Skip to main content

INTERVIEW

Άννα Βαγενά: Ενας υπέροχος γάμος!

Μιλάει αποκλειστικά στο ALLYOU.GR για την παράσταση, τον ρόλο της, αλλά και για το μυστικό του πετυχημένου της γάμου! 


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Είναι μια σπουδαία ηθοποιός, μια θαρραλέα  γυναίκα, ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Σε κερδίζει όχι μόνο με το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά και με την ευγένεια, το ήθος και τις αρχές της! Η Άννα Βαγενά δεν περιαυτολογεί, δεν πολυλογεί, δεν πλατιάζει. Μιλάει απλά και ουσιαστικά και καταθέτει την αλήθεια της όποια κι αν είναι, όσο κι αν μπορεί να πονάει κάποιους.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένη, εδώ και πολλααα χρόνια, με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και έχουν  δύο υπέροχες κόρες. Το 1999 δημιουργούν οι δυο τους τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονται μέχρι σήμερα.

Σήμερα, η Άννα Βαγενά πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ», της Βάσιας Σολωμού Ξανθάκη, μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της! Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην τωρινή παράσταση του Μεταξουργείου, «ο Γάμος» ανεβαίνει με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της ίδιας της Άννας Βαγενά.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

1. "Ο ΓΑΜΟΣ", μια παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείτε κι έχουν ακουστεί διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεια σας. Μετά από είκοσι χρόνια "Ο ΓΑΜΟΣ" παίρνει ξανά σάρκα και οστά στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο. Ποια τα συναισθήματά σας; Τι εισπράττετε από τον κόσμο;

Είμαι ακόμα πιο συγκλονισμένη από την πρώτη φορά που ανέβηκε "Ο ΓΑΜΟΣ" γιατί τώρα το κείμενο μιλάει πιο πολύ μέσα στην ψυχή μου από την ωριμότητα όλων αυτών των χρόνων. Από τον κόσμο εισπράττω το αντίστοιχο συναίσθημα, είναι κι αυτοί συγκλονισμένοι! sex work near me.

2. Η παράσταση έχει χαρακτηριστεί ως : «συνταρακτικό εθνικό γεγονός, μικρό θαύμα», πως το σχολιάζετε αυτό;

Όταν οι κριτικές είναι τόσο διθυραμβικές μας ικανοποιούν εμάς τους ηθοποιούς, αλλά μας δημιουργούν και μεγάλη ευθύνη. Η αλήθεια έιναι ότι με φοβίζουν λίγο οι πολύ καλές κριτικές γιατί πρέπει να ανταποκριθεί κανείς σε αυτές!

3. Τι συναισθήματα σας γεννά το γεγονός ότι φέτος θα παιχτούν 1000 παραστάσεις;

Είμαστε λίγο λαός της υπερβολής, των άκρων! Επειδή το θέατρο άντεξε στην κρίση φάνηκε ότι ο κόσμος πάει στο θέατρο για αυτό επήλθε η υπερβολή.

 4. Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου σύμφωνα με τη δική σας εμπειρία; (Ρωτώ με αφορμή τον τίτλο της παράστασης).

Το μυστικό είναι το ίδιο με αυτό της παράστασης! Η πρωταγωνίστρια η Λενάκι έχει μια ισχυρή προσωπικότητα και υποχωρεί όταν χρειάζεται, αλλά εκεί που πρέπει προτάσσει τα στήθη της, βγαίνει μπροστά και με δύναμη διεκδικεί αυτά που της ανήκουν και αυτά που πρέπει να έχει.

1111vagena2.jpg

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Η αγάπη της στη μόδα, το όνομά της και ο έρωτάς της με τον άντρα της

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε τι θα κάνει»

Όσα είπε η παρουσιάστρια για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές