Skip to main content

INTERVIEW

Νικόλ Σαραβάκου: «Το "πάμε" είναι προστακτική, μια απόφαση αμετάκλητη!»

Η νεαρή τραγουδίστρια, με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου της δίσκου "Πρόβα και πάμε", μιλάει στην Αλεξάνδρα Παπαδάκη και στο allyou.gr για τις εξαιρετικές συνεργασίες, τις πρώτες φορές, τη δύναμη της αισιοδοξίας και φυσικά για τη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική.



Ήταν μόλις το περασμένο καλοκαίρι που πρωτοάκουσα τη φωνή της Νικόλ όταν μια μικρή φίλη μου έβαλε ένα τραγούδι της στο tablet και αρχίσαμε να χορεύουμε στο σαλόνι του εξοχικού με τα μαγιό μας. 

Η Νικόλ Σαραβάκου, κόρη του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαραβάκου και της στιχουργού Βίκυς Γεροθόδωρου, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Νέα, όμορφη, με μαγική φωνή, συνεργασίες που εκπλήσσουν και τραγούδια που θες να ακούς ξανά και ξανά, έχει καταφέρει στα 21 της χρόνια όσα πολλοί μεγαλύτεροί της διακαώς θα επιθυμούσαν. 

Ποια είσαι, Νικόλ Σαραβάκου; Νέα, ωραία και... ευτυχής;

Σίγουρα ευτυχής. Πολύ ευτυχής! Κάνω αυτό που πραγματικά αγαπώ από μικρή ηλικία και σίγουρα αυτό με γεμίζει. 
 
Πιστεύεις ότι όταν ακούει ο κόσμος το όνομά σου το συνδέει με ένα είδος μουσικής; Σύγχρονο, έντεχνο, όπερα, ελληνικοί, αγγλικοί στίχοι... Έχεις δηλώσει την ταυτότητά σου ή ακόμα την αναζητάς;

Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Είμαι εγώ μέσα από τα τραγούδια που επιλέγω να πω, κι αυτό για μένα είναι η ταυτότητά μου.
 
Σε κουράζει να σε ρωτάνε για τον πατέρα σου; Πιστεύεις ότι το επώνυμό σου προηγείται της φήμης σου;

Δεν με κουράζει γιατί είμαι περήφανη για εκείνον! Φυσικά το επώνυμο προηγείται της φήμης μου, πράγμα που θεωρώ λογικό, αλλά ελπίζω να το δικαιώσω κι εγώ από τη μεριά μου μια μέρα.
 
Πότε ανακάλυψες την αγάπη σου για τη μουσική;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, λάτρευα τη μουσική. Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν όλα τα αγγλόφωνα τραγούδια των ταινιών Disney. Έπειτα στα 7 μου χρόνια άρχισα μαθήματα κιθάρας, στα 9 πιάνο και drums, και στα 13 το τραγούδι με κέρδισε οριστικά, αφού ερωτεύτηκα το musical μέσα από το Phantom of the Opera που παρακολούθησα στο Broadway.
 
Ποιο τραγούδι σού σιγοψιθύριζε η μαμά σου όταν ήσουν μικρή;

Το Beauty and the beast! 
 
Τι ρόλο έπαιξε σε αυτό που είσαι σήμερα η ενασχόληση της μαμάς σου με τη μουσική;
 
Θεωρώ ότι εδώ θα κατέληγα έτσι κι αλλιώς, αλλά υποσυνείδητα σίγουρα θα επηρεάστηκα από την τόση μουσική μέσα στο σπίτι και από τα musicals που η μαμά φρόντισε να παρακολουθήσω στην εφηβεία μου στη Νέα Υόρκη.

Πώς είναι να μεγαλώνεις με δύο γονείς πολύ καταξιωμένους ο καθένας στον χώρο του; Είναι ευλογία ή μήπως ένα άγχος να φανείς αντάξια;
 
Δεν έχω τέτοιο άγχος, ο κάθε άνθρωπος διαγράφει τη δική του πορεία ανεξάρτητα από αυτή των γονιών του. Και σίγουρα είναι ευλογία να έχω τους συγκεκριμένους γονείς γιατί είναι υπέροχοι και αποτελούν πρότυπα για μένα.
 
Πρώτο τραγούδι, πρώτη εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου, πρώτος δίσκος. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα;
 
Το πρώτο τραγούδι έγινε πριν 3 χρόνια. Η πρώτη εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου πριν από 2 χρόνια και ο πρώτος δίσκος πριν σχεδόν δυο μήνες. Έγιναν όλα σε κανονικούς χρόνους, όχι πολύ γρήγορα. Απλά ξεκίνησα σε αρκετά νεαρή ηλικία, στα 18, με το που τέλειωσα το σχολείο.

Έχεις κάνει σπουδές μουσικής, χορού αλλά και υποκριτικής. Τι όπλα πρέπει να έχει στη φαρέτρα του ένας νέος καλλιτέχνης;

Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα! Πιστεύω πως πρέπει οι νέοι να προσεγγίζουμε την τέχνη μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης. Να εξελίσσουμε και να εμπλουτίζουμε  τα ταλέντα μας. Η αυτοβελτίωση σε όλους τους τομείς του αντικειμένου μας είναι το ζητούμενο.

Ποιες επαγγελματικές στιγμές κατέχουν σημαντική θέση στην καρδιά σου;

Η συνεργασία μου με τον Πάνο Μουζουράκη στο δεύτερό μου τραγούδι το "Σε προκαλώ", με τον Λάκη Παπαδόπουλο στο τρίτο μου τραγούδι το "Cartoon". Η συνεργασία μου επί σκηνής με τον Κώστα Λειβαδά και τον Μανώλη Λιδάκη. Η συνεργασία με όλους τους σπουδαίους συντελεστές του πρώτου μου δίσκου, και οπωσδήποτε τα ντουέτα μου με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Δημήτρη Μπάση.
 

Nicole_mesa.jpg

 
Είσαι η πιο νεαρή καλλιτέχνιδα που ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Πώς προέκυψε αυτό και κατά πόσο είσαι περήφανη;

Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τις sold out εμφανίσεις μου στον Σταυρό του Νότου Plus, μου πρότεινε η επιχείρηση να ανεβώ στη βαριά και ιστορική Κεντρική Σκηνή. Ήταν μεγάλη τιμή, και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πως μετράω ήδη δύο live στη συγκεκριμένη σκηνή, και πως ακόμα και η παρουσίαση του δίσκου μου θα γίνει εκεί. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη.
 
Μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας ήρθε ο πρώτος δίσκος! Νιώθεις λυτρωμένη, αγχωμένη, ανυπόμονη;
 
Νιώθω μεγάλη χαρά που μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας του δίσκου, μοιράστηκα το υλικό με τον κόσμο. Και φυσικά νιώθω έτοιμη για τα επόμενα βήματα.

"Πρόβα και πάμε": Ούτε πρόβα ούτε πάμε, αλλά και τα δύο μαζί, κάπως σαν να ισορροπείς ανάμεσα σε δύο καταστάσεις. Υπάρχει κάποια ανασφάλεια πίσω από αυτό; Ένα «πάμε και βλέπουμε»;

Ακριβώς το αντίθετο! Η πρόβα έγινε και πάμε για την παράσταση που θα έχει πιστεύω και ελπίζω πολλά μέρη και μεγάλη χρονική διάρκεια! Η «πρόβα» υποδηλώνει την προετοιμασία, και το «πάμε» την απόφαση και τον αγώνα! Το «πάμε» είναι ρήμα στην προστακτική. Κι η απόφαση αμετάκλητη.
 
Στον δίσκο έχεις κάνει εξαιρετικές συνεργασίες με εξέχοντες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Κώστας Λειβαδάς... Τι συμβουλές σου έδωσαν, τίνος τα λόγια κράτησες μέσα σου;

Όλοι με συμβούλευσαν να είμαι ο εαυτός μου και να ζήσω το ταξίδι. Κρατάω τα λόγια όλων τους, και τις ανεκτίμητες στιγμές που μοιράστηκα μαζί τους.
 
Λένε πως για να ερμηνεύσει ένας τραγουδιστής την αγάπη, τον έρωτα πρέπει να έχει πονέσει, να έχει κλάψει, να μετρά εμπειρίες στο συναίσθημα. Πώς μπορεί ένα κορίτσι της ηλικίας σου να ανταπεξέλθει σε αυτό;

Θεωρώ ότι σίγουρα βοηθάει το να έχεις ζήσει πράγματα αλλά δεν πιστεύω πως είναι και απαραίτητο. Η ευαισθησία υπάρχει ανεξάρτητα από τις εμπειρίες στον άνθρωπο. Τα βιώματα που μπορεί να σε φορτίσουν συναισθηματικά δεν είναι απαραίτητο να είναι δικά σου. 
 
Ποιο τραγούδι ξεχωρίζεις, ποιο είναι πιο πολύ "Νικόλ";

Το "Μη μ’ ενοχλείτε" της Μάρως Μαρκέλλου!
 
Μερικοί αγαπημένοι σου στίχοι...

Είναι πάρα πολλοί, αλήθεια δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους. Μ’ αρέσουν οι στίχοι του Κώστα Λειβαδά, του Φοίβου Δεληβοριά και της Μάρως Μαρκέλλου.
 
Πώς είναι ένα τυπικό σου 24ωρο;

Μάθημα φωνητικής, ή musical ή υποκριτικής, personal training, σινεμά ή φαγητό ή βόλτα ή ξεκούραση στο σπίτι. Ανάλογα τη μέρα. 
 
Ποια η σχέση σου με τα social media; Σε βλέπω δυνατή στο insta!

Είναι το αγαπημένο μου, κι αυτό με το οποίο ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά τον τελευταίο καιρό. Είναι που μου αρέσει και η φωτογραφία.
 
Αισθάνεσαι πιο ώριμη από την ηλικία σου;

Αισθάνομαι η ηλικία μου. Είναι στιγμές που αισθάνομαι πιο ώριμη και άλλες που αισθάνομαι παιδί.
 
Στο mute, σε βλέπει κάποιος και λέει «Να, ένα όμορφο κορίτσι!». Τι ρόλο πιστεύεις ότι παίζει η ομορφιά στη ζωή μας;

Θεωρώ ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, για μένα όμως πιο σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα, κι αυτό που κάνει κατά τη γνώμη μου έναν άνθρωπο όμορφο είναι η προσωπικότητά του κι όχι η εμφάνισή του.
 
Πόσο ασχολείσαι με την εμφάνισή σου; Αγαπάς τη μόδα, τα προϊόντα ομορφιάς;

Θεωρώ πως ασχολούμαι με την εμφάνισή μου σε λογικά πλαίσια. Τη μόδα πάντα την αγαπούσα και τα τελευταία χρόνια αγαπώ πολύ τα προϊόντα make up, κι έχω μεγάλη συλλογή από αυτά, αν και στην καθημερινότητά μου δεν βάφομαι.
 
Τι σε φοβίζει στο μέλλον;

Δεν με φοβίζει κάτι, είμαι άκρως αισιόδοξο άτομο.
 
Πού θα σε δούμε για να ακούσουμε τη μαγική φωνή σου; Ποια είναι τα πλάνα σου;

Στην παρουσίαση του πρώτου μου δίσκου που θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 9μμ, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, με πολλούς σημαντικούς καλεσμένους επί σκηνής.
Σε κάποιες καλοκαιρινές συναυλίες με τον Δημήτρη Μπάση, μια εκ των οποίων στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου στη Ρόδο. Και σε άλλα μη ανακοινώσιμα ακόμα πράγματα.
 
Εάν δεν απαντούσες αυτές τις ερωτήσεις, τι θα ήθελες ιδανικά να κάνεις;

Να κοιμάμαι γιατί η ώρα είναι 5.43 το πρωί, χαχαχα!

 

Nicole_afisa.jpg

*Η παρουσίαση του δίσκου της Νικόλ Σαραβάκου (που κυκλοφορεί από την Panik Records) γίνεται την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 9μμ, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.
 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;