις με πολύ μεγάλα ονόματα, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις αυτό που κάνεις. 

Μου έχει τύχει να βάψω τον Ανδρέα Παπανδρέου στις δύο τελευταίες εκλογικές του καμπάνιες,  κι αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω  ποτέ.

Με ρώτησε, θυμάμαι,  αν έχω επίγνωση του αντικειμένου μου και όχι απλή γνώση. Για εκείνον ήταν πολύ σημαντικό αυτό, γιατί δεν ήθελε ένα απλό μακιγιάζ, μιας φωτογράφησης, ενός μοντέλου. Είχα να κάνω με έναν πολιτικό που ήταν άρρωστος εκείνη την εποχή  Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που έπρεπε να δείχνει «κάπως» αυτός ο άνθρωπος. Σε τέτοιες στιγμές εισπράττεις το βάθος της ευθύνης που μπορεί να έχεις.

Επίσης, όταν είχα βάψει την Jerry Hall όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, με είχε ρωτήσει αν ξέρω ποιο κόκκινο κραγιόν της ταιριάζει,  επειδήκόκκινο κραγιόν φόραγε. Όταν της είπε ποιο ήταν το κραγιόν που φορούσε , τότε προχωρήσαμε με άλλη άνεση. Αρχίσαμε να μιλάμε σαν φιλαράκια.

Θέλω να πω δηλαδή ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πώς είσαι σαν άνθρωπος  σε συνδυασμό με το πώς είσαι σαν επαγγελματίας  για να υπάρξει χημεία και εμπιστοσύνη!
 

takis-mavrigiannakis-06.JPG
 takis-mavrigiannakis-07.JPG
 

Ας μιλήσουμε για την γυναίκα. Δεδομένου του ότι ζούμε και σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, οπότε δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να έχουν την πλήρη συλλογή καλλυντικών προϊόντων που θα ήθελαν να έχουν, ποιο θεωρείς ότι είναι το ένα πράγμα που δεν πρέπει να λείπει ποτέ το νεσεσέρ μιας γυναίκας;

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις. Το ένα είναι η φροντίδα του δέρματος, οπότε μια κρέμα πρέπει να έχει οπωσδήποτε και μια που να έχει και αντηλιακά φίλτρα, γιατί μην ξεχνάμε ζούμε στην Ελλάδα! Και έπειτα ένα μάσκαρα και ένα κραγιόν, θεωρώ ότι είναι ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Δηλαδή ένα μάσκαρα από μόνο του κάνει ένα εντυπωσιακό εφέ όπως και ένα κραγιόν μόνο, όπως το κόκκινο, κάτι που το κάνουν και οι Γαλλίδες, είναι ένα μακιγιάζ ολοκληρωμένο από μόνο του. Αρκεί αν υπάρχει άποψη σε όλο αυτό.

Πρέπει μια γυναίκα να παίρνει ρίσκα με το μακιγιάζ; Πρέπει να πειραματίζεται;

Πρέπει να πειραματίζεται, αρκεί να μην βιάζεται να πάει κάπου! Και από την άλλη –και ένας λόγος που αγαπάω την Estee Lauder είναι αυτός-, δεν αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες μαζικά και αυτό που επιτάσσει η μόδα του «όλοι κάνουμε το ίδιο», δεν το υποστηρίζουμε. Θέλω να πω ότι κάθε γυναίκα πρέπει να βρει την έκφρασή της μέσα από αυτό που είναι και να νιώθει καλά. Μου λένε πολλές φορές σε events να κάνω αυτό που νομίζω και αυτό που προτείνω. Δεν μπορώ όμως να προτείνω κάτι που δεν μπορεί να υποστηρίξει ο άλλος. Είμαι της άποψης ότι η γυναίκα πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί να υποστηρίξει και όχι αυτό που λέει ο υπόλοιπος κόσμος. Σε όλα. Είτε είναι μακιγιάζ, μαλλιά, ρούχα κτλ. Νομίζω ότι αυτό που φοράμε πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλά και αυτό που είμαστε και όχι να υποκρινόμαστε.

Ποια είναι η φετινή σου πρόταση για ένα εντυπωσιακό και ίσως διαχρονικό εορταστικό μακιγιάζ;

Ένα καθαρό, φροντισμένο πρόσωπο με λίγο makeup και όχι «φορτωμένο», με ένα καθαρό βλέμμα και ένα κατακόκκινο κραγιόν, το οποίο θεωρώ ότι είναι σέξι και θηλυκό. Το κόκκινο κραγιόν εξάλλου είναι για όλες τις ηλικίες. Και πάλι όμως επιμένω και νιώθω ότι πρέπει να μπορεί να το υποστηρίξει και η ίδια.  

 

takis-mavrigiannakis-08.JPG
 takis-mavrigiannakis-09.JPG

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου τάσεις για φέτος;

Είμαι πολύ φαν του “no makeup” makeup που είναι και φέτος τάση, αλλά έτσι κι άλλιως εγώ πιστεύω στο “less is more”, έτσι είμαι και στην ζωή μου δηλαδή.

takis-mavrigiannakis-10.JPG

Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που έχεις να δώσεις στις αναγνώστριες του AllYou;

Η συμβουλή μου είναι ότι όσο κουρασμένες και αν είναι να μην ξεχνάνε το βράδυ να ξεβάφονται, γιατί είναι πολύ εγκληματικό αυτό. Το ακούω συχνά και από νέα κορίτσια, οπότε πιστεύω πολύ ότι πρέπει να φροντίζουν το βράδυ την επιδερμίδα τους. Και αυτό γιατί το βράδυ επειδή το δέρμα είναι ζωντανός οργανισμός -είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχουμε στο σώμα μας-, θέλει την ίδια φροντίδα που θέλουν και τα δόντια μας. Πρέπει λοιπόν να κοιμόμαστε με καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα για να το βοηθάμε να κάνει τις λειτουργίες που πρέπει να κάνει για να φαίνεται πάντα υγιές και φρέσκο.

 

*Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την φωτογράφηση είναι τα εξής: 

Για την περιποίηση του δέρματος πριν το μακιγιάζ: Advanced Night Repair Serum και Advanced Night Repair Infusion Eye Serum, Supreme Revitalizing Light, Wake Up Balm.

Για το μακιγιάζ: Concealer Double Wear Brush on Glow (02), Pure Color Envy Eye shadow Palette (13), Double Wear Cushion Light, Βrow Multitasker (blonde), Pure Color Envy Lipstick Vinyl (02), Sumptuous Extreme Mascara.

Photo Credits: Θωμάς Κώνστας

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!