Skip to main content

INTERVIEW

Δημήτρης Αλεξάνδρου: "Η Mόδα είναι τρόπος ζωής!"

Ο γοητευτικός  Δημήτρης Αλεξάνδρου κλείνει μια ακόμα επιτυχημένη τηλεοπτική -και όχι μόνο- χρονιά και αποκαλύπτεται στο allyou.



Θα μπορούσα, σίγουρα, να σου πω γι' αυτόν πως αποτελεί το αντρικό πρότυπο της εποχής. Ωραίος, αρρενωπός, γοητευτικός, με καλογυμνασμένο κορμί, πολλά τατουάζ και γένια, κάνει χιλιάδες γυναίκες να ιδρώνουν από αμηχανία στο πέρασμα του. 

Πρώην πρωταθλητής του body building, με σπουδές στην ηλεκτρολογία, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, έκανε μια εντελώς διαφορετική καριέρα από αυτήν που φανταζόταν. Έκανε, πολύ απλά, την καριέρα πού ήθελε! Το 2011 έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από τις  τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αλλά και από τις πασαρέλες της Μόδας. Μοντέλο, με αμέτρητα εξώφυλλα στον ελληνικό και ξένο τύπο, περιζήτητος τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει ένα μοναδικά δικό του τρόπο να ξεχωρίζει. Σήμερα τον βρίσκουμε στον Alpha, στο πάνελ της Ελένης Μενεγάκη, να μας κρατάει καθημερινά συντροφιά. 

Αν κάνεις μια αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ο ίδιος χειρίζεται, θα καταλάβεις πολλά γι’ αυτόν. Θα μάθεις πως είναι φιλόζωος και την καρδιά του έχει κλέψει ο Zeus, το αρσενικό Ακίτα του, πως προσέχει το σώμα του γι' αυτό και γυμνάζεται, πως είναι εργασιομανής, έχει χιούμορ, άποψη για όλα και πολύ στυλ! 

Ξέρω! Δεν σου φτάνουν όσα έμαθες... Γι' αυτό και το allyou συνάντησε τον Δημήτρη Αλεξάνδρου για χάρη σου. Για να μάθεις  για 'κείνον  όσα θα ήθελες να ξέρεις κι ακόμα περισσότερα! 

Βρισκόμαστε στο τέλος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Κάνοντας έναν απολογισμό σε προσωπικό επίπεδο, τι γεύση σου αφήνει αυτή η τηλεοπτική χρονιά; 

Σίγουρα τέλειωσε για εμένα μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά στην Ελένη Μενεγάκη, για διάφορους λόγους. Πρώτα από όλα, θεωρώ πως είμαι στην καλύτερη εκπομπή της τηλεοπτικής χρονιάς, ενώ η Ελένη είναι ο καλύτερος δάσκαλος που θα μπορούσε να υπάρξει  στη ζωή μου. Μου έχει μάθει πάρα πολλά, όπως το να βγαίνω έξω και να κάνω ρεπορτάζ, να αναμιγνύομαι με κόσμο και γενικότερα πώς, σιγά σιγά, να μπαίνω στο κλίμα της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που με εμπιστεύεται και ήμουν και δεύτερη χρονιά κοντά της. 

Πόσο εύκολο είναι να συνυπάρχεις με την Ελένη Μενεγάκη στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό; Πώς είναι να κερδίζεις την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου, που έχει καθορίσει όχι μόνο την πρωινή τηλεοπτική ζώνη, αλλά και όλο το τηλεοπτικό μας γίγνεσθαι;

Το να είσαι με την Ελένη, από τη φύση του, σου δημιουργεί μια παραπάνω ανησυχία, από την άποψη του αν θα τα βγάλεις πέρα, αν θα τα καταφέρεις, του ότι πρέπει να μην επαναπαύεσαι ποτέ και να δουλεύεις πιο σκληρά, ώστε να αποδείξεις ότι αξίζεις τη θέση σου εκεί. Αυτό σε ενεργοποιεί πιο πολύ, σε κρατάει σε μια εγρήγορση και ανακαλύπτεις κι άλλες πτυχές του εαυτού σου, μέσα από αυτήν την καθημερινή τριβή. 

Ποιο ήταν το κίνητρο για να αποδεχθείς τη συνεργασία σου με το κανάλι του Alpha και την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη; 

Το κίνητρο ήταν αυθόρμητο στην αρχή. Με είχε φιλοξενήσει ως καλεσμένο και μου άρεσε πολύ η εμπειρία αυτή μαζί της, ήμουν χαλαρός, ενώ με εντυπωσίασε ο τρόπος που αντιμετώπισε τόσο εμένα ως καλεσμένο της τότε, αλλά και τώρα τους καλεσμένους που βλέπω στην εκπομπή. Δεν είναι  ο άνθρωπος που θα σε φέρει σε δύσκολη θέση ή θα κουτσομπολέψει. Είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης. Οπότε, επειδή πέρασα έτσι ως καλεσμένος της, πίστεψα ότι ανάλογη θα είναι και η συνεργασία μου. Απάντησα αυθόρμητα «ναι».

Ο χώρος της παρουσίασης είναι κάτι που σε ενδιαφέρει; Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να θελήσεις να διεκδικήσεις αργότερα μια δική σου εκπομπή; Αν ναι, τι είδους εκπομπή θα ήθελες να παρουσιάζεις; 

Το να εξελίσσω τη δουλειά μου είναι κάτι που ως άνθρωπος το έχω σε οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνω. Τώρα, που βρίσκομαι στο χώρο της τηλεόρασης, απώτερος σκοπός της εξέλιξης μου είναι αυτός, αρχικά να βγάζω πολύ καλά ρεπορτάζ, να μιλάω πιο ελεύθερα, χωρίς άγχος κι έπειτα να φτάσω στην παρουσίαση. Τώρα, δεν ξέρω αν θα είναι δική μου εκπομπή ή θα είμαι συμπαρουσιαστής. 

alexa750.jpg

Από την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκες ως μοντέλο έχεις κερδίσει τις καρδιές χιλιάδων γυναικών. Θεωρείς πως η εξωτερική εμφάνιση είναι απαραίτητο εφόδιο για να κάνει κανείς καριέρα στο χώρο της σόουμπιζ;

Νομίζω πως όχι, γιατί δεν αρκεί μόνο αυτό. Νομίζω ότι η ζωή έχει αποδείξει γενικότερα πως έχουν περάσει, περνάνε και θα υπάρχουν πολύ πιο όμορφοι και όμορφες. Το θέμα είναι τι άλλο καλλιεργείς για να μείνει. Σίγουρα είναι απαραίτητο εφόδιο, για να μπεις στο χώρο, ένα εισιτήριο, από εκεί και πέρα όμως, πρέπει κάπως να το κρατήσεις.

Ποια είναι λοιπόν η θέση σου απέναντι στην άποψη που επικρατεί, ότι οι ωραίες γυναίκες ή οι ωραίοι άντρες έχουν τη δυνατότητα να «πουλήσουν» μόνο την εικόνα τους και τίποτα παραπάνω;

Και για πόσο καιρό να την πουλήσεις; Έστω ότι ισχύει αυτό. Μετά; Κάθε μέρα γεννιούνται και πεντακόσιες χιλιάδες όμορφες και πεντακόσιες χιλιάδες όμορφοι. Πρέπει να υποστηρίζεις και κάτι άλλο πέρα από αυτό. 

Πώς αντιμετωπίζεται ένα μοντέλο από την Ελλάδα στο εξωτερικό; Έχεις πέσει ποτέ θύμα ρατσισμού σε αυτό το χώρο;

Είμαι πολύ περήφανος για τη χώρα μου. Ο κόσμος στο εξωτερικό σέβεται και τιμά την Ελλάδα περισσότερο από εμάς τους Έλληνες. Αγαπάω πραγματικά τη χώρα μου και χαίρομαι που στο εξωτερικό όταν βρίσκομαι, όσοι με ξέρουν, με ρωτούν με δέος και θαυμασμό, για την Ελλάδα. Τους απασχολούμε και τους ενδιαφέρουμε. Μου αρέσει που ο κόσμος θέλει να μάθει για την ιστορία μας, για μας, για τα νησιά μας, και γενικά για οτιδήποτε συμβαίνει εδώ. Ρατσισμό δεν έχω βιώσει, δε μου έχει συμβεί κάποιο περιστατικό για να σας διηγηθώ.

alexa751.jpg

Τι είναι για εσένα πιο σημαντικό: το μόντελινγκ ή η τηλεόραση; 

Όλα για εμένα έχουν την ίδια βαρύτητα. Όχι μόνο αυτά, αλλά και οι άλλες δουλειές που κάνω. Είμαι αρκετά τελειομανής και γενικότερα προσπαθώ να είμαι σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, σε ένα καλό επίπεδο σε οτιδήποτε κάνω. 

Πόσο επηρεάζει η Μόδα τη ζωή σου; 

Νομίζω, πως η Μόδα είναι τρόπος ζωής. Πέρα από το να αποκτήσεις προσωπικό στυλ, η Μόδα σε βοηθάει σε πολλά πράγματα. Στην προσωπικότητα σου, στην ψυχολογία σου, στην διάθεση σου.  Εγώ, όταν βγαίνω  προσέχω τον κόσμο πολύ, και από το τι φοράει ο καθένας καταλαβαίνω με ποιον έχω να κάνω και ποιον έχω να αντιμετωπίσω. Ένας άνθρωπος που έχει το προσωπικό του στυλ και προσέχει τον εαυτό του, σίγουρα έχει άλλα ενδιαφέροντα και διαφορετικά ψυχολογικά στοιχεία από κάποιον που αδιαφορεί για την εμφάνιση του. Είναι σημαντικό το πόσο μπορεί να μας «μιλήσει» η Μόδα και πόσα μπορεί να μας πει για ανθρώπους που, για παράδειγμα, συνδυάζουν κομμάτια ρούχων και τα επιλέγουν όχι μόνο γιατί έχουν προσωπικό στιλ, αλλά και γιατί τα συγκεκριμένα κομμάτια τους κάνουν περισσότερο ευδιάθετους. 

Γιατί τόσα πολλά τατουάζ επάνω σε ένα αγαλματένιο κορμί; Τάση, μόδα ή ανάγκη να χαράξεις μια για πάντα επάνω σου κάποιες προσωπικές πεποιθήσεις ή αναμνήσεις; 

Δυστυχώς για εμένα, δεν πρόκειται για μόδα. Η Μόδα μου έχει βάλει φρένο ώστε να μην έχω περισσότερα. Είναι για εμένα μια πραγματική αγάπη, μια πώρωση, είναι κομμάτι του εαυτού μου. 

Έχεις μετανιώσει για κάποιο από αυτά; 

Δεν τα σκέφτομαι καθόλου. Δεν έχω μετανιώσει για κανένα, ούτε με απασχολεί το αύριο. 

Απολαμβάνεις τη δημοσιότητα και τις συνέπειές της ή σε τρομάζει;

Χαίρομαι που οι άνθρωποι έξω με αντιμετωπίζουν με καλά λόγια, που στα αυτιά μου φτάνει ότι αυτό που κάνω, το κάνω σωστά. Το απολαμβάνω. Ο κόσμος είναι αυθόρμητος και έτσι σε αντιμετωπίζει, λέγοντάς σου πραγματικά αυτό που σκέφτεται, είτε είναι καλό ή κακό. Όλα είναι μέσα στη ζωή. Αυτό με χαροποιεί. 

Την κριτική τη δέχεσαι; 

Εννοείται, γιατί οι άνθρωποι βλέπουν τα πάντα καλύτερα όταν είναι απ’ έξω. Πιο καθαρά.

Ποιες είναι οι τρεις πτυχές του εαυτού σου που μπορεί να τρόμαζαν μια γυναίκα και δε θα ήθελες να αποκαλύψεις;

Ειλικρίνεια, επιμονή και ο δυναμισμός που βγάζω.

Αν κάναμε ένα γρήγορο flashback στα παιδικά σου χρόνια, τι τίτλο θα έβαζες;

Έχασα τα παιδικά μου χρόνια σε μικρή ηλικία. Είχα περιορισμένα παιδικά χρόνια, αφού έπρεπε να βγω γρήγορα στον ανταγωνισμό και τη δουλειά. Δεν έζησα τα παιδικά μου χρόνια όπως τα άλλα παιδιά. Δεν είχα, για παράδειγμα, την εμπειρία της τριήμερης εκδρομής. Πήρα όμως, πολύ καλά εφόδια από τους γονείς μου από μικρός. Ίσως να υστερώ λίγο στο κομμάτι που λέγεται παιδική ηλικία, ίσως και να μου λείπουν όσα έχασα, από την άλλη όμως,  ευγνωμονώ τους γονείς μου που μου έδειξαν από μικρό παιδί πως είναι η πραγματική  ζωή... Η αλήθεια είναι πως αυτό το ¨κομμάτι» είναι κάτι που... αλληλοσυγκρούεται μέσα μου: που και  με ενοχλεί και δεν με ενοχλεί!

Θα συγχωρούσες  την απιστία;

Να σου πω την αλήθεια έχω γίνει πολύ σκληρός και θα έλεγα ότι όχι, δε θα τη συγχωρούσα, επειδή έχω άσχημα βιώματα. Δεν είμαι και σίγουρος όμως, είναι μεγάλες κουβέντες αυτές. Μπορεί, ΑΝ ήταν ο μεγάλος μου έρωτας και να τη συγχωρούσα!

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός