Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Μαρίνα Καριδάκη: "Η ζωή είναι εδώ, ένας δρόμος που μας περιμένει να τον περπατήσουμε"



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

"Είμαι η Μαρίνα Καρυδάκη. Κατάγομαι από ένα χωριό της Κρήτης λίγο έξω από το Ηράκλειο. 

Στα εννέα μου διαγνώστηκα με λευχαιμία.

Σήμερα είμαι εικοσιενός χρονών ζω στην Αθήνα, σπουδάζω ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διανύω ήδη το τρίτο έτος των σπουδών μου. Όνειρο μου είναι να ασχοληθώ με την παιδοψυχολογία. Αυτό που προσδοκώ στην ζωή μου είναι η υγεία και να έχω δίπλα μου σωστούς ανθρώπους. Πιστεύω ότι όλα τα άλλα έρχονται.

Για το πόσο γερά πατάω σήμερα στα πόδια μου, οφείλω πολλά στους γονείς μου. Γιατί δεν με άφησαν ποτέ να καταλάβω τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της κατάστασης μου. Χάρη σε εκείνους, δεν απογοητεύτηκα ποτέ και ποτέ δεν φοβήθηκα ότι δεν θα τα καταφέρω. 

Όλο το διάστημα που ήμουν άρρωστη, οι γονείς μου δεν είχαν αλλάξει σε τίποτα την στάση τους και την συμπεριφορά τους απέναντι μου. Τους έβλεπα πάντα αισιόδοξους, χαμογελαστούς και έτοιμους να μου δώσουν δύναμη και κουράγιο όποτε το χρειαζόμουν.

Αντλώντας δύναμη, λοιπόν, ο ένας από τον άλλον καταφέραμε να ξεπεράσουμε την ασθένεια, τον πόνο και αφήνοντας πίσω όλα τα δεινά προχωρήσαμε μπροστά!

Αντίστοιχα, όμως, αισθήματα έχω και προς την ΕΛΠΙΔΑ! Γιατί η ΕΛΠΙΔΑ ήταν εκείνη που μέσα στον Ξενώνα της μου πρόσφερε τη δυνατότητα να ζήσω μια κανονική ζωή, κι ας ήμουν άρρωστη. Να πηγαίνω σχολείο, να έχω φίλους, να είμαι ξέγνοιαστη και να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που με αγαπούσαν όπως ήμουν.

Όντας, πλέον, στα εικοσιένα μου χρόνια κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από τον καρκίνο: το να έχεις ένα παιδί που πάσχει από καρκίνο. Ο καρκίνος δυστυχώς δεν κάνει διακρίσεις ή εξαιρέσεις για τα παιδιά. Γι’ αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα στην γιορτή για τα εικοσιπέντε χρόνια ύπαρξης και δράσης της ελπίδας, που έχει προσφέρει αμέτρητη και απίστευτη βοήθεια, υποστήριξη και συμπαράσταση στα παιδιά της.

Έχοντας αποκομίσει μόνο τα θετικά από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι στην ζωή πάντα υπάρχει "κι άλλο": χαρές, όνειρα, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες που υπάρχουν για να τις ξεπερνάμε, άνθρωποι που μας περιμένουν να τους γνωρίσουμε, εμπειρίες που μας περιμένουν να τις βιώσουμε, ευχάριστα και δυσάρεστα που μας περιμένουν να τα ζήσουμε.

Η ζωή είναι εδώ, ένας δρόμος που μας περιμένει να τον περπατήσουμε."

 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ και να συνεισφέρεις στο έργο του; Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο http://www.elpida.org/, καθώς και στα τηλέφωνα: 210-7757153, 210-7757934 και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...