Skip to main content

INTERVIEW

Ναταλία Τσαλίκη: «Θέλω να γιορτάσω τα Χριστούγεννα με χαρά και γαλήνη»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει στο allyou για το νέο της ρόλο, την οικογένεια και τις συνεργασίες της, με την ήρεμη δύναμη που της δίνουν τα 30+ χρόνια της στην υποκριτική. 


Νάνσυ Καλλικλή

Είναι ηθοποιός πάνω από τρεις δεκαετίες. Όλα αυτά τα χρόνια η Ναταλία Τσαλίκη μεταπηδά με μαεστρία από το κλασικό θέατρο στο σύγχρονο και με δεξιοτεχνία από κωμικούς ρόλους σε δραματικούς. Από τον «Γυάλινο Κόσμο» στη «Λυσιστράτη» και από «Το Τρίτο Στεφάνι» στο «Βίος Ανθόσπαρτος», κινείται με άνεση από τη μία επιτυχία στην άλλη. Η Ναταλία Τσαλίκη είναι μια ηθοποιός… παντός καιρού και ρόλου.

Ο νέος της θεατρικός ρόλος τη βρίσκει στο θέατρο Ιλίσια, μαζί με τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο, στο έργο του Ρίτσαρντ Αλφιέρι «Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες». Πρόκειται για μια τρυφερή και συγκινητική σύγχρονη ιστορία που, από την πρώτη του παρουσίαση , το 2001, έχει κατακτήσει τις καρδιές του θεατρικού κοινού σε όποι χώρα κι αν "ανέβηκε".


tsaliki1.jpg

Στο "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" δύο μοναχικοί άνθρωποι, που εκπροσωπούν δύο φαινομενικά ασύμβατους κόσμους, έρχονται κοντά μέσα από τη μουσική, το χορό και το χιούμορ. Η Λίλι έχει χάσει τον άντρα της και ζητά από τον Μάικλ να της κάνει μαθήματα χορού. Και οι δύο ξεκινούν με πικρία, μυστικά και ανταγωνισμό ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά σύντομα αναπτύσσεται μεταξύ τους μια βαθιά φιλία. Χορεύοντας σουίνγκ, τάνγκο, βαλς, φόξτροτ, τσα τσα και σύγχρονο χορό, μοιράζονται τους φόβους τους, τις σκέψεις τους, τις ανασφάλειες  αλλά και τις χαρές τους. 

Μέχρι το τελευταίο μάθημα χορού. Τότε  που η Λίλι αποκαλύπτει στον Μάικλ το μεγαλύτερό της μυστικό και εκείνος της προσφέρει το μεγαλύτερό του δώρο: την αγάπη του, αφοσίωση και τη συμπαράστασή του.  

tsaliki2.jpg

 

Η  Ναταλία Τσαλίκη μας μίλησε  για το νέο της ρόλο, την οικογένειά της, την ευτυχία, αλλά και τι εύχεται σε όλους για τις φετινές γιορτές.

Υποδύεστε μια γυναίκα μοναχική. Σας τρομάζει η μοναξιά ή την απολαμβάνετε;
«Όλα έχουν να κάνουν με το τι σχέση έχεις με τον εαυτό σου. Αν έχεις μια καλή, ειλικρινή σχέση, δεν μπορεί η μοναξιά να σε τρομάξει. Τρομάζεις μόνο όταν φοβάσαι όλα αυτά που θα έρθουν στην επιφάνεια τις ώρες που θα ’σαι μόνος».

 

Στα «Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες» αναπτύσσεται μια «παράδοξη φιλία». Υπάρχει για εσάς η έννοια της παράδοξης φιλίας; 
«Η φιλία, όταν επιτυγχάνεται, είναι μια ευλογία. Μιλάμε για τη βαθειά, αληθινή φιλία. Πώς λοιπόν μπορείς να νοιώσεις κάτι τέτοιο και συγχρόνως να το θεωρείς ''παράδοξο''; Αυτά είναι στερεότυπα, ταμπέλες που βάζει η κοινωνία, και που κρατούν τους ανθρώπους μακριά».

 

Η Λίλι έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της καταπιεσμένη. Τα μαθήματα χορού την απελευθερώνουν. Εσάς τι σας χαρίζει αίσθηση ελευθερίας; 
«Η θάλασσα, ο καθαρός αέρας, μια βόλτα στην εξοχή. Η θέα πάνω σε μια βουνοκορφή. Μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Αλλά και ο χορός, όταν ακούω μια μουσική που μου αρέσει».

 

tsaliki3.jpg

 

Πώς θα περιγράφατε έναν ευτυχισμένο άνθρωπο;
«Ευτυχισμένο θεωρώ τον άνθρωπο που έχει μάθει να ισορροπεί ανάμεσα στο συναίσθημα και στο κέντρο του, στον πυρήνα του. Αυτόν που δεν φοβάται να εκτεθεί, να μοιραστεί τα συναισθήματά του, αλλά συγχρόνως  ξέρει και πώς να τα προφυλάσσει. Αυτή η εσωτερική σιγουριά, που δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται, οδηγεί στην ψυχική γαλήνη, δηλαδή σ’ αυτό που ονομάζουμε ευτυχία».

 

Έχετε δουλέψει αρκετές φορές με το σύζυγό σας. Φθείρει η συνεργασία τη σχέση; 
«Η συνεργασία φθείρει τη σχέση όταν η σχέση έχει προδιαγραφές να φθαρεί».

 

Τι αγαπάτε στο θέατρο που δεν εισπράττει ένας ηθοποιός από την τηλεόραση;
«Η θεατρική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά στο σινεμά και πολύ περισσότερο με τη δουλειά στην τηλεόραση. Άλλες οι συνθήκες, τα ζητούμενα, η τεχνική. Η ζωντανή επικοινωνία με το κοινό και το ρίσκο της καθημερινής έκθεσης είναι η ομορφιά και η ουσία της δουλειάς μας».

 

tsaliki4.jpg

 

Ποιες συνεργασίες έχετε απολαύσει περισσότερο; 
«Το ζητούμενο στη δουλειά μας θα είναι πάντα οι καλές σχέσεις, το όμορφο, υγιές κλίμα με τους συνεργάτες μας. Μόνο έτσι μπορεί να ανθίσουν οι ρόλοι και οι ''ερμηνείες''. Δεν μου λέει τίποτα το να ερμηνεύσω ένα μεγάλο ρόλο όταν το έδαφος γύρω μου είναι άνυδρο και ξερό».

 

Ποιο ρόλο ονειρεύεστε να παίξετε;
«Δεν ονειρεύομαι ρόλους. Επιδιώκω καλές συνεργασίες, υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον. Εκείνο που θα ήθελα θα ήταν να παίξω ξανά στο Εθνικό Θέατρο. Κι αυτό για καθαρά συναισθηματικούς λόγους. Δεν έχω παίξει ποτέ από τότε που τέλειωσα τη Σχολή και έπαιξα εκεί τον πρώτο μου ρόλο».

 

Η κόρη σας ακολούθησε τα βήματα των γονιών της και έγινε ηθοποιός. Πώς στέκεστε δίπλα της στις αγωνίες που έχει το επάγγελμα του ηθοποιού;
«Στεκόμαστε γενικώς δίπλα της προσπαθώντας να μην τη βαραίνουμε. Τις όποιες αγωνίες του επαγγέλματος τις διαχειρίζεται μόνη της». 

 

tsaliki5.jpg

 

Πώς θα θέλατε να γιορτάσετε τα φετινά Χριστούγεννα; 
«Θαρρώ όπως ο περισσότερος κόσμος. Με χαρά και γαλήνη».

 

Ποια είναι η ευχή σας στους αγαπημένους σας για τις φετινές γιορτές;
«Η χαρά και η γαλήνη. Και για όλο τον κόσμο, συμφιλίωση. Με το ''μέσα'' μας και κατ’ επέκταση και με τον διπλανό μας».

 

Δες το τρέιλερ της παράστασης εδώ:

;

 

INFO
Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες

Θέατρο Ιλίσια
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη 21:00, Κυριακή 21:15

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Απόδοση-σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Παίζουν: Ναταλία Τσαλίκη, Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Χορογραφίες: Μέμος Ρούσσος
Σκηνογραφία: Γιάννης Μουρίκης
Ενδυματολογία: Γιωργίνα Γερμανού
Σκηνοθεσία Βίντεο: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Κόκκορη
Διεύθυνση Παραγωγής: Νικηφόρος Βαλτινός
Παραγωγή: Θέασις- Δράσεις Πολιτισμού

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα