Skip to main content

INTERVIEW

Αποστολία Ζώη: «Έχω πληρώσει αρκετές φορές το ότι ήμουν ειλικρινής»

Η, sweet like a candy, Αποστολία μιλά στο allyou.gr και τον Νίκο Κοντομήτρο για το ντεμπούτο της στο θετρικό σανίδι, απαντά στο δίλημμα «ψέμα ή αλήθεια», σου αφιέρωνει και ένα τραγούδι. Σε σένα και σε όλες τις γυναίκες. Και αυτά είναι μόνο η αρχή!


Νίκος Κοντομήτρος

Πολυτάλαντη, δημιουργική, τολμηρή είναι μόλις τρία από τα αμέτρητα επίθετα που μπορούν να χαρακτηρίσουν την Αποστολία Ζώη. Μετά από μία αξιοζήλευτη καριέρα στο τραγούδι, η Αποστολία κάνει το επόμενο "βήμα" στην καριέρα της και συμμετέχει στην πιο πολυσυζητημένη παράσταση της σεζόν, το "Ζητείται Ψεύτης", στην οποία αναδεικνύει τόσο το φωνητικό όσο και το υποκριτικό της ταλέντο. Και γιατί να μην το κάνει; Άλλωστε, η λέξη "καλλιτέχνης" είναι σαν να δημιουργήθηκε για εκείνη.

Εμείς, τη συναντήσαμε, στο φουαγιέ του "Θεάτρου Παλλάς" και, από την πρώτη στιγμή, μας έδειξε ότι όλα τα παραπάνω φαντάζουν "μικρά" μπροστά στον καλό της χαρακτήρα και τη θετική της αύρα. Αγαπά τις γυναίκες και είμαι σίγουρος ότι θα την αγαπήσεις και εσύ. Και αν αναρωτιέσαι το γιατί, απλά κάνε scroll down σε αυτή τη συνέντευξη. Και καλή σου ανάγνωση!

zoiofficial.jpg

 

Πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι».
Η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις και πράγματι ήμουν αρνητική στις υπόλοιπες. Πιστεύω ότι αυτό που με οδήγησε προς το «ναι» ήταν το γεγονός ότι τόσο οι «Θεατρικές Σκηνές» όσο και ο σκηνοθέτης μας, ο Πέτρος Ζούλιας, πίστεψαν τόσο πολύ σε αυτή την παράσταση και στο κείμενο του Δημήτρη Ψαθά. Επίσης, το ότι όλη αυτή η ομάδα θεωρούσε έντονα ότι ο ρόλος της «Πίτσας Κίτσας» είναι γραμμένος πάνω μου, με έκανε να το τολμήσω. Ουσιαστικά, δεν μπορούσα να πω όχι, γιατί ήθελα να αφεθώ στα χέρια και την εμπιστοσύνη του Πέτρου Ζούλια.


Μιας και η παράσταση ονομάζεται «Ζητείται Ψεύτης», ποια είναι η δική σου σχέση με το ψέμα;
Δεν το έχω καθόλου με το ψέμα. Έχω πληρώσει αρκετές φορές στη ζωή μου το ότι ήμουν ειλικρινής. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια, ακόμα και αν μέσα του, τη γνωρίζει. Με τα χρόνια, έχω μάθει να λέω πάντα την αλήθεια, γιατί πολύ απλά διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να την αποφύγω. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να παρουσιάζω την αλήθεια στον άλλον με «αγάπη», γιατί διαφορετικά μπορεί να σου γυρίσει boomerang.

Άρα στο δίλημμα «αλήθεια ή ψέμα»…
Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της αλήθειας και ας με έχει «δυσκολέψει» στη ζωή μου.

 

apostoliapseftis.jpg

 

Έχεις μιλήσει πολύ τρυφερά για το σκηνοθέτη της παράστασης, τον κύριο Πέτρο Ζούλια.
Ναι. Ειλικρινά, δεν πίστευα ότι μπορούσα να βρω στον επαγγελματικό τομέα αυτό που θεωρώ ιδανικό: ανθρώπους που να τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και τεράστια χαρά να δουλέψουμε μαζί. Ο Πέτρος ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Με έχει κάνει να νιώθω ασφάλεια σε κάτι που ήταν άγνωστο για μένα. Ο σκηνοθέτης είναι ο «οραματιστής» μίας παράστασης και είναι πολύ σημαντικό να σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδική και ξεχωριστή.

Τον έχεις χαρακτηρίσει και «πατέρα» σου…
Ναι, γιατί νιώθω τον θίασο σαν την οικογένεια μου. Περνάω όμορφα και με τους είκοσι-τέσσερις ηθοποιούς, έρχομαι στο Θέατρο με αξιοζήλευτο ενθουσιασμό. Ο πατέρας όλων μας, σε αυτό το θίασο, είναι ο Πέτρος. 

Χάρηκες, όταν σου ανακοινώθηκε, μετά από όλες αυτές τις ανατροπές, ότι η παράσταση θα ανέβει τελικά;
Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβη. Όλοι το είχαμε ξεγράψει από το πρόγραμμα μας. Όταν με πήραν τηλέφωνο από τις «Θεατρικές Σκηνές», νόμιζα ότι μου κάνουν φάρσα. Με έπιασε απίστευτο νευρικό γέλιο, που διήρκησε αρκετά λεπτά (γελάει). Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι μου λένε την αλήθεια. Όταν συνειδητοποίησα, όμως, ότι το έργο θα πάρει τελικά «σάρκα και οστά» χάρηκα πάρα πολύ και ακύρωσα ό,τι είχα κανονίσει στο διάστημα αυτό. Και τελικά να που έγινε πραγματικότητα.

Πιστεύεις σ' αυτή την παράσταση;
Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και επειδή η ενέργεια μεταξύ μας είναι τρελή θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλά. Μου αρέσει που από την μία κάνουμε πλάκα ο ένας με τον άλλον και από την άλλη που, την ίδια στιγμή, σεβόμαστε ο ένας την πορεία του άλλου. Και τα δύο έχουν τη σημασία τους για να δημιουργηθεί ένα δυνατό αποτέλεσμα.

 

zoione.jpg

 

Ποια είναι η σχέση μου με τον Κύριο Ψεύτη, Αλέξη Γεωργούλη και τον… πολιτικό, Γιώργο Παρτσαλάκη;
Ο Αλέξης είναι μόνιμα σε μία κατάσταση (αυτο)σαρκασμού. Είναι ο σωτήρας μας (γελάει). Είναι ένας αιώνιος έφηβος και ευτυχώς που είναι έτσι, γιατί και ο ρόλος του στην παράσταση είναι πολύ ¨αλλέγρο". Ο Αλέξης εκθέτει θετικά vibes και εμείς τα εισπράττουμε. Αλλά δεν είναι μόνο ο Αλέξης. Απολαμβάνω το Γιώργο Παρτσαλάκη, ο οποίος είναι μία κινητή εγκυκλοπαίδεια της κωμωδίας. Πατάει το πόδι του στη σκηνή και σχεδόν αυτόματα γελάς. Έχει ένα μαγικό τρόπο να μεταμορφώνεται.

Μίλησε μου για τη συμπρωταγωνίστρια σου, Ναταλία Δραγούμη.
Επιτέλους, τη γνώρισα από κοντά! Τη θαυμάζω πολλά χρόνια και, χωρίς υπερβολή, τη θεωρώ πρότυπο γυναίκας. Έχει την οικογένεια της, τη δουλειά της, μία ονειρική ενέργεια στον τρόπο που διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Ένα καταπληκτικό σώμα (γελάει). Είναι αντράκι και συγχρόνως γυναίκα. Είναι το είδωλο μου. Είναι δίκαιη, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Έχει σώας τα φρένας. Ένας συγκροτημένος άνθρωπος, προσεγμένη και τολμηρή, χωρίς να έχει το άγχος και το φόβο να ρωτήσει τη γνώμη των συναδέλφων της. Χαίρομαι που συναντηθήκαμε και περνάμε αυτή τη σεζόν μαζί. Κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στην καρδιά μου.

 

zoidio.jpg

 

Επειδή καταλαβαίνω ότι, πέρα από την Ναταλία, θαυμάζεις και τις υπόλοιπες γυναίκες, ποια η σχέση σου με τα υπόλοιπα «κορίτσια»;
Είμαι από τις γυναίκες που αγαπώ τις γυναίκες. Χτίζω σχέσεις ζωής με τις φίλες μου. Θέλω να τις βλέπω περιποιημένες, να τις βοηθάω να πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, να τις δίνω δύναμη. Η γυναίκα είναι ένα πολύ ευαίσθητο ον. Μπορεί και ένα απλό περιστατικό, να της αλλάξει όλη τη ψυχολογία. Πιστεύω ότι μία γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, τη σημερινή εποχή, η γυναίκα, κατά κάποια έννοια, αναγκάζεται να κάνει τα πάντα, να είναι πανταχού παρών, γιατί η κοινωνία έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί να κάνει καριέρα, να δημιουργήσει οικογένεια, να ταξιδεύει, να είναι ηγέτης, να είναι δημιουργική, να τα κάνει όλα. Αυτό, από τη μία, είναι τρομακτικό, από την άλλη, όμως, είναι και λυτρωτικό, γιατί με έναν δημιουργικό σύντροφο, μπορεί να ανθίσουν μαζί.

 

Αυτή τη στιγμή, τα δύο βασικά αγόρια της παράστασης είναι στο «Your Face Sounds Familiar», σε ένα show, που είχες συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία. Τους έχει δώσει κάποια συμβουλή;
Όχι, καθόλου. Με όλο αυτό το «τρέξιμο» που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες, έχω προλάβει να τους παρακολουθήσω μόνο μία φορά. Δε χρειάζονται, όμως, συμβουλές ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Ο καθένας έχει την προσωπικότητα του και μπορεί να ανταπεξέλθει άριστα σε ό,τι του ζητηθεί. Είναι δυο τρομέρα ταλαντούχα παιδιά.
 

Θα έπαιζες σε musical;
Τώρα πια, με μεγαλύτερο θάρρος, μπορώ να πω «ναι!». Είχα συμμετάσχει και στο παρελθόν, αλλά οι παραστάσεις δεν είχαν πάει καλά. Με χαροποιεί ότι τα τελευταία χρόνια αυτό το είδος θεάτρου έχει ανθίσει στη χώρα μας και κάθε χρόνο ανεβαίνουν όλο και περισσότερα έργα.

zoitessera.jpg 

Είπαμε για το θέατρο, για την τηλεόραση, ώρα να κινηθούμε σε πιο μουσικά μονοπάτια. Το τελευταίο σου τραγούδι έχει τον… όχι και τόσο ευχάριστο τίτλο «Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή». Πες μου δύο λόγια για αυτό.
Στην αρχή, το φοβήθηκα πολύ, γιατί ο τίτλος είναι επιθετικός και βαρύς. Δεν λες εύκολα σε κάποιον αυτή την ατάκα. Με τη βοήθεια του Φοίβου, το σκέφτηκα διαφορετικά και συνειδητοποίησα ότι η φράση αυτή είναι συνήθης στην καθημερινότητα μας. Για παράδειγμα, σε έναν καυγά, θα πεις και δύο κουβέντες παραπάνω, που, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα έλεγες αν ήσουν ήρεμος. Ο κόσμος το έχει αγαπήσει πολύ και μου στέλνουν μηνύματα στο Instagram με αφιερώσεις, ολόκληρες ιστορίες από τη ζωή τους.


"Βγαίνει" αυθόρμητα να το αφιερώσεις…
Και να σου πω την αλήθεια ευτυχώς (γελάει)! Χαίρομαι που, μετά από αρκετό καιρό, ένα δικό μου τραγούδι έχει «ακουμπήσει» την καρδιά του κοινού, που τους έχει «αγγίξει». Κάθε μήνυμα τους μου φέρνει μόνο χαμόγελα. Άλλωστε, αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά που μου δίνει το επάγγελμα του τραγουδιστή.
 

apostolia_zoi_.jpg

 

Εσύ, το έχεις αφιερώσει κάπου;
Το έχω αφιερώσει στο 2018, γιατί, από την αρχή του μέχρι και το τέλος, μου στέρησε πολλά πράγματα. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, που μου επιβεβαίωσε ότι η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», αν σκεφτείς ότι τον περασμένο Ιανουάριο έχασα τον πατέρα μου.

Τι άλλο να περιμένουμε από το δίδυμο Φοίβος – Αποστολία;
Αυτές τις μέρες, συζητάμε για να δούμε αν «βγαίνει» κάτι από άποψη χρόνου, αλλά είναι τιμή μου να συνεργαστώ ξανά με τον Φοίβο.
 

Τέλος, ποιο τραγούδι σου θα αφιέρωνες σε κάθε κορίτσι που αυτή τη στιγμή διαβάζει τη συνέντευξη σου;

«Και σ’ ερωτεύτηκα
και σ’ ερωτεύτηκα
ξύπνησες μέσα μου ό,τι είχε κοιμηθεί
ξάφνου μαγεύτηκα και παραδέχτηκα
μαζί σου αγάπη μου πως έχω τρελαθεί
Και σ’ ερωτεύτηκα
και σ’ ερωτεύτηκα
είσαι μωρό μου ό,τι είχα ονειρευτεί
ξάφνου μαγεύτηκα κι αμέσως σκέφτηκα
αυτός ο έρωτας θ’ αφήσει εποχή
θ’ αφήσει εποχή»

 

Τις αγαπώ τις γυναίκες και, επειδή στο επάγγελμα μας υπάρχει ευνουχισμός των γυναικών σε μεγάλο βαθμό, δε θα σταματήσω να τις στηρίζω. Θέλω να αγκαλιάσω όποια γυναίκα χρειάζεται τη βοήθεια μου, γιατί και εμένα, στα πρώτα μου βήματα, γυναίκα με αγκάλιασε: η Πέγκυ Ζήνα.
 

***Την Αποστολία μπορείς να την απολαύσεις στο κατάμεστο "Θέατρο Παλλάς", στην talk of the town παράσταση "Ζητείται Ψεύτης" από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή. Και αν θες να τη δεις να ερμηνεύει πάνω στη σκηνή, κλείσε το εισιτήριο σου τώρα, αφού οι sold - out βραδιές δεν έχουν σταματημό. Παράλληλα, ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της τραγούδι, το οποίο,  θα κυκλοφορήσει μέσα από τη Heaven Music.

All The Best, Αποστολία!


 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.