Skip to main content

INTERVIEW

Τόνια Μητρούδη: "Σχεδιάζω για μένα, για σένα, για τη φίλη σου. Και για εκείνες που θα σταθούν στη μέση του δρόμου και δεν θα φοβηθούν να γελάσουν δυνατά"

Η δημιουργός της Nidodileda μάς μίλησε για όλα: για την αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα και την ελευθερία. 


Κέλλυ Νόβακ

Αρκεί να μιλήσεις έστω και μία φορά με την δημιουργό της Nidodileda (άπαξ και πεις το όνομα μια φορά, θα το θυμάσαι για πάντα), για να πάρεις μια μικρή (ή και μεγάλη) γεύση για την φιλοσοφία του brand. Η Τόνια Μητρούδη μίλησε αποκλειστικά στο AllYou και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της για το τι πραγματικά εστί Nidodileda. Δεν θα σου κρατήσει μυστικά. Αντιθέτως, θα σου τα αποκαλύψει όλα, είτε μέσα από αυτή την συνέντευξη, είτε μέσα από τα σχέδιά της και αυτό είναι που έχει δώσει στο brand την αυθεντικότητα και την μοναδικότητα που το διακατέχει. 

Τι σε ώθησε στην δημιουργία του brand σου;

Η ανάγκη μου να εξωτερικεύσω τις εικόνες που χρόνια κατοικούν  στο μυαλό μου. Στην αρχή ήταν φωνές, που όσο μεγάλωνα και αποκτούσα εμπειρία μέσα στον χώρο δυνάμωναν και ήταν φυσική συνέχεια να αποτυπωθούν στη Nidodileda.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αρχαία μυθολογία στην φιλοσοφία του brand;

Τον σημαντικότερο ίσως, μιας και είναι η πηγή έμπνευσης όχι μόνο του ονόματος του brand αλλά και της φιλοσοφίας μας. Η ιστορία των Διόσκουρων, των δίδυμων υιών του Δία και της Λήδας, η αγάπη που μοιράστηκαν επί γης και η ανταμοιβή τους με τον αστερισμό τους, Nidodileda, είναι μόνο μια πλευρά της έμπνευσης μου. Αμέτρητες ιστορίες και μύθοι μας συντροφεύουν μυθολογικά και μεταφράζονται πανέμορφα σε εικόνες.

Αναφέρεσαι στο γεγονός ότι η γυναίκα της Nidodileda είναι αφοσιωμένη στην ελευθερία. Τι είναι αυτό που θα κάνει μια γυναίκα να αισθανθεί «ελεύθερη» μέσα από τα ρούχα σου;

Το γεγονός ότι πρόκειται για δροσερά, αέρινα ρούχα που ακολουθούν τη γραμμή του σώματος και δεν το καλύπτουν ασφυκτικά, είναι η αρχή της ελευθερίας της κίνησης. Στη συνέχεια το layering, το παιχνίδισμα των υφών σε συνδυασμό με τα υφάσματα, είναι το κλειδί για να νιώσει μια γυναίκα ελεύθερη. 

nidodelida_1.jpg

nidodelida_2.jpg

nidodelida_3.jpg

Πώς μπορεί μια γυναίκα να νιώσει αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της μέσα από ένα ρούχο;

Όταν ένα ρούχο έχει δυναμική, στις υφές, στο πώς "πέφτει" πάνω στο σώμα και στο πώς ακολουθεί και δένει τον χαρακτήρα σου μαζί του, σε κάνει να νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες. Όταν, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι με την επιλογή μας τις καλύπτουμε διακριτικά, νιώθουμε τον ίδιο σεβασμό για τον εαυτό μας όσο και για εκείνον που εκλαμβάνουμε από τους  τρίτους.

Το bohemian ύφος των ρούχων σου είναι αυτό που τα κάνει μοναδικά. Τι σε τράβηξε σε αυτό το στυλ, ώστε να αφιερώσεις όλη την αισθητική του brand σε αυτό;

Δεν ήταν επιλογή, ήταν μονόδρομος αν θέλεις. Δεν επέλεξα το bohemian υφος ανάμεσα σε άλλα που μου αρέσουν. Είναι ο τρόπος σκέψης μου, οι εικόνες μου, η ζωή μου όλη. Μπορεί για κάποιους να είναι trend, αλλά για εμένα είναι φιλοσοφία ζωής, εναρμονισμένη πάντα στους καιρούς που διανύουμε.

nidodelida_4.jpg

nidodelida_6.jpg

nidodelida_7.jpg

Παρατηρώ ότι τα υφάσματα παίζουν σημαντικό ρόλο στα σχέδιά σου. Πόσο απαραίτητο είναι το καλό ύφασμα σε ένα ρούχο;

Οι συνδυασμοί των υφασμάτων και το πάντρεμα των υφών είναι αυτό που χαρακτηρίζει το brand. Η επιλογή του υφάσματος είναι το βασικότερο στάδιο για να κουμπώσει την τελική απόδοση του ρούχου. Όνειρο μου είναι να δωρίζονται από την μαμά στην κόρη και στα εγγόνια. Εποχή δεν έχουν, γιατί δεν ακολουθούν πιστά κάποιο trend, είναι θεατρικά και έχει το καθένα τη "φωνή" του, οπότε ο χρόνος  θα δείξει τι θα φέρει.

Έχεις και μια μεγάλη συλλογή από νυφικά φορέματα. Πώς είναι για εσένα η ιδανική νύφη;

Τώρα έπιασες ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα κάθε φορά που με τιμούν για να δημιουργήσω ένα νυφικό φόρεμα. Η ιδανική νύφη είναι εκείνη που θα παραμείνει ο εαυτός της την ημέρα του γάμου της, που δεν θα προσπαθήσει να «μεταμφιεστεί» σε νύφη και δεν θα παρασυρθεί από τον περίγυρο της για να την «ντύσουν» υπερβολικά την συγκεκριμένη ημέρα. Είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες και αυτό που θα ήθελα ιδανικά για εκείνες είναι να έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους ότι μόνο αν είναι ο εαυτός τους θα περάσουν όμορφα.

Με τι γνώμονα θα πρέπει μια μέλλουσα νύφη να ψάξει το νυφικό φόρεμά της;

Με μοναδικό γνώμονα την προσωπική τους φιλοσοφία, η οποία θα τις καθοδηγήσει στην σωστή επιλογή του σχεδιαστή. Ό,τι επιλέγουν να φορούν στη ζωή τους θα τους συνοδεύσει άψογα και εκείνη την ημέρα.

nidodelida_8.jpg

nidodelida_10.jpg

nidodelida_11.jpg

nidodelida_12.jpg

Για ποιον σχεδιάζεις; 

Για εμένα… Για σένα… Για τη φίλη σου και για εκείνες που θα σταθούν στη μέση του δρόμου και δεν θα φοβηθούν να γελάσουν δυνατά ή να χαμογελάσουν στο πρόβλημα.

Ακολουθείς τις τάσεις της κάθε εποχής και αν ναι, πόσο σε επηρεάζουν στην έκβαση των συλλογών σου;

Δεν τις ακολουθώ πιστά γιατί ακολουθούν εμένα θεατρικές εικόνες, που δεν εκφράζουν μια περιστασιακή επιτυχία κάποιου trend.

nidodelida_13.jpg

nidodelida_14.jpg

Ποιο είναι το επόμενο project σου;

H κυκλοφορία του “Nido Free Magazine” για το καλοκαίρι που διανύουμε, που έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο ώστε να δώσουμε το στίγμα μας, να περάσουμε όσο πιο ξεκάθαρα την φιλοσοφία μας και να μοιράσουμε χαμόγελα.

Τι είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέχουν στο outfit τους οι αναγνώστριες του Allyou, πριν φύγουν από το σπίτι;

Το πρώτο και το τελευταίο είναι να είναι ο εαυτός τους και να νιώθουν άνετα με τα ρούχα που φοράνε.

Info: www.nidodileda.com, FB: https://www.facebook.com/Nidodileda.officialpage

+ Κέρδισέ το! Σε γοήτευσε η Τόνια Μητρούδη, όσο κι εμάς; Σου δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσεις ένα υπέροχο φόρεμα από τη νέα συλλογή της. Μπες στο διαγωνισμό και διεκδίκησέ το! 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.