Skip to main content

INTERVIEW

Λευτέρης Ελευθερίου: Ο άνθρωπος με τα 100 πρόσωπα

12+1 ερωτήσεις σ’έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιoύς της νέας γενιάς.



Μπήκε στη ζωή μας από.. το γυαλί. Από την τηλεόραση, θέλω να πω! Μέσα από μια σειρά διαφημίσεων για γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών (την HOL). Όλοι, αναρωτιόμασταν ποιος είναι αυτός ο αεικίνητος, λαμπερός νεαρός που τραγουδάει σαν τραγουδιστής, χορεύει σαν χορευτής και μας πείθει σαν σπουδαίος ηθοποιός. “Λευτέρης Ελευθερίου, αυτό είναι το όνομα του”, μας είπαν. Έτσι, τον μάθαμε. Τον αγαπήσαμε. Και από τότε, εύκολα και απλά, ο Λευτέρης έγινε πολύ «δικός μας».

Κι αν για μας ήταν εύκολο να τον μάθουμε και να τον αγαπήσουμε, για ‘κείνον όλα ήρθαν κι έγιναν μέσα από σκληρή και πολλή δουλειά. Και μέσα σ’όλα αυτά ήρθε κι ένας γάμος και μετά και δυο παιδιά!

Και έρχομαι και σας ρωτάω εσάς τώρα: πόσο εύκολο είναι να κρατάει ένας τόσο νέος άνθρωπος  τις τέλειες ισορροπίες ανάμεσα σε μία δυναμική καριέρα στο θέατρο και την  τηλεόραση και σε μια μεγάλη οικογένεια; Μάλλον καθόλου. Ή όπως  λέει ο Λευτέρης Ελευθερίου, (που το ξέρει και το βιώνει το..θέμα) οι συγκεκριμένες ισορροπίες δεν κρατιούνται. Απλώς τις χάνεις, πέφτεις και ξανασηκώνεσαι...

 Εσύ, λοιπόν, που τον ξέρεις και τον θαυμάζεις τον Λευτέρη, τον έχεις δει σε τηλεοπτικά σήριαλ,  στο Τσαντίρι με τον Λάκη,  σε μπόλικες μεταμορφώσεις στο περυσινό Your Face Sounds Familiar και φυσικά σε πολλές, μα πάρα πολλές, θεατρικές παραστάσεις.

Με την συνεργασία του με τον Θοδωρή Αθερίδη να κρατάει γερά, ο Λευτέρης συμπρωταγωνιστεί και φέτος (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στο πλευρό του διάσημου ηθοποιού, στην παράσταση Πράματα και Θάματα, στο θέατρο Μικρό Παλλάς. 

Κάπου ανάμεσα σε πρόβες, παραστάσεις και οικογενειακές υποχρεώσεις βρήκε χρόνο για να μιλήσει στο allyou για το τι θέλει να κάνει στην τηλεόραση, την οικογένεια του και τον λόγο για τον οποίο δεν έχει κάνει ποτέ σινεμά. Και φυσικά για την Αθήνα όπου ζει και εργάζεται αλλά και για στην Νάξο όπου θα ήθελε να ζει και να εργάζεται. Το γιατί είναι κάτι που για να το καταλάβεις  πρέπει – σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – να πας μια βόλτα απ' τις Κυκλάδες...

1.Mιλήστε μας λίγο για τον ρόλο σας στην παράσταση «Πράματα και Θάματα» στο Μικρό Παλλάς

Υποδύομαι έναν Aλβανό οικονομικό μετανάστη στην Ελλάδα, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει και να επικοινωνήσει σε μία ξένη χώρα και μία διαλυμένη πραγματικότητα.

2.Τι θυμάστε πιο έντονα από την εμπειρία σας στο Your Face Sounds Familiar;

Tίποτα απολύτως. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που να θυμάμαι ή να ξεχωρίζω από την εμπειρία μου στο Your Face Sounds Familiar.

3.Θα συμμετείχατε ξανά σε ριάλιτι;

Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση ότι αν μου γινόταν πρόταση δεν θα συμμετείχα.

4.Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Λάκη Λαζόπουλο στο τηλεοπτικό Αλ Τσαντίρι;

Συνήθως οι δουλειές αυτές προκύπτουν από συστάσεις τρίτων. Σε ένα πιο μεταφυσικό επίπεδο προέκυψε ίσως λόγω του τεράστιου θαυμασμού μου και επιρροής του έργου του στην προσωπικότητά μου. Αισθάνομαι απόλυτα ευτυχής ηθοποιός οταν προκύπτουν τόσο σημαντικές συνεργασίες.

5.Τηλεοπτικά έχετε υπάρξει πολύ ενεργός. Σας έχουμε δει να παίρνετε μέρος όχι μόνο σε  σήριαλ αλλά και σε ριάλιτι  και σε διαφημίσεις, όπως  στην (πολύ πετυχημένη) διαφήμιση της HOL. Τι είναι τελικά  αυτό που θα θέλατε να κάνετε περισσότερο στην τηλεόραση; Θα σας ενδιέφερε μια ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή σαν αυτή που παρουσιάζει φέτος ο Θοδωρής Αθερίδης;

Θα μπορούσα να ψάξω να σας πω κάτι που θα μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά έχω υιοθετήσει μία ρήση που με εκφράζει όσο καιρό εργάζομαι, και γνωρίζω κάποια επιτυχία. Δεν έχει σημασία να κάνεις μόνο αυτό που σου αρέσει αλλά να σου αρέσει και αυτό που κάνεις. Τελείως υποθετικά θα ήθελα να κάνω μία εκπομπή που να συνδυάζει την υποκριτική με την επιστήμη. Έχω μιλήσει με λαμπρά επιστημονικά μυαλά που σχετίζονται με την εκλαΐκευση της επιστήμης όπως o Σπύρος Κιτσινέλλης και ο Γιάννης Γουλές οι οποίοι κάνουν κάτι αντίστοιχα και το θαυμάζω πολύ. Σχετίζεται ίσως με την αξία που πιστεύω ότι έχει η παιδεία στις μέρες μας.

6.Σε παλαιότερη συνέντευξη σας είχατε δηλώσει πως η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει «κορεστεί». Τι είναι αυτό που σας κουράζει περισσότερο στην πρωτεύουσα;

Όταν έχεις αναπνεύσει το οξυγόνο της Νάξου και των Κυκλάδων, όταν βιώσεις τους ανθρώπινους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται όλα εκεί  και γευτείς την φύση και τους ανθρώπους όλες τις εποχές, θα πάρεις την απάντηση που ζητάς. Σε τόσο μεγάλες πόλεις σαν την Αθήνα χάνεται το ανθρώπινο μέτρο και υπηρετούμε έναν πιο κονσερβοποιημένο τρόπο ζωής και σκέψης.

7.Τι είναι αυτό που κάνει για τον Λευτέρη Ελευθερίου την Νάξο τόσο ξεχωριστή;

 Είναι η πατρίδα μου. Είναι ο τόπος που μεγάλωσα  όπως και η Ιταλία. Είναι τόποι που νιώθεις περήφανος και πλούσιος να τους φέρεις στο μυαλό και στο DNA σου.

 8.Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά σας να μεγαλώνουν στην επαρχία παρά σε μια μεγαλούπολη;

Πάρα πολλές φορές και ήταν και ένας από τους λόγους που το σκεφτόμουν διπλά να κάνω οικογένεια στην Αθήνα. Μεγάλωσα και έπαιξα σε έναν παράδεισο και προσπαθώ όσο πιο συχνά μπορώ με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου να πηγαίνω εκεί , για να δεθούν και αυτοί. Στα δύσκολα σκέφτηκα και την Ιταλία άλλα δεν θέλω να φύγω ηττημένος.

9.Έχετε πει πως έχετε καταφέρει τα παιδιά σας να σας εμπιστεύονται ακριβώς όπως και την μητέρα τους. Πόσο εύκολο είναι να κρατιούνται οι ισορροπίες ανάμεσα σε ένα απαιτητικό επαγγελματικό πρόγραμμα και σε μια μεγάλη οικογένεια;

Δεν κρατιούνται. Πέφτεις και ξανασηκώνεσαι.

10.Πώς είναι η ζωή για έναν νέο ηθοποιό με παιδιά στην περίοδο της κρίσης όπου όλοι ξέρουμε ότι δεν γυρίζονται πια αρκετές τηλεοπτικές σειρές; 

Ευτυχώς γιατί οι τηλεοπτικές σειρές απαιτούν τόσο χρόνο που αν έκανα και σειρά δεν θα έβλεπα ποτέ τα παιδιά μου.

11.Έχετε κάποια συνεργασία «απωθημένο»;

Έχω άλλα δεν μου έρχεται τώρα. Την έχω απωθήσει.

12.Aν δεν κάνω λάθος μέχρι στιγμής δεν έχετε κάποια συμμετοχή στο σινεμά. Έτυχε ή ήταν καθαρά θέμα επιλογής;

 Δεν μου πάει το πανί. Με έχω δει στο γυαλί και δεν με αλλάζω. Το πανί με κάνει πιο ματ πιο σατινέ. Το γυαλί μου δίνει μία στίλβη.

13.Ποια είναι η σχέση σας με το ίντερνετ; Ενημερώνεστε από sites; Τα πάτε καλά με το Facebook;

Σαν να προσπαθείς να  τρέξεις στον διάδρομο των εκατό μέτρα ενώ πας για παγκόσμιο. Το λατρεύω το ίντερνετ, το θεωρώ τη σύγχρονη αναγέννηση όπου η γνώση είναι για ολους προσβάσιμη.  Από την άλλη, το Facebook το θεωρώ σημαντικό επικοινωνιακό εργαλείο αλλά δεν προλαβαίνω αυτή την περίοδο καθόλου να ενημερώνομαι και να ενημερώνω.

Πράματα και Θάματα

Μικρό Παλλάς

Κείμενο – Σκηνοθεσία:Θοδωρής Αθερίδης

ΠρωταγωνιστούνΓιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Λευτέρης Ελευθερίου, Αλίνα Κoτσοβούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:Τετάρτη & Κυριακή 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή 21:00, Σάββατο: 18:15 (λαϊκή), 21:15

Τιμές:Τετάρτη έως Παρασκευή: 17, Σάββατο & Κυριακή: 20€, Σάββατο απόγευμα (λαϊκή): 15€

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;