Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

«All we need is you»

Μαζί δουλεύουμε αυτή την μακέτα για τον κόσμο της αγάπης, τον κόσμο των χαμογελαστών παιδιών, τον κόσμο του αύριο.



Αυτή ήταν στα γενέθλια για τα 2 χρόνια του ALL YOU η  ευχή μας, που θέλαμε να είναι μαζί προτροπή και  δέσμευση:  Γιατί μέσα από το ALL YOU, μαζί με αυτό και μαζί με όλους εσάς, άνοιξε ένα καινούργιο παράθυρο στον κόσμο της ελπίδας. Τον κόσμο που παίζει με τις λέξεις  (all), (we -  you),  (we need),  (we need all you), σαν παιδί

Γιατί το παιδί είναι η ελπίδα, αυτό που όλοι αγωνιζόμαστε να μεγαλώσει γερό μέσα σε ένα ασφαλές κοινωνικό σύνολο. Αυτό που θα μεγαλώσει στον κόσμο του «μαζί», που ό ένας θα δίνει το χέρι στον άλλο και όχι στον κόσμο του bullying και της απομόνωσης. Στον κόσμο της προσφοράς, όχι στον κόσμο της απαίτησης. 

Την μακέτα αυτού του κόσμου φτιάχνουμε δυόμιση χρόνια μέσα από το «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ» για να την καταθέσουμε ως πρόταση για το αύριο. Και φτιάχνοντας την, προσθέτουμε κάθε φορά και έναν νέο φίλο, ένα νέο συνεργαζόμενο κέντρο. Oγδόντα είναι μέχρι στιγμής τα συνεργαζόμενα κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε εύκολα κάποιος να μπορεί να επισκεφθεί, να ενημερωθεί και να γίνει δότης, όπου και αν μένει. Είναι αιμοδοσίες μεγάλων νοσοκομείων, κέντρα υγείας, εθελοντικοί φορείς, αθλητικοί φορείς, εκατοντάδες συνεργάτες, media και 35.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών  που πίστεψαν σε εμάς και μας στηρίζουν. 

Αλήθεια τι ήταν αυτό που κράταγε κρυμμένη τόσα χρόνια όλη αυτή την ευαισθησία;

Η άγνοια, η προκατάληψη, ο φόβος, η έλλειψη πληροφόρησης; Η παραπληροφόρηση; Ίσως όλα μαζί.

Γιατί από το 1985 που ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών στην Ελλάδα μέχρι το 2014, οι εγγεγραμμένοι δότες ήταν μόνο 35.000 - οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στενοί συγγενείς των ασθενών -  αριθμός που κατέταξε την χώρα μας στις κατώτερες θέσεις της Παγκόσμιας λίστας σε σχέση με τους εθελοντές.               

Η εικόνα αυτή άλλαξε με την ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ» το 2014 που άγγιξε με έναν μαγικό λες τρόπο, τις ευαίσθητες χορδές των νέων ανθρώπων στον τόπο μας. Στα δυόμιση χρόνια της λειτουργίας της Τράπεζας ήδη έχουμε ξεπεράσει τους 35.000 καινούργιους εθελοντές δότες, κάτι που μας κάνει όχι μόνον  αισιόδοξους, αλλά και περήφανους. 

All you, οι φίλοι και συνεργάτες μας. ξεσκεπάσατε την ευαισθησία και την διάθεση προσφοράς του κόσμου...

Με την σωστή ενημέρωση, για τα νοσήματα αλλά και για την  θεραπεία τους.

Με την ανάδειξη της αναγκαιότητας που υπάρχει για εθελοντές στην χώρα μας

Με την επίδοση σιγουριάς και ασφάλειας για όλες τις ιατρικές πράξεις που αφορούν σε έναν εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων

Με την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα της πρακτικής σας και της διάθεσής σας να καταχωρήσετε την χώρα μας στην θέση που της αρμόζει παγκόσμια όταν γίνεται αναφορά σε κοινωνική ηθική, αλτρουισμό, συνεισφορά.

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο, μαζί δουλεύουμε αυτή την μακέτα για τον κόσμο της αγάπης, τον κόσμο των χαμογελαστών παιδιών, τον κόσμο του αύριο. All we need is you για να φτάσουμε γρήγορα τους 100.000 εθελοντές δότες που είναι ο πρώτος μας στόχος. 

elpidaallyou1.jpg

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;