Skip to main content

INTERVIEW

Δημήτρης Σταρόβας: «Αν δεν με αποκαταστήσει η σύντροφός μου θα μείνω στο ράφι γιατί είμαι… μεγαλοκοπέλα»

Αληθινός, απλός, ακομπλεξάριστος, χρυσό παιδί, υπέροχος καλλιτέχνης, με θετική αύρα σε ό,τι κι αν κάνει.  Με δαιμόνιο χιούμορ, ο αγαπημένος Δημήτρης Σταρόβας μιλάει  αποκλειστικά στο allyou.gr και στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη.


Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Πάμε πίσω τον χρόνο... Κι επειδή έχουμε κι Απόκριες, λέω να σας διηγηθώ, επιγραμματικά, μία ιστορία που με  "δένει" με τον Δημήτρη Σταρόβα.

Πριν πολλά χρόνια είμαι καλεσμένος σε ένα πάρτι μασκέ. Βαριέμαι να μεταμφιεστώ μέχρι τη στιγμή που μου έρχεται μία ιδέα στο μυαλό. Δεν χρειάζονταν πολλά πολλά, καθότι είχα το βασικότερο: την… κορμοστασιά! Παίρνω λοιπόν μία περούκα με μακριά μαλλιά, και εκμεταλλευόμενος τον κοινό σωματότυπο μας( του Σταρόβα και τον δικό μου), σχηματίζω ένα αστέρι σε ένα άσπρο χαρτόνι και γράφω δίπλα και ένα «όβας». Είμαι έτοιμος για το πάρτι. Είσοδος θριαμβευτική και όποιος με ρωτάει τι είχα ντυθεί, εγώ με καμάρι απαντάω: «Έχω ντυθεί Δημήτρης Σταρόβας», χαρίζοντας άφθονο γέλιο.

Ο Δημήτρης, όπως καλά καταλάβατε, για εμένα είναι είδωλο. Τον αγαπώ και τον θαυμάζω. Τόσο ακομπλεξάριστος, τόσο αληθινός, με τόσο χιούμορ, χρυσό παιδί, ένας καλλιτέχνης που βγάζει μόνο θετική αύρα σε ό,τι και αν κάνει. Στο τηλέφωνο που του έκανα, λέγοντάς του την παραπάνω ιστορία, έβαλε τα γέλια και δέχτηκε με χαρά να μας ανοίξει την καρδιά του.

Στο allyou.gr, λοιπόν, έδωσε μία συνέντευξη διαφορετική από όλες τις άλλες. Μία συνέντευξη χαλαρή, με τον ίδιο μεταξύ άλλων να εξομολογείται ότι «αν δεν τον αποκαταστήσει η σύντροφός του θα μείνει στο ράφι γιατί είναι… μεγαλοκοπέλα».

Αρκετά όμως είπαμε. Ας μιλήσει ο ίδιος Δημήτρης, ο οποίος με τις απαντήσεις του επιβεβαιώνει ότι πόσο είναι αληθινός, απλός, χωρίς ίχνος «δηθενιάς».
 

starovasin2.jpg
 

Σε καλωσορίζουμε φίλε Δημήτρη στο allyou.gr. Φαντάσου ότι κάθεσαι στο ντιβάνι του... ψυχαναλυτή. Χαλάρωσε, λοιπόν, και μίλησε μας για τα παιδικά σου χρόνια…

«Εμφανισιακά ήμουν νορμάλ καθότι νεόχοντρος (γέλια). Κατά τ’ άλλα πολύ καλά. Η μητέρα μου φρόντισε να μεγαλώσω σαν πασάς. Μεγάλωσα στα πούπουλα παρά τη φτώχεια. Και σημειωτέoν η μητέρα μου με μεγάλωσε μόνη της, καθώς ενώ ήμουν μόλις ενός έτους ο πατέρας μου σκοτώθηκε. Περνούσα μια χαρά. Μάλιστα βλέποντας τους φίλους μου να τρώνε καμιά σφαλιάρα από τους πατεράδες τους είχα θορυβηθεί και έλεγα μέσα μου “δεν πιστεύω να έρθει κανένας άλλος μπαμπάς να μας χαλάσει τη ζαχαρένια”».

Τι όνειρα είχες σαν παιδί για το μέλλον σου. Περίμενες ότι θα γίνεις καλλιτέχνης;

«Τότε δεν σκεφτόμασταν τίποτα. Τότε σκεφτόμασταν μόνο το παιχνίδι. Κάτι χαζά θυμάμαι ότι ήθελα να γίνω αστροναύτης. Αργότερα με μάγεψε η μουσική. Όταν ήμουν περίπου 14 ετών πήρα στα χέρια μου μία κιθάρα. Ένας γείτονας που έλειπε στα καράβια και είχε μάθει μερικά ακόρντα κούρδισε τη κιθάρα μου, μου έπαιξε ένα λα μινόρε και έκτοτε μαγεύτηκα με τη μουσική».

Είσαι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης. Τα κάνεις όλα και συμφέρεις σαν να λέμε;

«Και έτσι είναι όπως το λες. Πάντα μου άρεσε αυτή η πολυχρωμία. Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα γι’ αυτό και τίποτα δεν κάνω τέλεια. Γιατί για να γίνεις τέλειος με κάτι θα πρέπει να ασχοληθείς αποκλειστικά με αυτό».

Σου έχει λείψει η τηλεόραση;

«Όχι ιδιαίτερα γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήμουν στο γυαλί. Μέχρι πριν μερικούς μήνες κάναμε γυρίσματα για το My Way. Την τηλεόραση την αγαπάω. Δεν την κατηγορώ γιατί το θεωρώ υποκρισία. Γιατί ζω από αυτήν και δεν μου αρέσει να την κατηγορώ».

Μέχρι τα 30 και κάτι, ήσουν 76 κιλά… Έκτοτε τι έγινε;

«Η τελευταία μου ενασχόληση ήταν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με τις μηχανές εντούρο. Από εκεί λοιπόν που έτρωγα ένα κατσίκι, αλλά λόγω της καταπόνησης το έκαιγα, άνοιξα ένα στούντιο μαζί με τον συγχωρεμένο τον φίλο μου τον Παντελή Δεληγιαννίδη και βρέθηκα σε μία καρέκλα με τον Ζαφείρη Μελά και τον Βασίλη Καρρά να φέρνουν σωρηδόν πίτσες και σουβλάκια. Έτσι άρχισε η… ανηφόρα».

https://www.instagram.com/p/BbCPyTulqx5/?hl=el&taken-by=dstarovas_official

Όταν ακούς τη λέξη δίαιτα ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

«Έλα ντε; Τώρα κάνω μία διατροφή. Αλλά το πάω πολύ σιγά. Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε διατροφικά καλούπια. Κάνω λίγο διάδρομο, προσπαθώ να μην τρώω το βράδυ, προσέχω γενικά λιγάκι και έχω καταφέρει να χάσω 15 κιλά. Προσπαθώ να το κάνω αυτό τρόπο ζωής».

Μας δίνεις την εντύπωση ότι είσαι ένα μεγάλο παιδί. Να φανταστούμε ότι δεν έχεις σκοπό να μεγαλώσεις, έτσι δεν είναι;

«Γενικά την έννοια παιχνίδι και το χιούμορ με ό,τι αυτό συνεπάγεται το έχω σαν δικλείδα ασφαλείας. Πάντως στο βάθος είμαι και λίγο στενάχωρος και τις ψιλοκαταθλίψεις μου τις περνάω».

Ποια η σχέση σου με την κόρη σου; Είστε φιλαράκια; Είσαι αυστηρός;

«Με την κόρη μου έχω ακολουθήσει το εξής: Από μικρή της συμπεριφέρομαι και της μιλάω σαν να είναι μεγάλη. Αυτό που λένε “παιδί είναι δεν καταλαβαίνει” το θεωρώ λάθος. Και από την άλλη έχω προσπαθήσει να έχω μαζί της μία σχέση εμπιστοσύνης. Μαζί της δεν παίζω τον ρόλο του θεού επειδή είναι παιδί μου. Το σωστό είναι σε κάθε παιδί να δίνεις τα εφόδια αλλά δεν μπορείς να ορίζεις τη ζωή κάποιου επειδή είναι παιδί σου».

Έχεις σκεφτεί έναν νέο γάμο με την τωρινή σου σύντροφο και ίσως και ακόμη ένα παιδί; Σε έχει εκθέσει φίλε. Θα σε αποκαταστήσει;

«Αν δεν με πάρει θα μείνω στο ράφι γιατί είμαι και μεγαλοκοπέλα (γέλια)».

Παλιότερα είχες δηλώσει ότι «Δανείστηκα σκύλο για να βγάλω γκόμενα». Πες μια πρόχειρη τρέλα που έχεις κάνει λόγω έρωτα και σου έρχεται στο μυαλό…

«Όταν είσαι ερωτευμένος επειδή έχεις κάποιες δυνάμεις περίεργες που δεν τις έχεις συνήθως κάνεις πολλά. Αυτό ισχύει και με εμένα. Μία τρέλα πρόχειρη που μου έρχεται είναι μία διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα που είχα κάνει με ένα μηχανάκι του κώλου για μία ημέρα».

Aν ήσουν αδύνατος ποιος διάσημος άντρας θα ήθελες να είσαι;

«Δεν θέλω να ακουστεί εγωιστικό αλλά δεν με αλλάζω με τίποτα».
 

tsarov1.jpg
 

Τι έχεις να πεις στους ανθρώπους που έχουν κόμπλεξ με το βάρος τους;

Ο κόσμος είναι άδικος με τους ευτραφείς. Υπάρχει ρατσισμός. Βλέπεις ότι δεν βρίσκουμε εύκολα ρούχα ενώ είμαστε παρά πολλοί που έχουμε παραπανίσια κιλά.

Τι άλλο εκτός από χρήματα, λείπει από την εποχή μας;

Αυτό είναι μεγάλη κουβέντα φίλε μου. Η παιδεία πιστεύω. Τον κόσμο βέβαια δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Αυτοί που κινούν τα νήματα έχουν την ευθύνη για πολλά θέματα.

Βλέπουμε ότι ο κόσμος αντιδρά για το όνομα της Μακεδονίας. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να αντιδράσουμε για ένα καλύτερο αύριο;

«Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι για όλα. Βλέπω μία περίεργη σιωπή από όλους. Και από τον δικό μου χώρο. Ο κόσμος δείχνει λες και δεν έχει κουράγιο πια. Δεν μπορεί ένα κράτος 25 ετών να παίζει στα δάκτυλα μία χώρα σαν τη δική μας με τόση ιστορία».

Αυτό το διάστημα σε βλέπουμε να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση της Μιμής Ντενίση με θέμα τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη. Είναι η πρώτη φορά σε βλέπουμε στο θέατρο. Μίλησε μας για το έργο, για την παράσταση, για τον ρόλο σου,  για τα συναισθήματά σου.

«Αν και έχουμε κάνει κάτι σκετσάκια με τους Άγαμους Θύτες και έχω μία στοιχειώδη εμπειρία, σε μία αμιγώς θεατρική παράσταση είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω. Το απολαμβάνω, με βολεύει και τεχνικά λόγω του ρόλου μου. Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν μία κατηγορία μόνος του. Και είναι ωραίο το συναίσθημα να παίζεις σε μια καλή παράσταση που μιλάει γι’ αυτόν, με πολύ καλούς συνεργάτες , που ταυτόχρονα είναι και μια πολύ καλή παραγωγή. Πάντως δεν χρειάζεται να είσαι φαν του μεγάλου Στέλιου για να έρθεις να τη δεις. Είναι μία παράσταση που δεν είναι μιούζικαλ οπότε μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας.

Εγώ κάνω τον Βασίλη Χειλά που είχε το μαγαζί «Τριάνα». Το μαγαζί  στο οποίο τραγουδούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Μου αρέσει ο ρόλος. Και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της παράστασης.  Γιατί, όλα είναι τέλεια!».
 

starovasin.jpg  

 

INFO παράστασης

IΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
«Η ζωή του όλη»
Μια παράσταση της Μιμής Ντενίση
στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» 
του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ένα έργο-αναφορά στον «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του. 


Συντελεστές 
ΚΕΙΜΕΝΟ: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιμή Ντενίση
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Τότα Πρίτσα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Μιμή Ντενίση 
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Μελίνα Μάσχα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μάρω Μαρμαρινού
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ιωάννα Τζετζούμη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Α΄: Νατάσσα Μπαρμπουνάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Β΄: Μαριλένα Κάραλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γεωργία Δεμέστιχα

Πρωταγωνιστούν: 
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέντζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο.
Μαζί τους η Νεφέλη Ορφανού & ο Μιχάλης Μητρούσης
«Γιορδάνης» ο
ο Αντώνης Λουδάρος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να επανεφεύρετε τον εαυτό σας κάνοντας restart

Ασυνήθιστοι τρόποι για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε ηλικία