Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το Allyou στηρίζει τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

Αντώνης Φωτιάδης: "Αυτή η συναυλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για την "ελπίδα" και τη "στοργή" είναι αφιερωμένη -για ακόμα μια χρονιά- στον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ!" 



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

"Το τραγούδι αυτό το αφιερώνω στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, γιατί γράφτηκε μέσα από τις στιγμές που η οικογένεια μου κι εγώ ζήσαμε στον Ξενώνα όταν στα 5 μου χρόνια διαγνώστηκα με καρκίνο και χρειάστηκε να κατέβω από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής για θεραπεία. Βρισκόμουν στη δυσάρεστη θέση, όπου έπρεπε να αφήσω πίσω το σπίτι μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να εισαχθώ στο νοσοκομείο ξεκινώντας μια σειρά από θεραπείες. Μέσα σε αυτό το στενάχωρο κλίμα, όμως, βρέθηκε ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», ο οποίος μας προσέφερε στέγη στις εγκαταστάσεις του ξενώνα του.

Μια προσφορά που ξεπερνούσε τα όρια μιας απλής φιλοξενίας. Μια ουσιαστική προσφορά ψυχολογικής υποστήριξης, σε όλα τα επίπεδα, ανεκτίμητη για μας!

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε! Όμως, οι δεσμοί μας με τον Ξενώνα παραμένουν δυνατοί! Σε ένδειξη μάλιστα φιλίας, στήριξης και τιμής για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στον Ξενώνα, κάθε χρόνο αφιερώνουμε μια μεγάλη συναυλία που οργανώνει το Ωδείο μας, το Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη στα Νέα Μουδανιά.

Κλείνοντας, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ πραγματικά το Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για το έργο που παράγει και να ευχηθώ σ’ όλα τα παιδιά που ζουν τη δική τους περιπέτεια, «να γίνουν γρήγορα καλά!». Και στις οικογένειες τους να πω, «να κάνουν κουράγιο κι όλα θα περάσουν!». Όπως πέρασαν και για τους δικούς μου γονείς και για τη δική μου οικογένεια". 

Αυτά μας έλεγε, λίγο καιρό πριν, ο Αντώνης Φωτιαδής, με αφορμή τον εορτασμό των 25 Χρόνων της ΕΛΠΙΔΑΣ. Μόλις πριν λίγες μέρες, όμως στη φετινή συναυλία του Ωδείου Ζαφείρη Φωτιάδη, όσοι ήμασταν εκεί καταλάβαμε τι σημαίνει «στηρίζω με όλη μου την καρδιά ένα Σύλλογο, μια συλλογική προσπάθεια».

 

Τα παιδιά από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ, λοιπόν, φώτισαν την ομορφότερη νύχτα του καλοκαιριού για 16 η χρονιά για την «ΕΛΠΙΔΑ».

ΜΟΥΔΑΝΙΑ_2016_1.jpg

Η συμμετοχή του κόσμου των Μουδανιών και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής για άλλη μια φορά ήταν συγκινητική. Κάποια στιγμή μάλιστα έγιναν όλοι ένα, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Πάνω από 1000 άτομα χειροκρότησαν τους νεαρούς καλλιτέχνες, που έδωσαν μάθημα ανθρωπιάς δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή, αλλά και μήνες πριν για την προετοιμασία και την προβολή της εκδήλωσης.

ΜΟΥΔΑΝΙΑ_2016_2.jpg

Ένα μάθημα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο που πάσχει, από τα παιδιά της ΣΥΝΘΕΣΗΣ. Φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης από παιδιά, προς παιδιά που τους έλαχε να ριχτούν σε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από παιδιά που έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν σαν επαγγελματίες, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που πάσχουν, φωνάζοντας είμαστε δίπλα σας.

Και το σημαντικότερο είναι ότι συμμετέχοντας ή ακόμη υποστηρίζοντας τέτοιου είδους εκδηλώσεις τα παιδιά μας, βάζουν παρακαταθήκη για ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία μας και δίνουν ώθηση σε όλους μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

ΜΟΥΔΑΝΙΑ_2016_5.jpg

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών «Πλεύση» και του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις δράσεις του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ και να συνεισφέρεις στο έργο του; Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο http://www.elpida.org/, καθώς και στα τηλέφωνα: 210-7757153, 210-7757934 και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά