Skip to main content

INTERVIEW

Ευαγγελία Τσιορλίδα: Μια γοργόνα στη στεριά

Η Ευαγγελία είναι μία γοργόνα στη στεριά που εργάζεται και αγαπά τα media, το ραδιόφωνο, τη θάλασσα, τα extreme sports. Το allyou.gr και ο Νίκος Κοντομήτρος βουτάνε στο μυαλό της. Εσύ, θα μείνεις εκτός;


Νίκος Κοντομήτρος


Την αναγνωρίζεις από το ζεστό της χαμόγελο και τη θετική της ενέργεια που γεμίζει κάθε χώρο στον οποίο βρίσκεται. Χαμογελαστή, extra κοινωνική και αυθεντική η Ευαγγελία είναι ένα κορίτσι, το οποίο (θες, δε θες) θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα σε κάνει δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Άλλωστε, αυτό κάνει κάθε πρωί (για τρεις ολόκληρες ώρες, παρακαλώ!) στον Music 89,2. Και αυτό θα κάνει (ελπίζω) και σε σένα σήμερα, αρχή μίας νέας εβδομάδας. 

Έχοντας στα σγουρά της μαλλιά εμπειρία αρκετών ετών στο χώρο της τηλεόρασης (MEGA, ANT1, ALPHA, MAD TV), η Ευαγγελία φέτος ασχολείται με το ραδιόφωνο. Και τη θάλασσα. Τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της. Από το μεσημέρι και μετά, θα τη συναντήσεις σε ένα surf spot, σε ένα γήπεδο beach volley, σε ένα πάρκο, σε μία πισίνα κολύμβησης - γιατί είναι και αεικίνητη. "Αδράχνει τη μέρα" και επιδιώκει να περνάει καλά!

Πότε αποφάσισε να γνωρίσει καλύτερα την "Ευαγγελία"; Να ξεκίνησει το surf; Σε ποιες χώρες έχει ταξιδέψει; Ποιον πασίγνωστο pop star θα ήθελε να γνωρίσει από κοντά; Όλα αυτά και άλλα πολλά εδώ στο allyou!

Take a dive into her life!

tsiorlidabig.jpg

 

Σε ακούμε κάθε πρωί στον Music 89,2. Ήταν στόχος σου, όταν ξεκίνησες όλο αυτό το ταξίδι στη δημοσιογραφία, να ασχοληθείς με το ραδιόφωνο;

Ήθελα να ασχοληθώ πάρα πολύ με το ραδιόφωνο, παρά το γεγονός ότι είμαι παιδί της τηλεόρασης. Ξεκίνησα δειλά – δειλά (μόλις) στα 19 μου στο MEGA. Το ραδιόφωνο, όμως, έχει διαφορετική μαγεία. Δεν πίστευα, από την άλλη, ότι κάποια στιγμή θα φθάσω να «κρατάω» συντροφιά στους ακροατές μου για τρεις ολόκληρες ώρες κάθε μέρα. Είναι ένα όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η διαφορετική μορφή σχέσης που δημιουργείται με τον ακροατή.

Τι διαφορετικό έχει η τηλεόραση σε σχέση με το ραδιόφωνο;

Στο ραδιόφωνο, το κοινό ακούει απλά μία φωνή. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη: πρέπει να χειρίζεσαι το λόγο καλύτερα, πιο δημοσιογραφικά και οι προτάσεις να είναι πιο περιεκτικές και λακωνικές. Στην τηλεόραση, από την άλλη, ένα λάθος ή μία αμήχανη στιγμή, μπορείς να το «σώσεις» με ένα νάζι, μία αλλαγή πλάνου. Νομίζω ότι στο ραδιόφωνο «υποχρεούσαι» να κρατήσεις στον ακροατή την καλύτερη συντροφιά, να του φτιάξεις τη διάθεση. Να είσαι η ευχάριστη νότα της ημέρας του.

Και το κάνεις αυτό. Η εκπομπή σου «φτιάχνει τη μέρα»!

Χαίρομαι πολύ, όταν μου το λένε αυτό. Στόχος μου είναι να υπάρχει θετική αύρα, διάθεση, η μουσική να είναι ανεβαστική. Με δύο λόγια, να είναι η πιο γλυκιά καλημέρα που θα ακούσεις στο ραδιόφωνο. Να μπορείς, με τα τραγούδια, να κάνεις ταξίδια νοητά σε μέρη που θα ήθελες να βρίσκεσαι.

Ήσουν ακροάτρια του «Music», πριν πας στο σταθμό;

Άκουγα φανατικά «Music 89,2» και κάθε φορά έλεγα μέσα μου: «Μακάρι να δούλευα εκεί». Όταν μου έγινε η πρόταση, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Παρά το γεγονός ότι είχε και άλλες προτάσεις για ραδιόφωνο φέτος, μόλις χτύπησε το τηλέφωνο από τους υπεύθυνους του σταθμού, είπα: «Ευαγγελία, πρέπει να δεχτείς». Και το έκανα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

evaggeliamusic.jpg

 

Βέβαια, το ραδιόφωνο είναι μόλις ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητας σου, γιατί η μέρα σου είναι κάτι παραπάνω από γεμάτη.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Μετά τη μία, που τελειώνει η εκπομπή, ξεκινά το «τρέξιμο». Ξεκινούν οι προπονήσεις, που είναι πολύ περισσότερες από ό,τι νομίζει ο κόσμος (γελάει). Τρέχω, παίζω beach volley, κάνω surf, κολυμπάω.

 

evaggeliaspetsathlon.jpg

 

Φέτος (και δεν είναι η πρώτη φορά)  συμμετείχες στο Spetsathlon.

Αρχικά, θεωρώ ότι το «Spetsathlon» είναι η καλύτερη διοργάνωση τριάθλου στη χώρα μας. Γίνεται σε ένα πανέμορφο νησί και η προσέλευση του κόσμου είναι τεράστια. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν να συμμετάσχω σε ένα μικρό αγώνα τρεξίματος για φιλανθρωπικό σκοπό. Έτσι, όταν έφθασα στις Σπέτσες, έμαθα ότι γίνεται αγώνας SUP, κατέβηκα στη θάλασσα και τα μέλη της ομάδας με ρώτησαν αν θα ήθελα να συμμετάσχω στον αγώνα μαζί τους. Εγώ είπα το «ναι» και ξαφνικά τερματίσαμε τέταρτοι. Άρχισα, λοιπόν, να προπονούμαι περισσότερο, συμμετείχα και στο «Spetses Mini Marathon» και έτσι, την επόμενη χρονιά, η ομάδα μας στο «Spetsathlon» τερμάτισε πρώτη. Ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα στο βάθρο και χάρηκα πολύ. Φέτος, είναι το τρίτο «Spetsathlon» που συμμετείχα  και η πρώτη χρονιά που κολύμπησα. Οπότε, ο προπονητής μου, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, δε μου άφηνε πολλά περιθώρια (γελάει).

Πάντως, είσαι κορίτσι της θάλασσας.

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από το νερό, έξω από τη θάλασσα. Κάνω σχεδόν όλα τα αθλήματα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό.

 

evthalassa.jpg

 

Τι σημαίνει για σένα η θάλασσα;

Πρώτον, με ηρεμεί ψυχικά, με γαληνεύει. Δεύτερον, με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μου βγάζει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου, με κάνει να σκέφτομαι θετικά, να μην έχω μέσα μου αρνητικά συναισθήματα, άκρατο ανταγωνισμό με τους υπολοίπους. Επίσης, με βοηθάει να πραγματοποιώ την ατάκα «δώσε τόπο στην οργή».

Είναι πολύ ευεργετική η σχέση σου με το υγρό στοιχείο.

Είναι, πάρα πολύ. Με έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής μου. Σου γεννά πιο φιλειρηνικά αισθήματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη ψυχική μας υγεία.

Πότε ξεκίνησες να κάνεις surf;

Κάνω, περίπου, τέσσερα χρόνια πια. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το ξεκινήσω και στην αρχή ήμουν αρνητική απέναντι του. Ήταν ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη, κατά το οποίο είχα μεγάλη ένταση από τη δουλειά, και αποφάσισα ότι έπρεπε να πάω να κολυμπήσω, για να ηρεμήσω. Φθάνω στη θάλασσα, βλέπω από τη μία, ένα μικρό κύμα, και από την άλλη, μία παρέα δέκα ατόμων που προσπαθούσε να το δαμάσει. Κάποια στιγμή, έρχεται ένα μεγάλο κύμα, παίρνω, λοιπόν, τη σανίδα που ήταν δίπλα μου (μετά από προτροπή των άλλων ατόμων) και μπαίνω στη θάλασσα. Δεν ήξερα τι να κάνω, καν πώς να το κρατήσω (γελάει). Μου έδωσαν λίγες οδηγίες, αλλά, και πάλι ένιωθα ανέτοιμη. Δεν ήξερα πώς να κουνηθώ πάνω στη σανίδα. Ξαφνικά, λοιπόν, έρχεται ένα πολύ μεγαλύτερο κύμα, και κάπως μαγικά, τα καταφέρνω. Εκείνη τη στιγμή, άλλαξε όλη μου η ψυχολογία. Είχα το χαμόγελο ενός μικρού παιδιού, που του παίρνουν γλυκό και είπα: «Αυτό, πρέπει να το κάνω πιο συχνά». Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε αυτό το ταξίδι λατρείας και αγάπης.

 

evaggelia.jpg

 

Η θάλασσα είναι το παυσίπονο σου…

Είναι, πράγματι. Και είναι μαγικό να βρεις κάτι που σε χαλαρώνει στη ζωή σου, που σε ηρεμεί, που σου δίνει δύναμη. Έχω περάσει αμέτρητα πρωινά σε ένα βράχο στην Ωκεανίδα, στον οποίο απλά καθόμουν και ατένιζα το γαλάζιο της θάλασσας. Είναι η ψυχοθεραπεία μου.

Έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό για να κάνεις surf;

Αμέ! Έχω πάει ολομόναχη Πάσχα στο Μπαλί, απλά, για να κάνω surf. Πριν καλά – καλά το σκεφτώ, είχα κλείσει ήδη τα εισιτήρια. Γιατί είμαι αυθόρμητη και υποστηρίζω στο έπακρον το ρητό «Ζήσε τη στιγμή!». Καταλαβαίνεις πως έκανε η μαμά μου (γελάει). Αλλά, επειδή είμαι γουρλού, μόλις πάτησα το πόδι μου στο Μπαλί, βρέθηκε μπροστά μου μία Ελληνίδα.

Την επόμενη χρονιά πήγα στην Πορτογαλία και πριν δύο χρόνια στη Χαβάη. Ήταν μία πρωτόγονη εμπειρία. Πήγα σε ένα surf spot, που πριν δύο εβδομάδες καρχαρίας είχε επιτεθεί σε μία κοπέλα. Αλλά, έκανα surf εν τέλει (?). Έχω γνωρίσει πολλούς από τους αγαπημένους μου surfers, έχω βγάλει φωτογραφίες μαζί τους (σαν θαυμάστρια), από μερικούς έχω πάρει συνέντευξη. Είμαι τυχερή στο κομμάτι αυτό.

Έχεις κάνει τόσα extreme sports. Πώς και δεν σε έχουμε δει σε κάποιο ριάλιτι επιβίωσης;

Μου έχει γίνει πρόταση πάνω από δύο φορές. Παρόλο που μου αρέσουν και τα παρακολουθώ, φοβάμαι ότι, επειδή είμαι ήδη αδύνατη, θα δυσκολευτώ πολύ και να «σταθώ όρθια» και να δώσω στο στίβο μάχης το αποτέλεσμα που προσδοκούν οι υπόλοιποι, αλλά και εγώ από τον εαυτό μου. Δε θα μπορέσω να ανταπεξέλθω, δεδομένων των συνθηκών.

 

surfevaggelia.jpg

 

Υπάρχουν γυναίκες στην Ελλάδα που ασχολούνται τόσο ενεργά με τα extreme sports;

Ναι, βέβαια. Υπάρχουν πολλά κορίτσια, που και ξεκίνησαν νωρίτερα από εμένα και που κάνουν πολύ πιο δύσκολα πράγματα από εμένα. Η Μαρία Ζαχαροπούλου, η Έφη Βρακά, η Ελισάβετ Μαυράκη είναι επιτυχημένα παραδείγματα του γυναικείου πνεύματος στο surf.

Εσύ, πότε περίπου ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό;

Αρχικά, όλοι νομίζουν ότι εγώ ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό από την παιδική μου ηλικία, το οποίο είναι λάθος. Απλά, εγώ από μικρή, καταπιανόμουν με πολλές δραστηριότητες και ήθελα να δοκιμάσω αρκετά πράγματα, όπως παραδείγματος χάρη έπαιζα ποδόσφαιρο με τα αγόρια του σχολείου, βόλεϊ σε μία αλάνα. Στη συνέχεια, μπήκε στη ζωή μου η δημοσιογραφία (που ήταν παιδικό μου όνειρο), η οποία δε μου άφηνε σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Μπήκα στο τρυπάκι του «να κάνω καριέρα». Κάποια στιγμή, λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα η κρίση και όλα άλλαξαν.

https://www.instagram.com/p/BvuNR7eAUXX/

Πώς επηρέασε η οικονομική κρίση τη ζωή σου;

Πάρα πολύ, αλλά όχι απολύτως αρνητικά. Είχα φθάσει σε ένα σημείο που και είχα δείξει τι μπορώ να κάνω και έπαιρνα «καλά λεφτά». Και ξαφνικά έρχεται η κρίση. Οι συνθήκες εργασίας άλλαξαν δραματικά και έτσι αποφάσισα για ένα χρόνο να απέχω συνειδητά από τα ΜΜΕ. Έπρεπε να δουλεύω πάρα πολλές ώρες μέσα στη μέρα, για να ένα ποσό πολύ χαμηλό. Με δυσκόλεψε αρκετά η κρίση, μου ήρθε «σαν κεραμίδα στο κεφάλι». Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, κατάλαβα ότι ήμουν υπερβολικά «career girl» και ότι δεν έδωσα χρόνο και χώρο στην «Ευαγγελία». Έμεινα ένα χρόνο εκτός και άρχισα να ζω, να «αναπνέω». Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ζωή και εκτός δουλειάς και ότι πρέπει να βάλω ένα μέτρο στο κεφάλαιο «καριέρα».

Ουσιαστικά, η κρίση άλλαξε τον τρόπο ζωής σου.

Σίγουρα. Ήμουν ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία). Υπήρχα απλά για να δουλεύω. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος. Άλλαξα την καθημερινότητα και μόλις είδα ότι, εκτός από τη δουλειά του δημοσιογράφου, μου αρέσουν και άλλα πράγματα, αποφάσισα ότι πρέπει να τα συνδυάσω και τα δύο. Πλέον, δε διστάζω να πω «όχι» σε επαγγελματική πρόταση, γιατί θέλω να κάνω προπόνηση στο beach volley. Δε θέλω να είμαι στην τηλεόραση, απλά για να είμαι στην τηλεόραση. Πρέπει να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, γιατί έτσι γινόμαστε πιο αποδοτικοί στην εργασία μας.

 

erotimatologio.jpg

 

Ευαγγελία, για πες μας…

Το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο

Την αγαπημένη σου τηλεοπτική εκπομπή

Το «DOT.» και οι «Θαλασσόλυκοι» (Oops, είναι δύο)

Το καλύτερο μέρος για surf στην Ελλάδα

Η Πελοπόννησος και πιο συγκεκριμένα η Κορώνη.

Τις αγαπημένες σου παραλίες

Η Ελαφόνησος (αχ), τα Ρήνεια (λίγο έξω από τη Μύκονο και τη Δείλο) και τα Κουφονήσια.

Ένα μέρος που θα ήθελες να ταξιδέψεις (και δεν το έχεις κάνει ακόμα)

Το Περού.

Τη συναυλία που θα ήθελες να είσαι στο κοινό

Justin Timberlake (Big Fan εδώ)

Το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις

Κοιτάω το κινητό μου και τρώω ένα καλό πρωινό.

Πέντε επίθετα που χρησιμοποιούν οι φίλοι σου για να σε περιγράψουν

Αισιόδοξη, κοινωνική, ειλικρινής, τελειομανής, ονειροπόλος.

Για ποιο πράγμα που έκανες μετανιώνεις περισσότερο;

Που άργησα να ανακαλύψω την "Ευαγγελία". Άφησα χρόνια να περάσουν μάταια.

Για ποιο πράγμα που ΔΕΝ έκανες;

Που δεν πήγα πέρσι σε συναυλία του Timberlake (ακόμα και τώρα με πονάει).

 

 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.