Skip to main content

INTERVIEW

10 γυναίκες μοιράζονται μαζί μας (σας) πολύτιμες συμβουλές γένους θηλυκού!

Τόνια Μητρούδη, Άννα-Ρόζα Μοσχούτη, Mary Ann Αναγνωστέλη, Σόφη Παπαδοπούλου, Μαρία Ευθυμίου, Ευτυχία Γιαννάκη, Τατιάνα Αβέρωφ, Σάσα Βούλγαρη, Κλεοπάτρα Γαβριηλήδου, Μάρω Θεοδωράκη. Μιλούν μαζί μας και μας γεμίζουν έμπνευση και δύναμη.



Γυναίκες που με τις κουβέντες τους μας οδήγησαν στην επιτυχία. Γυναίκες που μας συμβούλεψαν και κατάφεραν να μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Σε αυτές επιλέξαμε σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας, να αναφερθούμε. Στις "αφανείς σοφές".

Ο τρόπος να τις βρούμε ήταν απλός. Ρωτήσαμε γυναίκες επιτυχημένες να μας τις... μαρτυρήσουν. H ερώτηση απλή:

Ποια είναι πολυτιμότερη συμβουλή που σας έδωσε ποτέ κάποια γυναίκα;

Και κάπως έτσι, διαβάσαμε λέξεις μοναδικές, που μας ενέπνευσαν, και μας γέμισαν δύναμη.

Χρόνια πολλά από το allyou.gr!

 

Τόνια Μητρούδη (Ιδρύτρια του brand Nidodileda)

toniamitroudi.jpg

Θα αναφερθώ σε μία φράση που με αντιπροσωπεύει και έχει πει η Coco Chanel: «In order to be irreplaceable one must always be different.» ( Για να είναι κανείς αναντικατάστατος πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός).

Άννα-Ρόζα Μοσχούτη (Ιδρύτρια του brand AR.M Studio)

annarosa.jpg

«Θυμήσου ότι κάποτε ήθελες αυτό που έχεις τώρα». Έχουμε την τάση να ξεχνάμε από που ξεκινάμε και να παραβλέπουμε τις επιτυχίες μας. Είμαστε πολύ καλοί στο να παρατηρούμε τις επιτυχίες των γύρω μας και είναι στη φύση των σύγχρονων ανθρώπων να θέλουν διαρκώς κι άλλα, να μην είναι ευχαριστημένοι με το τι έχουν. Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω που και που και να αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας την πορεία μας και τις νίκες μας.

Mary Ann Αναγνωστέλη (Makeup Artist)

maryann.jpg

Είναι τα λόγια της μητέρας μου: «Να σέβεσαι πάντα τον εαυτό σου για να σε σέβονται και όλοι γύρω σου».

 

Σόφη Παπαδοπούλου (σκηνοθέτιδα)

papadopoulou750.jpg

Η πολυτιμότερη συμβουλή μού δόθηκε από τη Δασκάλα Υποκριτικής και Μέντορά μου στο Toronto School of Drama, την αείμνηστη Marjorie Purvey - και μάλιστα όταν ήμουν σε πολύ νεαρή ηλικία. Μου είχε πει ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ -και μόνο εσύ, κανένας άλλος- έχεις την απόλυτη ευθύνη για τη ζωή σου, και μόνο οι δικές σου δυνάμεις μπορούν να σε πάνε εκεί που θέλεις να φτάσεις».

Μαρία Ευθυμίου (καθηγήτρια Ιστορίας και συγγραφέας)

euthimiou750.jpg

Μία ηλικιωμένη φίλη μού είχε πει προ πολλών ετών, όταν ήμουν νέα: «Είμαστε ευτυχισμένοι, κορίτσι μου, μόνον αν το θέλουμε». Μεγάλη κουβέντα.

Ευτυχία Γιαννάκη (συγγραφέας)

Giannaki750.jpg

Η πολυτιμότερη συμβουλή που μου έχει δώσει γυναίκα ήταν από τη Μαργαρίτα Καραπάνου (συγγραφέας) και ήταν η εξής: «Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν ακούς, να γράφεις με τη δικιά σου φωνή». Είναι σύντομη, αλλά περιεκτική και τη θυμάμαι πάντα όταν ξεκινώ να γράφω κάτι.

Τατιάνα Αβέρωφ (συγγραφέας)

averof750.jpg

Ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε λογαριασμό ή να απολογούμαστε γι’ αυτές.

Σάσα Βούλγαρη (αφηγήτρια ιστοριών)

Sasa_small.jpg

«Μην είσαι, κόρη μου, τόσο ευαίσθητη... Είσαι πολύ ευαίσθητη!». Μου το έλεγε η Μίρκα Γεμεντζάκη, η δασκάλα μου στη φωνή (και όχι μόνο) γιατί άφηνα το συναίσθημά μου να με κυριεύει. Και δεν έβλεπα τα πράγματα καθαρά... Κλεινόμουν...Θύμωνα.... Ανταριαζόμουν... Και τελικά απογοητευόμουν. Αργότερα έμαθα να ελέγχω τον κατακλυσμό των συναισθημάτων μου και να λειτουργώ με το αίσθημα και όχι με το συν-αίσθημα, δηλαδή να μην αφήνομαι να με παρασύρει όπου θέλει αυτό χωρίς λογική. Η λειτουργία αυτή έχει μεγάλο βάθος ως προς την αυτογνωσία μας, πώς αντιλαμβανόμαστε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι, αλλά και την ετερογνωσία μας, την αποδοχή δηλαδή ότι ο άλλος είναι διαφορετικός από εμένα. Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς να συνυπάρχουμε με τους άλλους. Και δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με οδηγό τον εγωισμό μας. Και ο εγωισμός μας έχει πολλά πρόσωπα: ακόμα κι ένα πολύ ευγενικό! Μιλούν για όλα αυτά τα παραμύθια αλλά δεν ξέρουμε συχνά να τα αποκρυπτογραφούμε...
Χρειάστηκε λοιπόν να μάθω να μην είμαι υπερ-ευαίσθητη. Και σε αυτό οδηγός μου έγινε αργότερα ένας σοφός άντρας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη και πανέμορφη ιστορία...

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου (Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»)

Gravriilidou_small.jpg

«Μια συμβουλή που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν αυτή που μου έδωσε η εθελόντρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» όταν με επισκέφθηκε στο σπίτι μου, 10 ημέρες μετά το χειρουργείο μου και μου είπε: «Μην το βάζεις κάτω, έχεις πολλή δύναμη μέσα σου, κοίτα εμένα!». Η παρουσία της και ο δυναμισμός της ήταν αρκετά για να δω πως μπορούσα κι εγώ να έχω μια φυσιολογική ζωή μετά τον καρκίνο του μαστού. Εκπαιδεύτηκα μετά από 2 χρόνια ως εθελόντρια, εντάχθηκα στο εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου και άρχισα να στηρίζω άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία. Είκοσι χρόνια μετά είμαι εδώ, δυνατή, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η συμβουλή που έχω να δώσω πια σε όλες τις γυναίκες είναι να μην παραλείπουν τον προληπτικό τους έλεγχο, καθώς η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του μαστού σώζει ζωές».

Μάρω Θεοδωράκη (μουσικός και συγγραφέας)

maro_face_small.jpg

Θα μοιραστώ μαζί σου τα λόγια - συμβουλές μιας πολύ σημαντικής γυναίκας, φίλης και ενεργειακής θεραπεύτριας, με την οποία δούλεψα κάποτε και φωνητικά και είναι πολύ σημαντική για μένα.
«Χρειάζεται επίμονη προσπάθεια για να πετάξει ο καλλιτέχνης μακριά από τη φωλιά του. Η λαμπρή φωνή όσο μπορεί να απογειωθεί δυναμικά άλλο τόσο πρέπει να μπορεί να προσγειωθεί προσεχτικά».
Κι εγώ στους δικούς μου μαθητές και μαθήτριες συνηθίζω να λέω: «Όταν νιώθετε ότι τα πράγματα έρχονται ανάποδα, δοκιμάστε να τα δείτε από άλλη οπτική! Όλα μεταβάλλονται αρκεί να το θέλουμε εμείς».

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30