Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Γιάννης Κότορος: "Όταν έχεις μέσα σου την ελπίδα και πιστεύεις στον εαυτό σου, να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα".



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

"Γεια σας. Το όνομα μου είναι  Γιάννης Κότορος, γεννήθηκα στο ακριτικό νησί της Καλύμνου, όπου κατοικώ μέχρι και σήμερα. Απο μκρός αγαπούσα ότι είχε σχέση με την μουσική και έτσι, στην ηλικία των 8 ετών, μετά από πολύ διάβασμα, έγινα μέλος της δημοτικής φιλαρμονικής της Καλύμνου, ενώ ταυτόχρονα υπήρξα μέλος διαφόρων χορωδιακών σχημάτων.

Στην ηλικία των 13 ετών άρχισε για μένα η δική μου περιπέτεια, όταν άρχισα να έχω κάποια περίεργα συμπτώματα, πολύ έντονους πονοκεφάλους, δεν έβλεπα πλέον καθαρά και ο παραμικρός ήχος με ενοχλούσε πάρα πολύ! Αφού έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί μού συνέστησαν να πάω στην Αθήνα για να κάνω πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Εκεί έμαθα ότι νοσώ από καρκίνο. Στο άκουσμα της είδησης αυτής ένιωσα να χάνεται η γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Πως θα κατάφερνα να το περάσω όλο αυτό; Τι ακριβως ήταν άραγε αυτο; Δεν σας κρύβω ότι εκείνη η περίοδος της ζωής μου ήταν για μένα η πιο δύσκολη. Έτσι λοιπόν μπήκα στο νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία", όπου ξεκίνησα να κάνω τις πρώτες θεραπείες. Οι θεραπείες διήρκησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που σήμαινε ότι θα έπρεπε να παραμείνω στην Αθήνα για αρκετό καιρό. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Υπήρξαν και στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω.

Τότε ήταν που μας συνέστησαν να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, όπου μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους, βρήκαμε ένα πραγματικό σπίτι για να μείνουμε εγώ και οι γονείς μου, όλο το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για τις θεραπείες: τον ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ. Δεν ήταν απλά και μόνο ένας χώρος φιλοξενίας για μένα και τους γονείς μου, αλλά ένα σπίτι -όπως σας είπα- και οι άνθρωποι του ξενώνα ήταν οικογένεια για μας. Οι άνθρωποι του ξενώνα μας καλωσόρισαν με ένα ζεστό χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να νιώσουμε ότι ήμασταν μόνοι σε αυτή την μεγάλη περιπέτεια. Και αυτό γιατί, οι άνθρωποι αυτοί ήταν πάντα δίπλα μας, να μας στηρίξουν οποιαδήποτε στιγμή, όποια και αν ήταν η ανάγκη μας. Στον ξενώνα αυτό απασχολήθηκα κατά καιρούς σε διάφορες δράσεις, μαθήματα, χειροτεχνίες, μουσικές βραδιές κ.α., πράγματα που με βοηθούσαν να ξεχαστώ για λίγο από την ταλαιπωρία που περνούσα.

Η ζωή μου σήμερα μετά την περιπέτεια είναι μια χαρά, έχω αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Αιγαίου ως νηπιαγωγός. Από όλη μου αυτή την περιπέτεια έμαθα ένα πράγμα: ότι η ζωή είναι δύσκολή και ότι δεν πρέπει ποτέ να απογοητευόμαστε και να το βάζουμε κάτω. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τη ζωή από την θετική της πλευρά και αν μας έρθει μια δυσκολία να την περνάμε και να βλέπουμε παρακάτω, γεμάτοι ελπίδα για το αύριο. Γι' αυτό κι εγώ χαίρομαι που πέρασα και ξεπέρασα το πρόβλημα μου και είμαι καλά σήμερα, έτσι ώστε να μπορώ να δίνω την ελπίδα σε άλλους συνανθρώπους μου, βοηθώντας τους να ανέβουν ακόμα ένα σκαλί πιο πάνω στη ζωή τους, αφήνοντας πίσω τους άσχημες εμπειρίες. Σήμερα ασχολούμαι με την μουσική, κάνοντας την αγάπη μου πραγματικότητα. Είμαι μέλος της δημοτικής φιλαρμονικής του νησιού μου, επίσης παρακολουθώ μαθήματα ορθοφωνίας και θεωρίας της μουσικής, καθώς επίσης είμαι μέλος μιας χορωδίας.

Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, διοργάνωσα μια μουσική εκδήλωση -για δεύτερη φορά- με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού, για την ενίσχυση του έργου του συλλόγου, νοιώθοντας έτσι ότι βοηθάω κι εγώ σε όλο αυτό το όραμα που ονομάζεται ΕΛΠΙΔΑ. Γι' αυτό και το όνομα της εκδήλωσης ήταν "ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ".

44.jpg

Στην αρχή αυτής της νέας χρονιάς, θέλω να σας ζητήσω να πιστέψουμε ο καθένας μας στις αξίες που κρύβουμε μέσα μας. Στην αξία μας. Να δούμε το αύριο με τα μάτια της ψυχής μας. Όταν έχεις μέσα σου την ελπίδα και πιστεύεις στον εαυτό σου, να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Καλή χρονιά σε όλους, με αγάπη και υγεία". 

 

 

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ευχήθηκε «Καλή χρονιά!» στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Πριν λίγες μέρες τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» είχαν τη χαρά να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες του Ολυμπιακού, που με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρίδη, τον Σύμβουλο Διοίκησης, Christian Carembeau και τον προπονητή τους, Marco Silva, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη πλέον πρωτοχρονιάτικη επίσκεψή τους στη Μονάδα,  για να ευχηθούν στα παιδιά «Καλή χρονιά!» και «Γρήγορη ανάρρωση» και για να τους προσφέρουν δώρα.

PAN_0379.JPG

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους υποδέχτηκε με χαρά και συγκίνηση, τους ευχαρίστησε που δεν ξεχνούν τα άρρωστα παιδιά και έρχονται για να τους δώσουν δύναμη και κουράγιο, και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη επίσκεψη που δεχόμαστε για τη νέα χρονιά και πιστεύουμε ότι θα είναι και γούρικη αν κρίνουμε από τη λάμψη της χαράς που φέρατε στο πρόσωπο των μικρών μας ασθενών και ταυτόχρονα μεγάλων σας φίλων... Με συγκινεί το γεγονός πως παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των αγώνων και των προπονήσεών σας, η επίσκεψη αυτή είναι για εσάς προτεραιότητα και το παράδειγμά σας στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Η στήριξη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη είναι διαρκής και πολυδιάστατη, καθώς εκτός από την φυσική σας παρουσία στον χώρο αυτό, έχετε στηρίξει με τις δωρεές σας το Νοσοκομείο μας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και έχετε προχωρήσει ακόμα πιο πέρα, καθώς οι περισσότεροι από σας έχετε γίνει εθελοντές δότες μυελού των οστών. Και αυτό το εκτιμώ βαθύτατα... Εύχομαι σε όλους μια ευλογημένη και ειρηνική Νέα Χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες!». 

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού: Τάσος Αυλωνίτης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Alberto Botia,  Esteban  Cambiasso, Λευτέρης Χουτεσιώτης, Alejandro Damian Dominguez, Manuel Da Costa, Sebastiao De Freitas Couto Junior, Jimmy Durmaz, Omar Elabdellaoui, Alfred Finnbogason, Κωνσταντίνος Φορτούνης, Brown Aide Ideye,  Roberto Jimenez Gago, Στέφανος Kapino, Pajtim Kasami, Δημήτριος Κολοβός, Qazim Laci, Γιάννης Μανιάτης, Arthur Masuaku, Luka Milivojevic, Felipe Pardo, Alan Pulido, Μανώλης Σαλιάκας, Leandro Salino do Carmo, Hernani Jorge Santos Fortes, Δημήτρης Σιώβας, Κωνσταντίνος Τσιμίκας, Φάνης Τζαντάρης, Πραξιτέλης Βούρος και Sasa Zdjelar. Επίσης παρευρέθησαν ο Διευθυντής ΕΚΕ και Εταιρικής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού κύριος Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ο Διευθυντής Επικοινωνίας κύριος Κωνσταντίνος Καραπαπάς, καθώς και οι Joao Pedro Sousa, Goncalo Pedro Assentis, Jose Sampaio, Χρήστος Μουρίκης, Μανώλης Σμπώκος, Γρηγόρης Γεωργάτος και Κυριάκος Δουρέκας

PAN_0712.JPG

Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πειραιά και μέλος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Ειρήνη Νταιφά. 

Σε ανάμνηση της επίσκεψης της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε στον κύριο Μαρινάκη το άγαλμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στα μέλη της Ομάδας το «Μετάλλιο του Υποστηρικτή» της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

PAN_0539.JPG

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια