Skip to main content

INTERVIEW

Λευτέρης Ελευθερίου: «Είμαι σκέτη παράνοια!»

Ονειρευόταν να γίνει αθλητής. Ευτυχώς για μας έγινε ηθοποιός. Υπέροχος, πολύπλευρος, σαρωτικός. Ο Λευτέρης Ελευθερίου με τα χίλια πρόσωπα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο allyou.gr και τον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη.


Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Κυριακή βράδυ, και όπως στα περισσότερα σπίτια, έτσι και στο δικό μου γινόταν (σ.σ.: δεν γίνεται πλέον γιατί πλέον δουλεύουμε και τις… σχόλες) η μάχη του τηλεκοντρόλ. 

Τη στιγμή που ο υπογράφων ήθελε να δει μία αθλητική εκπομπή, με συνωστισμένα όλα τα γκολ του διημέρου σε Ελλάδα και Ευρώπη, το έτερον ήμισυ επιθυμούσε να παρακολουθήσει εκπομπή με μεταμορφώσεις.

«Your Face Sounds Familiar 2» λεγόταν και σε αυτό συμμετείχε και ο (δεν τον γνώριζα μέχρι τότε) Λευτέρης Ελευθερίου.

Σε διάλλειμα λοιπόν της Αθλητικής Κυριακής το τηλεκοντρόλ έχει… σημαδέψει αυτήν την εκπομπή. 

Πέφτω πάνω στον Ελευθερίου που "μιμείται" έναν Κρητικό καλλιτέχνη, -τον οποίο λόγω καταγωγής γνωρίζω- και λέω μέσα μου: «δεν μπορεί να τον υποδύεται τόσο καλά, στη χροιά της φωνής, στις κινήσεις του, σε όλα». Έγινα θαυμαστής του! Έκτοτε τις Κυριακές από μόνος μου φρόντιζα να μην χάνω εμφάνιση του ταλαντούχου ηθοποιού και εξαιρετικού performer, Λευτέρη Ελευθερίου.

Για την καριέρα του θεωρώ ότι είναι πλεονασμός να γράψω κάτι, καθώς την ανοδική της τροχιά χαρακτηρίζουν οι δουλειές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

Φέτος ο Λευτέρης είναι σαρωτικός στο ρόλο του Θόδωρου, του επιστήθιου φίλου του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα στην παράσταση-μιούζικαλ του θεάτρου ΑΛΙΚΗ, "Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα".

Με αφορμή λοιπόν τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην παράσταση ο Λευτέρης Ελευθερίου άνοιξε την καρδιά του στο allyou.gr μιλώντας επί παντός επιστητού, με το χιούμορ και την ευγένεια που τον διακρίνει.


Μίλησε μας λίγο για την πορεία σου μέχρι το σήμερα. Ήταν όνειρο του Λευτέρη Ελευθερίου από τα… μικράτα του να γίνει ηθοποιός;

«Όχι η αλήθεια είναι ότι ονειρευόμουν να γίνω αθλητής αρχικά. Ο πατέρας μου και ο ξάδελφος μου Τριαντάφυλλος Παπαευαγγέλου με μύησαν στον αθλητισμό και εκεί ήθελα να αφοσιωθώ. Επίσης πίστευα ότι θα ζήσω όλη μου τη ζωή στη Νάξο. Αργότερα ασχολήθηκα με τους κολλητούς μου στο νησί με ένα γκρουπάκι μουσικό και εκεί άρχισα να έχω τις πρώτες προτάσεις για να ασχοληθώ με την υποκριτική τέχνη. Με πίεζαν οι φίλοι μου και voilà. Τώρα μου παίρνεις και συνέντευξη (γέλια)».

Υπάρχει κάποιος ρόλος που ονειρεύεσαι από την αρχή της καριέρας σου να υποδυθείς;

«Όχι, ονειρεύομαι να βρεθεί κάτι που δεν έχω υποδυθεί».

Πως αντιμετωπίζεις τις κακές κριτικές που ενδεχομένως σου έχουν γίνει;

«Με ηρεμία κατανόηση και περίσκεψη. Πιστεύω στην ελευθερία του λόγου όσο αυτή δεν αποκτά κακή πρόθεση, υβριστικό χαρακτήρα και προσβλητική διάθεση. Καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τις κρίσεις του για το έργο μου. Επίσης η κακή κριτική δεν έχει πάντα κακή πρόθεση. Πολλές φορές είναι ειλικρινής και επειδή δεν μας αρέσει την ονομάζουμε κακή. Ίσα ίσα μια κρίση που εστιάζει στα αρνητικά ενός έργου μας μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε η να καταλάβουμε ότι αυτό το έργο υπηρετούμε όποια και αν είναι η κρίση του θεατή».

Ο κόσμος σε έχει αγαπήσει μέσα από κωμικούς ρόλους. Αισθάνεσαι όμορφα όταν σε αποκαλούν κωμικό ηθοποιό;

«Έχω γίνει γνωστός και αγαπητός μέσα από τους κωμικούς ρόλους γιατί ο κόσμος έχει την ανάγκη να γελάσει. Βρίσκει παρηγοριά στην κωμωδία γιατί δίνει μικρότερη διάσταση στα προβλήματα. Και εγώ αντίστοιχα αισθάνομαι ότι μέσα από το φίλτρο του χιούμορ αποκτάει άλλη δυναμική η πραγματικότητα. Η μπαλαφάρα και η φάρσα είναι δύο είδη που επίσης έχουν κωμική φύση αλλά δεν έχουν το πνεύμα που έχει το χιούμορ. Το καλό χιούμορ μας κάνει να σκεφτόμαστε, όχι μόνο να χαζογελάμε».

Θα ήθελα να μας πεις ένα ευτράπελο που σου έχει συμβεί με κάποιον θαυμαστή ή θαυμάστριά σου…

«Να εκθειάζει μια ώρα τον χαρακτήρα μου και το έργο μου και να κλείνει λέγοντάς μου “να βγάλουμε τώρα μια selfie Αλέξη Γεωργουλη;”». Αν ψάχνετε για μια ασύγκριτη εμπειρία διαδικτυακού καζίνο που συνδυάζει ποικιλία παιχνιδιών και εκπληκτικές προσφορές, τότε Vavada https://vavada.io/el/ είναι ο προορισμός σας. Εδώ θα βρείτε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια και ασυναγώνιστες προσφορές που θα ενισχύσουν τη διασκέδαση και τις ευκαιρίες σας για κέρδος.
 

lefter.jpg

Βλέπουμε ότι λόγω οικονομικής κρίσης στην τηλεόραση να γίνονται ολοένα και λιγότερες δουλειές. Βλέπεις να αλλάζει το τοπίο ή τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά;

«Λιγότερες δουλειές και απληρωσιές υπάρχουν παντού. Λογικό ήταν η κατάσταση να συμπαρασύρει και το δικό μας επάγγελμα. Νομίζω τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Έχουμε μάθει να στηρίζουμε την οικονομία μας τις αγορές μας και τις ανάγκες που κάλυπτε ο εγχώριος πρωτογενής τομέας σε λαούς που δουλεύουν για ελάχιστα χρήματα και συσσωρεύονται πια εκεί τα χρήματα. Για να ανταγωνιστούμε αύριο, μεθαύριο αυτούς τους λαούς θα πρέπει να δουλεύουμε με πολύ λιγότερα από αυτούς και να καταπατάμε συνεχώς κεκτημένα του εργασιακού χώρου. Έχουμε γίνει δούλοι της δουλειάς δυστυχώς και δεν ξέρω αν θα αλλάξουν τα πράγματα».


Κεφάλαιο-μιμήσεις. Τις κάνεις με μεγάλη επιτυχία και αρέσουν πολύ στο κοινό. Υπήρξε κάποιος που τον μιμήθηκες και ενοχλήθηκε;

«Αρέσουν και σε εμένα και στους άλλους και ενίοτε σε αυτούς που μιμούμαι. Πιστεύω οι μιμήσεις πρέπει να γίνονται με καλή πρόθεση και όχι για να προσβάλλεις τον άλλο. Ό,τι και να συμβαίνει στη σκηνή εξυπηρετεί την επιτυχία του συγκεκριμένου σκετς και όχι να προσβάλλεις τον καλλιτέχνη».

Πως είναι ο Λευτέρης Ελευθερίου κάτω από τη σκηνή, στην καθημερινότητά του;

«Παράνοια σκέτη. Είμαι πάντα τρεχάτος ενώ παράλληλα προσπαθώ να επενδύσω χρόνο στα παιδιά μου».

Παντρεύτηκες πριν μερικά χρόνια αλλά με τη σύζυγό σου είστε ζευγάρι από το 2003. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για να αντέξουν στο χρόνο οι μακροχρόνιες σχέσεις; 

«Να σέβεσαι, να θαυμάζεις τον άνθρωπο σου να συζητάς κατευθείαν τα προβλήματα που προκύπτουν και να περνάς ουσιαστικό χρόνο μαζί του».

Έχεις χιούμορ, ενέργεια, αλλά φαίνεσαι και τύπος που παραμένει παιδί και αρνείται να μεγαλώσει! Μήπως η γυναίκα σου εκτός από τα παιδιά σας μεγαλώνει και άλλο ένα παιδί, δηλαδή εσένα; 

«Μπορεί να έχω χιούμορ, το οποίο βοηθάει να γλυκαίνει το κλίμα στο σπίτι αλλά η διαπαιδαγώγηση χρειάζεται και αυστηρότητα. Επίσης προσπαθώ να μοιράζω τις δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι και να μην τις ξεχωρίζω σε γυναικείες και αντρικές. Δεν θα ήθελα η γυναίκα μου να μεγαλώνει άλλο ένα παιδί σπίτι, αλλά να μεγαλώσουμε μαζί τα παιδιά μας».

Έχεις δεχτεί πρόταση να συμμετάσχεις ως παίκτης σε κάποιο από τα reality επιβίωσης που είναι της… μοδός τώρα τελευταία;

«Ναι, αλλά έχοντας την δυνατότητα να εργαστώ ως ηθοποιός, δεν θέλω να πάω ούτε παρουσιαστής ούτε παίκτης. Iδίως τα παιχνίδια στο εξωτερικό σε αποσπούν πολλούς μήνες από την οικογένεια και θα με κάνουν γνωστό για κάτι το οποίο δεν ξέρω πως θα διαχειριστώ μετά».

Τελικά, γυρνώντας τον χρόνο πίσω, ήταν καλή επιλογή η συμμετοχή σου στο «Your Face Sounds Familiar 2»;

«Ναι, ήταν ένα παιχνίδι το οποίο βασίζεται σε στοιχεία που στηρίζεται η δουλειά μας. Τραγούδι, χορός, μιμήσεις, μεταμορφώσεις».



Αν σε έκαναν πρωθυπουργό για μία μέρα ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες;

«Θα παραιτούμουν και θα γινόμουν αντιπολίτευση για να με βρίζω».

Η ζωή στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης είναι κωμωδία ή δράμα; Προς τα πού πιστεύεις ότι γέρνει η ζυγαριά;

«Θέατρο σκιών. Βλέπουμε απλά το διάγραμμα ατόμων που έχουν άλλοι τις βέργες και τους κουνούν».

Φέτος σε βλέπουμε σε μία μια φιλόδοξη μουσικοχορευτική παραγωγή που είναι αφιερωμένη στη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα με τίτλο «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα». Μίλησέ μας λίγο για τον ρόλο σου και γιατί ο θεατής να έρθει να την παρακολουθήσει.

«Να έρθει για να δει την ιστορία που διατρέχει την Ελλάδα και το τραγούδι της από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Πέτρος Ζούλιας στη σκηνοθεσία ο Μαέστρος Γιώργος Ζαχαρίου, εξαιρετικούς ηθοποιούς και μουσικούς. Ο Ζαμπέτας είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της μουσικής μας ιστορίας, οι μελωδίες του γαργαλούν τα αυτιά μας ακόμη και σήμερα».

-Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στην παράσταση «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα», όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμμετέχουν κι άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί.

«Ήταν πρόταση ήταν του εξαιρετικού σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια, ο οποίος στηρίχτηκε στο εξαιρετικό βιογραφικό κείμενο της κόρης του Γιώργου Ζαμπέτα με τίτλο “Βαθειά στην θάλασσα θα πέσω”. Εξαιρετική η μουσική του Γιώργου Ζαμπέτα, εξαιρετική και η απόδοση του μαέστρου Γιώργου Ζαχαρίου. Το καστ εξαιρετικό και σαν ηθοποιοί και σαν άνθρωποι δεν θέλει και πολύ να σε τουμπάρουν για να πεις το “I do”».

Μετά την περσινή επιτυχία οι εμφανίσεις σου με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο εμφανιστήκατε ξανά  στο Γυάλινο μουσικό θέατρο*. Μίλησέ μας για αυτή τη συνεργασία σου…

«Είναι ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι σε πολλές εποχές και ακούσματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα σε αυτόν τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη, ο οποίος έχει υπέροχο χαρακτήρα και πλούσιο μουσικό έργο. Εκεί χαίρομαι ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχω πολύ δημιουργικό ρόλο. Υποδύομαι διάφορους ρόλους, ενώ παράλληλα γράφω δικά μου κείμενα τα οποία έχουν κωμικοτραγικό χαρακτήρα. Αυτό αισθάνομαι ότι εκφράζει την εποχή και την ιδιοσυγκρασία μου. Οι μουσικοί γνωρίζουν και υπηρετούν κάθε είδος με αγάπη και μαεστρία. Το προτείνω ανεπιφύλακτα».

 

* 27 Ιανουαρίου είναι το τελευταίο Σαββατο που προλαβαινεις να τους δεις!
 

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.