Skip to main content

INTERVIEW

Levinia Konyalian: «Το κομψό και καλόγουστο ρούχο δεν είναι, απαραίτητα, ακριβό!»

Η γνωστή σχεδιάστρια, μία από τις καλύτερες Κύπριες σχεδιάστριες Μόδας, μιλάει αποκλειστικά στο allyou.gr και την fashion editor Κέλλυ Νόβακ.



Σίγουρα την ξέρεις. Ίσως να έχεις διαβάσει το όνομά της σε κάποιο περιοδικό μόδας, επειδή έντυσε κάποια γνωστή Ελληνίδα σταρ. Μπορεί να την γνωρίζεις, επειδή αγαπάς την μόδα άρα και την δουλειά της. Με όποιον τρόπο ή από όποιο μέσο και αν γνωρίζεις την Levinia Konyalian, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει ότι την ξέρεις, άρα ξέρεις την προσφορά που έχει κάνει ως τώρα «εις δόξαν» της κυπριακής και της ελληνικής μόδας, αλλά και της διεθνούς!

Διαβάζοντας τη συνέντευξη που η Levinia έδωσε στο allyou, θα καταλάβεις γιατί ο χώρος της Μόδας είναι «τυχερός» που αυτή η σχεδιάστρια ανήκει στην «οικογένεια».
Γιατί αυτό που κάνει έναν σχεδιαστή ή μια σχεδιάστρια επιτυχημένο (επιτυχημένη) είναι, φυσικά, το να αγαπάει αυτό που κάνει και να δουλεύει τόσο ώστε να το κάνει σωστά, αλλά κυρίως το να δουλεύει με πάθος και να αφιερώνει όλη την ενέργεια που έχει στο καλοραμμένο ρούχο, στο τέλειο αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός ρόλος ενός σχεδιαστή. Να κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται ασφαλής και γεμάτη αυτοπεποίθηση μέσα από τα ρούχα που έχει δημιουργήσει για αυτήν. Αυτός είναι ο στόχος της Levinia. Nα αναδείξει τη γυναίκα, την προσωπικότητα της, τη διαφορετικότητα της. Αυτό, πιστεύω, πως είναι και το νόημα, όχι μόνο ενός ρούχου, αλλά της Μόδας σαν ιδέα, τελικά.

Και μη μου πεις πως δεν νιώθεις μοναδική όταν μπορείς να κινηθείς και να εκφραστείς με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά μέσα από ένα ρούχο που δεν είναι παρά μονάχα ΕΣΥ!
Αυτό είναι που προσφέρει απλόχερα, με τα ρούχα που σχεδιάζει η Levinia. Για την συνέντευξή μας, της ζήτησα να συμπληρώσει τις παρακάτω προτάσεις και ιδού το αποτέλεσμα!

Αγαπάω την μόδα γιατί… είναι το αντίθετο της ρουτίνας.
Εμπνέομαι πάντα από… τους ανθρώπους που έχουν τύπο και έντονη προσωπικότητα.
Δεν κουράζομαι ποτέ να βλέπω σε ένα outfit… τα σημάδια μιας τέλειας ραφής.
Η πιο καλοντυμένη Ελληνίδα σταρ κατά την γνώμη μου, είναι… Βασικά, δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια, αντίθετα θα έλεγα οτι πλέον πολλές εγχώριες σταρ έχουν ιδιαίτερο στιλ και φινέτσα.
Η πιο καλοντυμένη σταρ στον κόσμο είναι… και αυτή που διατηρεί τον τίτλο της πιο διαχρονικά καλοντυμένης γυναίκας, η Jackie O’.  
Δεν θα με έβλεπες ποτέ να φοράω… Θα μπορούσα να φορέσω οτιδήποτε με τον τρόπο μου…
Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, αυτό που μου κάνει κάθε φορά εντύπωση είναι… πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει κανείς για να ντυθεί κακόγουστα.
Η προετοιμασία που κάνω για την διεξαγωγή μιας νέας συλλογής περιλαμβάνει… εξαντλητικό έλεγχο της ραφής και της εφαρμογής του πρώτου κομματιού από κάθε είδος.
Αυτό που θέλω πάντα να επιτύχω μέσα από τα ρούχα μου είναι… να αναδείξω την προσωπικότητα της γυναίκας που τα φοράει.
10 λεπτά πριν ξεκινήσει ένα fashion show μου κάνω… την προσευχή μου!
10 λεπτά μετά το τέλος ενός fashion show μου… απολαμβάνω την παρέα των πιο στενών συνεργατών και φίλων.
Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου ήταν… η απόφαση να κάνω ένα νέο ξεκίνημα στην Αθήνα.
Θα ήθελα να συνεργαστώ με… γυναίκες που αναδεικνύουν τα ρούχα μου και αναδεικνύονται μέσα απο αυτά, ασχέτως δημοσιότητας ή κοινωνικού status.
Το μήνυμα που πάντα θέλω να περάσω στον κόσμο, μέσα από τις συλλογές μου είναι… ότι το κομψό και καλόγουστο ρούχο δεν είναι απαραίτητα ακριβό.
Η συμβουλή που θα έδινα σε σε έναν νέο σχεδιαστή που τώρα ξεκινάει την καριέρα του είναι… να μη χάσει το στόχο του και την ψυχή του.
Από την ντουλάπα της αναγνώστριας του Allyou, δεν πρέπει ποτέ να λείπει… ένα καλοραμμένο παλτό, ένα statement jacket και μια κομψή φούστα ή παντελόνι με άψογη εφαρμογή.


*Πρωτη δημοσίευση: allyou.gr Οκτώβριος 2016
 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ