Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Το μάθημα ζωής

Η Λαζαρίδου Μαρλέν, Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας και Εθελόντρια Δότρια Μυελού των Οστών, γράφει για τα συναισθήματά που τη γεμίζουν ο εθελοντισμός και η προσφορά.



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.
 

Όλα ξεκίνησαν πριν από δυόμιση χρόνια περίπου όταν ένας πολύ σημαντικός  άνθρωπος της ζωής μου που αγαπούσα και αγαπώ όσο ελάχιστους, νόσησε από λευχαιμία. Στην αρχή λες και ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως όχι, ήταν μια πραγματικότητα την οποία πρώτα αυτός και μετά όλοι όσοι βρισκόμασταν δίπλα του έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Από τη πρώτη στιγμή ήμουν τόσο σίγουρη γι' αυτόν πως θα τα καταφέρει, πως θα ήταν μια δοκιμασία για να αποδείξει σε όλους μας πόσο δυνατός είναι!! Έτσι έγινε, δεν με διέψευσε ούτε λεπτό, ήταν ένας πραγματικός ήρωας!

Μέσα από όλη αυτήν την ιστορία, λοιπόν, αυτό που μου άφησε ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτός από θαυμασμό και περηφάνια προς το πρόσωπο του ήταν και ένας νέος τρόπος σκέψης για τη ζωή, ένα δυνατό μάθημα. Έγινα αμέσως εθελόντρια δότρια μυελού των οστών παρακαλώντας από μέσα μου να είμαι συμβατή με έναν ασθενή που θα χρειαζόταν μόνο λίγα από τα δικά μου υγιή κύτταρα για να γίνει καλά, για να μπορέσει αυτός αλλά και οι δικοί του άνθρωποι να ξανά έχουν τη ζωή που είχαν!  

Δεν σταμάτησα όμως εκεί, και αυτό γιατί ήθελα να ενημερωθούν σωστά όλοι οι συνάνθρωποι μου για το τι ΔΩΡΟ μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και κανείς να μη νιώσει την αγωνία και τον ‘πόνο’ που βίωσα εγώ. Προσωπικά νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς να πονάνε, χίλιες φορές να είσαι εσύ στη θέση τους (και ναι το ευχήθηκα πολλές φορές από μέσα μου, ούτως ή άλλως αυτό θα πει πραγματική αγάπη στο δικό μου το μυαλό και τη καρδιά, μαζί σε όλα).  Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να γίνω ενεργό μέλος πάνω στο κομμάτι του εθελοντισμού του συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» 

Επρόκειτο για μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες που έχω προσφέρει στον εαυτό μου. Γνώρισα ανθρώπους από τον Σύλλογο που πραγματικά πλέον μπορώ να τους αποκαλώ φίλους μου και χαίρομαι τόσο πολύ γι αυτό. Μακάρι όλοι εμείς να είχαμε λίγο από τη «μαγική τους χρυσόσκονη» και το ζήλο τους για το έργο που επιτελούν. Δίπλα τους έμαθα πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας, πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να σώσουμε έστω και έναν άνθρωπο, που για κάποιον αυτός ο άνθρωπος μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά! 

Αισθάνομαι, πια, ότι ανήκω στην οικογένεια του συλλόγου  και ξέρω, πια, πως δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ΔΙΝΕΙΣ

 

 

Λαζαρίδου Μαρλέν

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Εθελόντρια Δότρια Μυελού των Οστών

 

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»