Skip to main content

INTERVIEW

Έμη Σίνη – Άγγελος Αγγέλου: «Οι τρελές ιδέες δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε!»

Το υπέροχα θεότρελο και ταλαντούχο ντουέτο που φέρνει τον Κόσμο Ανάποδα στο Μέγαρο Μουσικής μιλάει στην Αλεξάνδρα Παπαδάκη και στο allyou.gr για την ομάδα Κοπέρνικος, τα παιδικά βιβλία, τις παραστάσεις, τις μουσικές και τα 15 χρόνια μιας μοναδικής φιλίας.



Όταν τους δεις/ διαβάσεις/ ακούσεις, τους λατρεύεις. Βλέπεις ένα θεατρικό τους και περιμένεις με παιδική ανυπομονησία το επόμενο. Διαβάζεις ένα βιβλίο τους και αναρωτιέσαι εάν τελείωσαν το καινούριο. Τα τραγούδια τους παίζουν λούπα στα σπίτια με παιδάκια. Ακόμα και όταν λείπουν τα παιδάκια.

Η Έμη και ο Άγγελος, περισσότερο γνωστοί ως Ομάδα Κοπέρνικος, γνωρίστηκαν πριν από 15 χρόνια, πρωτοετείς τότε φοιτητές στο ΕΜΠ. Και αυτή ήταν μια ευτυχής συνάντηση που εξελίχθηκε σε καλλιτεχνικό μοίρασμα και φιλία ζωής. Τα χρόνια πέρασαν και οι δύο φίλοι δεν μεγάλωσαν ποτέ. Αυτό είναι ένα μυστήριο φαινόμενο, θα συμφωνήσεις. Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι έχουν κρυμμένες στο αμπάρι τους αμέτρητες μπουκάλες με αυθεντική, τονωτική Φαντασία, και κάθε βράδυ πίνουν...  

Τσακώνεστε ποτέ για τη μαρκίζα; Το δικό μου όνομα πρώτο, όχι εγώ πρώτη, εμένα αρχίζει από Α, και τέτοια ωραία; (μόνο αλήθειες, παρακαλώ)

Αν εξαιρέσεις το ότι η Έμη ονειρεύεται το όνομά της στη λίστα των τραγουδιστών (ευτυχώς προς το παρόν χωρίς καμία επιτυχία), κατά τ’ άλλα δεν έχουμε τσακωμούς για τη μαρκίζα! (γέλια)

Ξεκινήσατε τη συνεργασία σας όσο ήσασταν ακόμη φοιτητές. Πώς προέκυψε η γνωριμία και τι σας έκανε να κολλήσετε, και έκτοτε δεν ξεκολλήσατε; 

Γνωριστήκαμε στη θεατρική ομάδα του ΕΜΠ όταν ήμασταν πρωτοετείς. Όμως τότε, με τίποτα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι δεκαπέντε χρόνια αργότερα θα ασχολούμασταν ακόμα με το θέατρο και μάλιστα θα συνεργαζόμασταν με πολλούς από τους φίλους που κάναμε εκείνη την περίοδο. Ένας από αυτούς –πολυαγαπημένος- είναι και ο Γιάννης Δρακόπουλος που συμμετέχει φέτος στον «Κόσμο Ανάποδα».
 

kopernikos_small.jpg
 

Κι έτσι, αντί να χτίζετε σπίτια, χτίζετε όνειρα. Τι σας πρόσφεραν οι σπουδές σας σε αυτό που είστε σήμερα; 

Πολλά περισσότερα απ’ ό,τι μπορεί κανείς να υποθέσει. Συχνά γελάμε όταν συνειδητοποιούμε ότι αντιμετωπίζουμε το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης με το «ανέβασμα» π.χ. μιας πολυκατοικίας. Τα θεμέλιά της είναι το κείμενο. Οι κολώνες της είναι η σκηνοθεσία και κάθε όροφος αντιστοιχεί με ένα κομμάτι του έργου: η μουσική, το σκηνικό και τα κοστούμια. Και όταν μπουν οι τοίχοι, οι επενδύσεις και τα χρώματα, σημαίνει ότι οι ηθοποιοί, οι μουσικοί και οι τραγουδιστές έχουν ήδη αρχίσει να ερμηνεύουν!

Πότε είπατε μεταξύ σας «Οκ, τα καταφέραμε!»; 

Δεν το είπαμε!
 

kosmos_new.jpg
 

Sold out: Πώς αντιδράτε στο άκουσμά του; Κάνουν τα ματάκια σας δολάρια ή φτερουγίζει η καρδιά σας; 

Στις μέρες μας το sold out έχει χάσει την παλιά του σημασία. Ο χώρος του έντεχνου θεάτρου άλλωστε, ποτέ δεν είχε πολλά χρήματα. Όμως είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι ο κόπος μας και το όραμά μας βρίσκει ανταπόκριση στον κόσμο. Αυτό μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε.

Πόσες... κατακόρυφους κάνατε για να φέρετε τον Κόσμο Ανάποδα; 

Δουλεύουμε εντατικά, ασταμάτητα και ανελλιπώς –πάνω κάτω- δύο μήνες!

Τι θα δούμε σε αυτό το έργο; (παρακαλώ απαντήστε διπλωματικά όπως μόνο εσείς ξέρετε γιατί στην πραγματικότητα θέλουμε να έρθουμε αδαείς και να φύγουμε χαρούμενοι, ευχαριστώ). 

Πρόκειται για μια συναυλία ανάμεσα στα τραγούδια της οποίας παρεμβάλουμε θεατρικά δρώμενα. Έτσι δημιουργούμε μια αρθρωτή μουσικο–θεατρική παράσταση με πολλή μουσική, χιούμορ και ξεκαρδιστικές σκηνές.
 

kosmos1_new.jpg


Γιατί τόσο λίγες παραστάσεις; Γιατί, γιατί, γιατί;

Κάποια πράγματα δεν τα ορίζουμε εμείς. Όμως, πρόκειται για τρεις παρουσιάσεις σε μία από τις πιο όμορφες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, την αίθουσα Banquet, και αυτό αποτέλεσε για μας τεράστια πρόκληση. Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής μας την εμπιστεύτηκε, ακόμα και αν αυτό γίνεται για τρεις μόνο παραστάσεις.

Ορέστης Τζιόβας, Γιάννης Δρακόπουλος: Γιατί αυτοί οι δύο ως «αφελής» Λουδοβίκος και «ξερόλας» Φρειδερίκος;

Πιστεύουμε πως ταιριάζουν ιδανικά σε αυτούς τους ρόλους και το ίδιο θα διαπιστώσετε κι εσείς μόλις τους δείτε!

Ο Κοπέρνικος μετράει ήδη 10 χρόνια, σωστά; Ποιες στιγμές του αγαπάτε πολύ;

Η ομάδα μας γεννήθηκε ουσιαστικά με την ηχογράφηση του δίσκου «Ο Κόσμος Ανάποδα», το 2008. Αυτή η στιγμή ήταν, ίσως, η πιο σημαντική. Όμως κάθε νέο έργο, κάθε νέο βιβλίο ή CD είναι για εμάς ξεχωριστό και εγγράφεται στη μνήμη μας ανεξίτηλα.

Πόσο συχνά ξυπνάτε τα βράδια έχοντας μια τρελή ιδέα στο μυαλό σας;

Συνήθως οι τρελές ιδέες δεν σ’ αφήνουν να κοιμηθείς!
 

books_mesa_new.jpg 

Και νέα σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, «Ο μικρός Κοπέρνικος και ο πόλεμος των άσπρων». May the fantasy be with you. Τυπώνεται, πότε βγαίνει, τι συμβαίνει, πείτε λίγα λόγια, μην μας κρατάτε σε αγωνία.

Στις 7 Μαΐου βγαίνει το πρώτο βιβλίο αυτής της σειράς και είμαστε ενθουσιασμένοι! Βασικός της ήρωας είναι ο μικρός Κοπέρνικος, ένα παιδί με έντονο χαρακτήρα, ενθουσιασμό και όρεξη για περιπέτεια. Μαζί με τους κοντινούς του φίλους, τη δυναμική Δάφνη, τον εφευρετικό Μιχαήλ και τον φοβητσιάρη Φοίβο, συνιστούν μια τρομερή παρέα, και κάθε βιβλίο-ιστορία αποπνέει ένα πνεύμα ομαδικότητας, φιλίας και αγάπης. Είναι μια παρέα έτοιμη για τα καλύτερα, αλλά και για τα χειρότερα!

Πρόκειται για τον ίδιο ήρωα που δημιουργήσαμε το 2007 – 2008, πάνω στον οποίο βασίστηκαν οι δύο ραδιοφωνικές μας σειρές που εξέπεμψαν από τη συχνότητα του Δευτέρου Προγράμματος. Και πριν ακόμη πάρουμε στα χέρια μας το πρώτο βιβλίο, ήδη γράφουμε τις επόμενες Κοπερνικοϊστορίες!

*"Ο Κόσμος Ανάποδα", Μέγαρο Μουσικής, 29 Απριλίου στις 12:00 και 6 Μαΐου στις 12:00 και στις 15:00. 


 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ