Skip to main content

INTERVIEW

Μαρία Λιαποπούλου «Πάντα διάλεγα ρόλους πρωταγωνίστριας»

Διοικεί την αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, αλλά φέτος δεν αντιστάθηκε στην πρόταση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» να κατέβει ως υποψήφια στις ευρωεκλογές. Να τι είπε στο allyou και την Μαρία Πανάγου για τις ευαισθησίες της, το όραμά της και τι θα κάνει αν εκλεγεί


Μαρία Πανάγου

Ο ΙΑΝΟΣ είναι το δεύτερο σπίτι της. Τα τελευταία 8 χρόνια η Μαρία Λιαποπούλου μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης διοικώντας την γνωστή αλυσίδα πολιτισμού. Δυνατά της σημεία είναι οι διαπραγματεύσεις, η σύναψη εμπορικών συμφωνιών, η αξιολόγηση προσωπικού και ο χρονικός προγραμματισμός μεγάλων projects. Με την ακεραιότητα, την αμεσότητα και τον επαγγελματισμό της, καταφέρνει πάντα να διατηρεί και να προάγει με τον πιο δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο τους στόχους των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζεται, ενώ ταυτόχρονα χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης όλων των συνεργατών εσωτερικών και εξωτερικών, καθώς επίσης και επώνυμων προσώπων από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Αυτά τα χαρακτηριστικά της εντόπισαν οι άνθρωποι της πολιτικής παράταξης «Δημοκρατική Ευθύνη» και της πρότειναν να διεκδικήσει μία θέση στην επόμενη Ευρωβουλή.

Πώς το αποφασίσατε να κατεβείτε στον δύσκολο στίβο της πολιτικής;
«Όπως γνωρίζετε εργάζομαι τα τελευταία 8 χρόνια στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος είναι ένας από τους συνιδρυτές του κόμματος της ‘’Δημοκρατικής Ευθύνης’’ και φανατικός πελάτης του ΙΑΝΟΥ. Όταν μου έκανε τη πρόταση θεώρησα ότι είναι μεγάλη τιμή και την αποδέχτηκα με χαρά. Δεν είμαι πολιτικός αλλά θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να υποστηρίξω τις βασικές αρχές της ‘’Δημοκρατικής Ευθύνης’’».

Τι είναι το πρώτο που θα κάνετε όταν εκλεγείτε;
«Ευρωβουλευτής δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα, θα προσπαθήσω με καθημερινή στοχοπροσήλωση να βάλω ένα λιθαράκι για να αλλάξω τα πράγματα και να αγωνιστώ για τις εθνικές θέσεις και την  εθνική μας υπερηφάνεια Δυνατή Ελλάδα μέσα σε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη».

Ποιο είναι το όραμά σας;
«Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας. Θα αξιοποιήσω κάθε εργαλείο που θα έχω στη διάθεση μου για να μειωθεί η ανεργία. Θέλω να φροντίσω για τη καλύτερη οδική ασφάλεια, για τη πρόληψη στην υγεία, για μια καλύτερη μεταχείριση των ζώων και γενικά θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Για ποιον λόγο πρέπει κάποιος να σας ψηφίσει;
«Επειδή όλοι μας χορτάσαμε από λόγια, πιστεύω ότι η ‘’Δημοκρατική Ευθύνη’’ πρέπει να είναι στη Βουλή, θα είναι πολύ χρήσιμη φωνή. Είμαι άνθρωπος που έχω μάθει να δουλεύω με μέθοδο, πρόγραμμα και στόχους. Με τον ίδιο τρόπο θα εργαστώ και στην Ευρωβουλή».

liapin.jpg

Πηγαίνετε στις εκλογές σίγουρη για το θετικό αποτέλεσμα;
«Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να είμαστε αισιόδοξοι και να υποστηρίξουμε όλοι ένα νέο κόμμα όπως τη Δημοκρατική Ευθύνη».

Πόσες πόρτες σάς έχει ανοίξει και πόσες σάς έχει κλείσει  -γενικά στη ζωή σας-  το γεγονός ότι είστε γυναίκα;
«Δεν μπορώ να πω ότι άνοιξαν πόρτες, ούτε ότι έκλεισαν πόρτες. Με σκληρή δουλειά έχτισα μια διαδρομή στην αγορά του βιβλίου και είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα».

Έχετε ένα μήνυμα προς τις γυναίκες της Ελλάδας κι ένα άλλο για τις γυναίκες όλου του κόσμου;
«Στέλνω μήνυμα σε όλους, άντρες και γυναίκες: Πρέπει να εμπιστεύονται την εκπροσώπηση τους σε γυναίκες, πράγμα που δε συμβαίνει συχνά. Οι γυναίκες να είναι πιο ενεργές σε όλα τα επίπεδα, προσωπικά, οικονομικά, εργασιακά. Να έχουν αυτοπεποίθηση ώστε να λαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο περιβάλλον τους».

Πώς είναι η καθημερινότητά σας;
«Ένα έχω να σας πω: η καθημερινότητα μου δεν είναι ποτέ βαρετή. Αντιθέτως είναι πολύ δημιουργική και όντας στο χώρο του βιβλίου έχω να σας διηγηθώ πολλές ιστορίες καθημερινότητας».

Όταν ήσαστε μικρή τι θέλατε να γίνετε μεγαλώνοντας;
«Όπως όλα τα παιδιά κάθε μέρα άλλαζα και ένα επάγγελμα. Πάντα όμως διάλεγα ρόλους πρωταγωνίστριας».

Το μότο της ζωής σας;
«Με μέθοδο, επιμονή, υπομονή μπορείς να καταφέρεις, όχι απλά την επίτευξη των στόχων, αλλά και το κάτι παραπάνω. Το τελευταίο διάστημα δύο είναι τα μότο μου: Πρώτον, το ‘’Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα’’ και δεύτερον, ότι ‘’Οοοοοοολα θα γίνουν’’.

Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
«Ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου. Ανησυχώ για το κόσμο που τους κληροδοτεί. Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει με θέληση και δουλειά».

Τι έχετε μετανιώσει περισσότερο στη ζωή σας;
«Δε μετανιώνω γι’ αυτά που έκανα, μετανιώνω για αυτά που δεν έχω κάνει. Γενικώς, δε βασανίζομαι με αυτά που έγιναν, γιατί έγιναν. Αγαπώ τις επιλογές μου παλιές και νέες, κοιτώ τον ορίζοντα με αισιοδοξία και προχωράω χωρίς να χάνω χρόνο».

Πιστεύετε στον Θεό;
«Πιστεύω. Πιστεύω στον Θεό της αγάπης, στον Θεό της συγχώρεσης, στον Θεό της συμπόνιας, στον Θεό της προσφοράς, στον Θεό της αρετής και προσπαθώ να τον έχω μέσα μου».

Πώς είναι η Μαρία ως άνθρωπος; Προτερήματα, ελαττώματα…
«Το πρώτο πράγμα που με χαρακτηρίζει είναι η αισιοδοξία, η θετική ενέργεια, η ευγένεια, η ομαδικότητα, η αφοσίωση, με αποτέλεσμα να είμαι χρήσιμη στην οικογένεια, στην επιχείρηση και ευχάριστη στους φίλους μου. Είμαι γενικώς βολικό άτομο με ελάχιστες παραξενιές. Το κυρίαρχο ελάττωμα μου είναι το πείσμα, σπάνια υποχωρώ και δε συμβιβάζομαι. Βέβαια πολλές φορές με κάνει να αναρωτιέμαι αν είναι ελάττωμα».

Ποια είναι η μεγαλύτερή σας ευαισθησία;
«Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τα αδέσποτα σκυλιά και με όλα τα ζώα γενικώς. Λόγω της θέσης μου λαμβάνω καθημερινά βιογραφικά νέων ατόμων, μορφωμένων με απίστευτες δυνατότητες, μου φέρνει δυσφορία όταν πρέπει να επιλέξω ένα άτομο να εργαστεί σε κενή θέση της εταιρίας».

Τι μπορεί να σας κάνει να κλάψετε εύκολα; 
«Δεν κλαίω εύκολα, είμαι σκληρό καρύδι. Σφίγγεται η καρδιά μου όταν βλέπω ανθρώπους να κοιμούνται στο δρόμο, παιδάκια εγκαταλελειμμένα, ανθρώπους τρίτης ηλικίας να ζητιανεύουν».

Για ποιο πράγμα θα θέλατε να σας θυμούνται στο μέλλον;
«Πρώτα απ’ όλα για τα 2 καταπληκτικά παιδιά που απέκτησα και για το έργο που έχω προσφέρει στο χώρο του βιβλίου όπου εργάζομαι».
……………………
WHO IS WHO
Η Μαρία Λιαποπούλου γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη, είναι μητέρα 2 παιδιών και έχει πολυετή εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, στο marketing και στις πωλήσεις στο χώρο του βιβλίου. Μοιράζει τον χρόνο της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοικώντας τα τελευταία 8 χρόνια την αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ. 

Η«Δημοκρατική Ευθύνη» είναι το κόμμα που στηρίζει με την παρουσία του ο Αλέκος Παπαδόπουλος.Το ψηφοδέλτιο αποτελείται, κυρίως, από νέα πρόσωπα, που εκπροσωπούν όλες τις ηλικίες και σχεδόν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες.

(Με την Μαρία Λιαποπούλου το allyou.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων (που ξεκίνησε με τη Σοφία Σακοράφα) με γυναίκες υποψήφιες ευρωβουλευτίνες, που η κάθε μια τους κατεβαίνει στις εκλογές με διαφορετική πολιτική παράταξη.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα