Skip to main content

INTERVIEW

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ο χρόνος σκοτώνει τον έρωτα, όχι ο γάμος»!

Το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αγόρι που μας κάνει (εδώ και χρόνια) να γελάμε με την καρδιά μας μέσα από τους καταπληκτικούς του ρόλους στην μικρή οθόνη, φέτος μας κάνει με τον ίδιο ακριβώς καθηλωτικό τρόπο να συγκινηθούμε και να βουρκώσουμε. Και γιατί όχι, να θυμηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε πολλά για την σημασία της πραγματικής αγάπης.



Σε μία εποχή που, όπως μας λέει ο ίδιος, δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να είναι ιδιαίτερα ρομαντικοί, ο υπέροχα χαμογελαστός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένας συγκλονιστικός Σιρανό ντε Μπερζεράκ στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις. Μέχρι όμως να μαγευτείς κι εσύ από τον γενναίο, ευαίσθητο και μπαρόκ κόσμο του Σιρανό διάβασε τον Βασίλη αποκλειστικά στο allyou.gr να σου μιλάει για το θέατρο και  για τον έρωτα σε μία σύντομη αλλά άκρως...ρομαντική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. 

Σιρανό ντε Μπερζεράκ φάση τρίτη λοιπόν...

Ναι! Και είμαστε πάρα – πάρα πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Πρόκειται για μια παράσταση που προσωπικά δεν έχω καταφέρει να χορτάσω ακόμα και που θα ήθελα να την δω να συνεχίζεται και του χρόνου αλλά έχουμε καιρό ακόμα για να τα αποφασίσουμε αυτά. Η ομορφιά και την ίδια στιγμή η δυσκολία της συγκεκριμένης παράστασης είναι το ότι είναι μια μεγάλη παραγωγή που έπρεπε αναγκαστικά να ανέβει σε ένα μεγάλο θέατρο που μπορούσε να την υποστηρίξει. Επειδή όμως και οι δύο χώροι στους οποίους βρεθήκαμε είχαν κι άλλα πράγματα στο πρόγραμμα τους εκτός από το Σιρανό ήταν απαραίτητο να γίνουν αυτά τα σύντομα διαλείμματα.  

Τι διαφορετικό φέρνει η Τάνια Τρύπη στην παράσταση σε σχέση με την Σμαράγδα Καρύδη;

Noμίζω πως φέρνει ό,τι φέρνει κάθε φορά μια αντικατάσταση. Ένας ρόλος δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο καλός ηθοποιός είναι κάποιος αλλά και το με το πώς θα «κουμπώσει» ο ρόλος πάνω του. Η Σμαράγδα και η Τάνια είναι δύο πολύ διαφορετικές προσωπικότητες οπότε λογικό είναι η προσέγγιση στον ρόλο να είναι εντελώς διαφορετική. Μιλάμε πραγματικά για μία εντελώς διαφορετική Ρωξάνη. Το μόνο κοινό είναι ότι εξακολουθούμε να έχουμε να κάνουμε με μία γυναίκα πάρα πολύ όμορφη (γέλια)...

Τελικά η ομορφιά πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στις ευκαιρίες που δίνονται σε έναν άνθρωπο;

Είναι σίγουρα κάτι που σου δίνει προβάδισμα. Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι γοητευόμαστε από το όμορφο, το ωραίο,  και έχουμε μοιραία την τάση να πιστεύουμε ότι αυτό που βλέπουμε στην επιφάνεια είναι το ίδιο με αυτό που θα συναντήσουμε αν ψάξουμε το πράγμα λιγάκι παραπάνω. Δεν είναι όμως έτσι. Η ομορφιά είναι κάτι που με τα χρόνια χάνεται και σβήνει. Και τι μένει μετά  λοιπόν;   Τώρα αν με ρωτάς συγκεκριμένα για τον χώρο τον δικό μας, αυτό που ονομάζουμε χώρο του θεάματος, σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο, τι να κάνουμε;  Παρ' όλα αυτά δεν πιστεύω ότι είναι ο παράγοντας που καθορίζει τελικά το πόσο μακριά θα φτάσεις 

Πoια θεωρείς ότι είναι τα 3 πιο δυνατά στοιχεία πάνω σου – τόσο στον χαρακτήρα σου όσο και στην εξωτερική σου εμφάνιση;

(Γέλια) Πρώτα απ' όλα δε νομίζω πως είμαι εγώ ο κατάλληλος να μιλήσω για δυνατά μου στοιχεία. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον άλλον... Τα 3 δυνατά μου σημεία ε; Οι περισσότεροι μου λένε ότι είναι ζωντανός και χαρούμενος άνθρωπος. Οπότε θα πω κι εγώ αυτά. Καλά τώρα όσο αφορά στην εξωτερική μου εμφάνιση, τι να σου πω; Ας πω το χαμόγελο μου γιατί οι δικοί μου μού λένε συχνά ότι χαμογελάω ωραία και πολύ. (σ.σ. Αλήθεια είναι). 

Αν έπρεπε να διαλέξεις 3 ήρωες που έχεις ενσαρκώσει μέχρι τώρα στην καριέρα σου ποιους θα διάλεγες και γιατί;

Δύσκολο αυτό... Λοιπόν, πρώτα απ' όλα θα σου πω τον Σιρανό. Όχι επειδή είναι αυτό που κάνω τώρα αλλά επειδή είναι ένας ρόλο που εδώ και χρόνια ήθελα να ερμηνεύσω. Είναι ένας από τους σημαντικότερους, τους μεγαλύτερους ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ένας ρόλος για το μεγαλείο της περηφάνειας και της τιμής, για την ουσία του αληθινού έρωτα. Αν έχεις καρδιά πώς γίνεται να μην σε συγκινήσει ο Σιρανό; Μετά θα βάλω τον Άγγελο στις Βάκχες του Ευριπίδη. Όχι μόνο για την τεράστια καλλιτεχνική του αξία του έργου που είναι αδιαμφισβήτητη αλλά γιατί με αυτόν τον ρόλο εμφανίστηκα για πρώτη φορά στην Επίδαυρο. Και ένας ηθοποιός δεν ξεχνάει ποτέ την πρώτη φορά που βρίσκεται σε εκείνο τον χώρο. Θέλεις κι ένα τρίτο τώρα, έτσι; Δεν ξέρω... Να βάλω όλα τα υπόλοιπα μαζί; Μπορώ; (γέλια)

Eγώ πίστευα ότι θα έλεγες την κομμώτρια στους “Δέκα Μικρούς Μήτσους”...

Έχεις δίκιο! Ναι, αυτός ήταν πράγματι ένας ρόλος σταθμός για μένα χωρίς δεύτερη συζήτηση. Αλλά   ήταν και μια σπουδαία σειρά... Γενικά την συνεργασία μου με τον Λάκη την θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και ζεστασιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρομαντικός στις ζωές μας;

Κανονικά θα έπρεπε να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Νομίζω ότι ο ρομαντισμός και φυσικά τα πράγματα από τα οποία πηγάζει, η ευαισθησία και η αγάπη, είναι από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά που μπορεί να κουβαλάει κάποιος μέσα του. Το να μην μπορείς να βρεις τον τρόπο να είσαι ρομαντικός είναι σα να γυρνάς την πλάτη σου στην αγάπη και στον έρωτα. Κι όμως σήμερα οι άνθρωποι επιμένουν να μην είναι ρομαντικοί.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί δεν τους το επιτρέπει η εποχή να είναι ρομαντικοί. Αν σήμερα βγάλεις προς τα έξω ένα πιο ευαίσθητο και τρυφερό πρόσωπο οι περισσότεροι θα σε κοροϊδέψουν. Ο άνθρωπος όμως είναι έτσι κι αλλιώς ρομαντικό πλάσμα. Πάντα έτσι είναι και πάντα έτσι θα είναι. Αν σε 50 χρόνια από τώρα ο ρομαντισμός επιτρέπεται από την κοινωνία του αύριο οι άνθρωποι θα ξαναγίνουν πολύ ρομαντικοί. Ξέρεις γιατί; Όχι γιατί θα είναι ξαφνικά στη μόδα ο ρομαντισμός! Αλλά γιατί ο ρομαντισμός θα πηγάζει από μέσα τους. Είμαστε όλοι ρομαντικοί από τη φύση μας. 

Eσύ όμως έκανες έναν πολύ ρομαντικό γάμο πριν από έναν χρόνο...

Έκανα πράγματι (χαμογελάει). Ναι, ωραία ήταν... 

Είσαι ρομαντικός, λοιπόν...

Ναι θέλω να πιστεύω ότι είμαι ακόμα ρομαντικός. Προσπαθώ δηλαδή. Μου αρέσουν τα ρομαντικά πράγματα, με συγκινούν. Σου είπα και πριν, όλοι είμαστε ρομαντικοί κατά βάθος. Εγώ επιλέγω να το αφήνω να φαίνεται.

Τελικά ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

O γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα γιατί αν το δεις ψυχρά και λογικά δεν φέρνει καμία απολύτως ουσιαστική αλλαγή. Από τη στιγμή που ζεις μαζί με τον άλλο, από τη στιγμή που έχετε κοινή ζωή και κοινή καθημερινότητα ο γάμος είναι απλά μια λεπτομέρεια που σφραγίζει την σχέση σας και τίποτα περισσότερο.Τα μόνο που μπορούν να σκοτώσουν τον έρωτα είναι η ρουτίνα και η καθημερινότητα που αν τις αφήσεις φθείρουν και χαλάνε ότι βρουν στον δρόμο τους. Εκεί χρειάζεται τρόπος και μαεστρία και συνεχής ανανέωση για να κρατήσεις την σχέση σου ζωντανή. Οπότε όχι, ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα. Ο χρόνος σκοτώνει τον έρωτα. 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.