Skip to main content

INTERVIEW

Philippe Hannetelle: «Να βγάλουμε από το λεξιλόγιο μας δύο λέξεις: "Δεν μπορώ!"

O εισηγητής του σεμιναρίου ενεργειακής θεραπείας «Ο Καθρέφτης του σώματος» υπόσχεται ριζικές αλλαγές στη ζωή μας και εξηγεί στο allyou και την Μαρία Πανάγου, πώς μπορούμε να κατακτήσουμε την αληθινή ευτυχία.


Μαρία Πανάγου

Ο Philippe Hannetelle είναι μαθητής του Martin Brofman, ενός από τους πιο διάσημους θεραπευτές στον κόσμο. Ο Brofman πίστευε ότι η ανθρώπινη δύναμη μπορεί να πετύχει τα πάντα. Όταν πριν από 35 χρόνια θεράπευσε τον εαυτό του από τον καρκίνο που παραλίγο να τον οδηγήσει στο θάνατο, αποφάσισε ότι μπορεί αυτή την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη για τη ζωή να την περάσει και σε άλλους ανθρώπους, όπως και έκανε. Μέσα από τα βιβλία, αλλά και τα σεμινάρια του, ο Martin Brofman επέμεινε μέχρι τέλους, πως ο άνθρωπος αν το θελήσει μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Πάνω σ' αυτή τη φιλοσοφία και εμπειρία, δημιουργήθηκε ένα εκπληκτικό, επαναστατικό σεμινάριο που προτείνει αποτελεσματικές, δυναμικές θεραπευτικές τεχνικές και εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε.

Στα εντατικά σεμινάρια που διαρκούν 5 μέρες και γίνονται 2 φορές τον χρόνο στη χώρα μας, καταφθάνουν για να τα παρακολουθήσουν άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό που υπόσχεται, φαίνεται ότι πράγματι το καταφέρνει. Από εκεί οι συμμετέχοντες φεύγουν έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της ζωής τους, έχοντας δώσει λύσεις σε προβλήματα υγείας, αλλά και έχοντας βρει ισορροπίες που δεν φαντάζονταν ποτέ!
Εισηγητής του σεμιναρίου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στην Ερέτρια (λεπτομέρειες θα βρεις στο τέλος της συνέντευξης) είναι ο, επί 30 χρόνια μαθητής του Broffman, Philippe Hannetelle, ο οποίος μάς τίμησε, αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας να απαντήσει στις απορίες μας.  

 

Phil4.jpg


Τι ακριβώς είναι η μέθοδος Brofman; Πώς λειτουργεί;
«Στην πραγματικότητα, οι φιλοσοφικές βάσεις αυτής της μεθόδου βρίσκονται σε πολλά και διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων και διδασκαλιών. Για παράδειγμα, ο χάρτης που συνδέει το σώμα με τον νου προήλθε από το ινδουιστικό σύστημα χρησιμοποιώντας τα τσάκρας. Η μέθοδος είναι μια σύνθεση ανατολικών παραδόσεων και δυτικών εννοιών της ψυχολογίας.
Για να αναπτυχθεί έπρεπε να γίνει, κατά κάποιο τρόπο, συμβατή με όλες τις φιλοσοφίες, αλλά και προσιτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τις τεχνικές, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τις θρησκευτικές (ή μη θρησκευτικές) πεποιθήσεις τους. Οι ιδέες είναι απλές και αντιπροσωπεύουν αυτό που θεωρούμε ουδέτερες πνευματικές αλήθειες:
1. Όλα αρχίζουν στη συνειδητότητά μας.
2. Υπάρχει τρόπος (η συνειδητότητα) να σχετίζεται με οποιοδήποτε σύμπτωμα.
3. Η ένταση σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σώματος αντικατοπτρίζει την ένταση και σε ένα συγκεκριμένο μέρος της συνειδητότητας. Αυτό μας επιτρέπει να διαβάζουμε το σώμα σαν έναν χάρτη της συνειδητότητας μέσα μας, για να κατανοήσουμε την εσωτερική αιτία που προκαλεί το εξωτερικό σύμπτωμα.
4. Ο καθένας από μας είναι από μόνος του ένα ενεργειακό σύστημα. Η ενέργεια ρέει μέσω της ύπαρξής μας και κατευθύνεται από τη συνειδητότητά μας. Όταν εμποδίζουμε τη ροή αυτής της ενέργειας, το αποτέλεσμα είναι ένα σύμπτωμα. Όλα τα συμπτώματα είναι μπλοκαρισμένη ενέργεια.

5. Για όλους τους ανθρώπους ισχύει το ότι οι αντιλήψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Αυτό, λοιπόν, ισχύει τόσο για τον θεραπευτή όσο και για τον θεραπευόμενο. Έτσι, η διαδικασία της θεραπείας είναι μια συν-δημιουργία. Είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο.
6. Οτιδήποτε μπορεί να θεραπευτεί».

Η μέθοδος αυτή απευθύνεται σε όλους ή σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων;
«Η μέθοδος ’’Ο Καθρέφτης του σώματος’’ διδάσκεται σε γιατρούς, νοσοκόμες, θεραπευτές, μαθητές, επιχειρηματίες, άνδρες, γυναίκες, νοικοκυρές, σε όλους τους ανθρώπους δηλαδή που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ιδέες για να καταλάβουν τον εαυτό τους καλύτερα, να τον βοηθήσουν, αλλά να βοηθήσουν και τους άλλους γύρω του».  

Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που χρειάζεται κάποιος να πληροί για να παρακολουθήσει το σεμινάριο;
«Καμία προϋπόθεση και καμία ειδική γνώση δε χρειάζονται. Αυτές οι ιδέες είναι τόσο απλές που διδάσκονται ακόμη και σε παιδιά».

Με ποιο τρόπο και σε τι βαθμό θα είναι κάποιος διαφορετικός μετά το σεμινάριο;
1.    «Θα έχει καταλάβει βιωματικά ότι είναι μια ύπαρξη φτιαγμένη από ενέργεια.
2.    Θα έχει νιώσει την ενέργειά του, θα την έχει κατευθύνει εκεί που θέλει και μάλιστα θα την έχει δει (αύρα, τσάκρας, σκεπτομορφές).
3.    Θα έχει καταλάβει τη σχέση ανάμεσα στο σώμα και την συνειδητότητα.
4.    Θα έχει αντιληφθεί πώς τα σωματικά συμπτώματα αντανακλούν εντάσεις στη συνειδητότητα.
5.    Θα έχει ‘’διαβάσει’’ το σώμα σαν χάρτη της συνειδητότητας και θα έχει καταλάβει τα εσωτερικά αίτια των εξωτερικών συμπτωμάτων.
6.    Θα έχει κατανοήσει τα τσάκρας και πώς συνδέονται με συγκεκριμένα σημεία της συνειδητότητας και συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
7.    Θα έχει χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία που μπορούν να θεραπεύσουν (λευκό φως, χρώματα, σκεπτομορφές).
8.    Θα έχει δει άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή των τεχνικών και τη χρήση των εργαλείων.
Ο συμμετέχων παίρνει αλλά και δίνει θεραπεία, νιώθει τη διαφορά σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο και έρχεται σε επαφή με αυτό που είναι στην πραγματικότητα, τον αληθινό του εαυτό.
Ο βαθμός στον οποίο αισθάνεται διαφορετικός εξαρτάται από τις ευαισθησίες του.
Αυτό μπορεί να έχει να κάνει, για παράδειγμα, με μια περιοριστική του πεποίθηση ή με την απροθυμία του να εγκαταλείψει τη στάση του απέναντι σε θέματα της ζωής που του προκαλούν εντάσεις σε συνειδητό επίπεδο, άρα και στο σώμα του. Μπορεί, επίσης, να έχει κάποια σχέση με τις συνθήκες στη ζωή του που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει».

 

+Phil1.jpg 

Αν δεν το πιστεύεις, δουλεύει;
«Δουλεύουμε με το σκεπτικό ότι τα αποτελέσματα της θεραπείας οφείλονται,  εν μέρει τουλάχιστον, στην αλληλεπίδραση μεταξύ του θεραπευτή κα του θεραπευόμενου, καθώς επίσης και στη θετική αίσθηση προσδοκίας και των δύο. Η συνείδηση του ατόμου που θεραπεύεται πρέπει να είναι ανοικτή στην ιδέα ότι η θεραπεία μπορεί να συμβεί. Ιδανικά, θα πρέπει να έχουν αυτή την προσδοκία, γνωρίζοντας ότι σίγουρα κάτι θα είναι διαφορετικό μετά την θεραπεία. Ακόμη και αν εκείνος που λαμβάνει θεραπεία, δεν πιστεύει απόλυτα στη μέθοδο ή τον θεραπευτή, η συνειδητότητά του θα πρέπει να είναι ανοιχτή στην ιδέα ότι είναι δυνατόν να συμβεί μια αλλαγή.
Όταν κάποιος μπορεί να δει τη σχέση μεταξύ του τι συμβαίνει στη συνειδητότητά του και στο σώμα του, χρειάζεται να είναι και πρόθυμος να αφήσει τις στάσεις και τις συμπεριφορές που αναγνωρίζει ότι σχετίζονται με το σύμπτωμα».

Έχουμε την απόλυτη ευθύνη των εμπειριών μας  -συμπεριλαμβανομένων και των ασθενειών μας;
«Ο,τιδήποτε συμβαίνει στη ζωή και στο σώμα μας είναι αποτέλεσμα του τι κάνουμε συνειδητά. Αν θέλουμε να μας συμβεί κάτι διαφορετικό, οφείλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη για τις σκέψεις, τις πράξεις μας και τα αποτελέσματα αυτών. Μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι για αυτά. Είναι η ανάληψη ευθύνης που είναι απαραίτητη, αλλά χωρίς ενοχή».

Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας μια λέξη, μια φράση ή μια συμβουλή που σας έδωσε ο Brofman και την κρατάτε σαν φυλαχτό;
«Δεν υπάρχει τίποτα που δε μπορείς να κάνεις. Υπάρχουν μόνο κάποια πράγματα που πρέπει να μάθεις πώς να τα κάνεις».
 
Σε ποιο βαθμό ζούμε συνειδητά και σε ποιο ασυνείδητα;
«Στη δυτική ψυχολογία, μιλούν για το συνειδητό και το ασυνείδητο ή το υποσυνείδητο. Αν συνεχίσουμε να αποκαλούμε κάποιο μέρος της συνειδητότητάς μας «ασυνείδητο», σημαίνει πως πιστεύουμε ότι συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας για τα οποία δε γνωρίζουμε τον λόγο. Ονομάζουμε αυτό το μέρος το "Πνεύμα". Είναι το επίπεδο αυτό, στο οποίο δημιουργούμε την πραγματικότητά μας με τις εικόνες που ενεργοποιούμε. Έτσι, όταν δουλεύουμε με τον εαυτό μας, μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από το μυαλό και να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, κάνοντας το "ασυνείδητο" συνειδητό. Έτσι, βλέπουμε την άμεση σύνδεση μεταξύ των εικόνων που βάζουμε στο ‘’Πνεύμα’’ μας και της φυσικής πραγματικότητας που δημιουργούμε γύρω μας.
Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος να αναπτύξουμε τη συνήθεια να ζούμε από αυτό το μέρος μέσα μας. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε μεγαλύτερη επαφή με το ποιοι είμαστε και ποια είναι η αλήθεια μας. Η θεραπεία είναι μια διαδικασία που βοηθά το άτομο να αναγνωρίσει και να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο της ύπαρξής του, όπου είναι ολόκληρο».

Είναι εφικτό για όλους να διαλογιστούν;
«Ναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος να ηρεμήσει το μυαλό και να μείνει κάποιος εστιασμένος στο παρόν. Όταν διαλογίζεσαι τακτικά, αρχίζεις να βλέπεις τα αποτελέσματα στην καθημερινότητα, είναι πιο εύκολο να παραμείνεις στο κέντρο σου και να εστιάσεις σε αυτό που κάνεις, χωρίς το μυαλό σου να ‘’πηδά’’ προς όλες τις κατευθύνσεις».

Τι πρέπει να κάνει κάποιος προκειμένου να θεραπευτεί;
«Να αποδεχτεί τη θεραπεία, δηλαδή να δεχτεί τη διαδικασία της μεταμόρφωσης που συνεπάγεται».

Γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν;
«Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους: Μπορεί να αντιστέκονται στην μεταμόρφωση ή ακόμη και να πιστεύουν ότι θα προσελκύσουν περισσότερη αγάπη μέσω των συμπτωμάτων ή της ασθένειας που έχουν»…

Ποια είναι η λέξη που πρέπει όλοι να βγάλουμε από το λεξιλόγιό μας αν επιθυμούμε πραγματικά να δούμε τον εαυτό μας να βελτιώνεται;
«Είναι δύο οι λέξεις: ‘’Δεν μπορώ’’».

 

phlippe k Vaso.jpg

INFO
ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΠΕΔΟ 1 (Μέθοδος Brofman)
Στο "Negroponte Resort", στην Ερέτρια
21-25 Μαρτίου (Πέμπτη έως Δευτέρα)
Παρουσιάζει ο Philippe Hannetelle, μαθητής του Martin Brofman Ph.D

Για πληροφορίες και εγγραφές:
Βάσω Σωτηρίου
Tηλ: 6936 15 98 35
και 211 400 54 61
(Το βιβλίο της μεθόδου με τίτλο «Όλα Μπορούν Να Θεραπευτούν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα).

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή