Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Ο Αη Βασίλης από τη Φινλανδία στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο (αυθεντικός) Άγιος Βασίλης, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».



Τον Άγιο Βασίλη υποδέχτηκαν, μέσα σε μια γιορτινή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τα παιδιά, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

PAN_0287.jpg

Ο Άγιος Βασίλης, που βρίσκεται στην χώρα μας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Φινλανδίας, άφησε για λίγο το χωριό του και τις προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων δώρων και επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για να τους χαρίσει το χαμόγελό του, μια αγκαλιά και δώρα.  
Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του αλλά και να κάνουν μια σειρά από χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες και facepainting.
Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη γέμισε με αγάπη και ελπίδα τις καρδιές μικρών και μεγάλων.  Τεχνητό χιόνι έπεφτε σε όλο τον προαύλιο χώρο της Μονάδας, ενώ καθηγητές του Ωδείου του  Κολλεγίου Ψυχικού έδιναν τον ρυθμό με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.  
Λίγο αργότερα, παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» έψαλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα.

PAN_0107.jpg

Μαζί με τα παιδιά, υποδέχθηκε τον Αγιο Βασίλη και η  Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αλλά και ο  Φινλανδό Πρέσβης στην  χώρα μας κύριος Juha Pyykkö..
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας, μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», συμμετέχοντας και εκείνοι στην χαρά των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρίας Άννας Παναγοπούλου, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών