Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο Ελπίδα

Έφη Βλάμη: "Όταν πιστεύεις σε κάτι, έχεις ανέβει το πρώτο σκαλί, έστω κι αν δε βλέπεις το τέλος της σκάλας"



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελπίδα φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη. 

 

"Ονομάζομαι Έφη Βλάμη, γεννήθηκα στη Ζαχάρω Ν. Ηλείας στις 15 Απριλίου του 1988. Αγαπούσα από μικρή τον αθλητισμό και το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω στη Γυμναστική Ακαδημία. Ασχολούμουν με τον στίβο μέχρι και τα 14, τότε που η ζωή μού έπαιξε ένα παράξενο παιχνίδι.

Στην αρχή ήταν απλά ένας πόνος στο αριστερό μου πόδι. Στο σχολείο δυσκολευόμουν να αντεπεξέλθω στη γυμναστική που τόσο αγαπούσα. Ύστερα από απίστευτες ταλαιπωρίες για μένα και την οικογένειά μου, η διάγνωση ήταν οστεοσάρκωμα 2ου βαθμού. Γνώριζα ότι αυτό που είχα ήταν καρκίνος, χωρίς να ξέρω, όμως, πόσο σοβαρό ήταν. Μεταφέρθηκα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο τμήμα Αιματολογίας Ογκολογίας. Οι γιατροί μου έδωσαν δύο επιλογές, να κρατήσω το πόδι μου με κίνδυνο να υπάρξουν μεταστάσεις ή να προχωρήσουμε σε ακρωτηριασμό. Από τη στιγμή που θα μπορούσα να περπατάω κανονικά με το προσθετικό μέλος, ήταν ξεκάθαρο για μένα το τι έπρεπε να γίνει. Οι θεραπείες κράτησαν 10 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα, ο ξενώνας «Ελπίδα» ήταν το σπίτι μου και τα παιδιά και το προσωπικό του ξενώνα, μια δεύτερη οικογένεια.

Όταν έφτασε η στιγμή να επιστρέψω σπίτι τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, χαιρόμουν και λυπόμουν που θα έφευγα από κει.

Η ζωή μου μετά το νοσοκομείο ήταν πια φυσιολογική, με το σχολείο μου, τις εκδρομές, αποφοίτησα από τη σχολή Οδοντικής Τεχνολογίας. Σήμερα είμαι πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο και διεκδικώ την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Εργάζομαι στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

vlami750mesa2.jpg

Το να βλέπεις τη ζωή θετικά σε βοηθά να προχωράς με θάρρος και ελπίδα. Χαίρομαι, λοιπόν, που μπορώ να προσφέρω και εγώ με τον τρόπο μου ένα λιθαράκι στο σημαντικό έργο του Συλλόγου Ελπίδα, που στόχο έχει να ξεπεράσουν το πρόβλημα υγείας τους τα παιδιά και τώρα, με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και οι ενήλικες.

Ο καθένας από μας έχει ζήσει κάποια δύσκολη κατάσταση, αλλά με τη δύναμη που υπάρχει μέσα του, την ελπίδα, τη θέληση για ζωή και την υποστήριξη του περιβάλλοντος του, όλα ξεπερνιούνται. Το αύριο είναι μια άλλη μέρα. Όπως είπε και ο Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος Karl Popper «Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι. Οι απαισιόδοξοι έχουν συνήθως δίκιο. Αν όμως η ανθρωπότητα έφτασε ως εδώ, αυτό το χρωστάει στους αισιόδοξους».

Η ενεργεία του νου, τελικά, είναι η ουσία της ζωής. Όταν πιστεύεις σε κάτι, έχεις ανέβει το πρώτο σκαλί, έστω κι αν δε βλέπεις το τέλος της σκάλας!

Μην χάνετε ποτέ την Ελπίδα σας!"

vlami750mesa3.jpg

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών