Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γυρίσατεεεεεε;

Πάντως η Λένα (μας) γύρισε. Και σε προσκαλεί στην -κλασική- τεταρτιάτικη βόλτα της! 


Λένα Γρηγορίου

Καλώς ήρθατε, καλώς ήρθαμε, νά 'μαστε πάλι εδώ! Allyou και ξεροκόμματο, κορίτσια! Χέρι χέρι, μαζί κι αντάμα, όλα θα τα δούμε κι όλα θα τα μάθουμε. Απ' την καλή κι απ' την ανάποδη. Τίποτα δεν μας τρομάζει, τίποτα δεν μας φοβίζει. Πάμε για μεγάλα και σπουδαία "αποκλειστικά", για πολλές τρέλες, για μεγάλες βόλτες. Είπα βόλτες; Φύγαμε.

Οι άνεμοι πέφτουν, το θερμόμετρο ανεβαίνει και ο Χάρακας μάς καλεί. Είπες "ποιος Χάρακας"; Μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής! Παίρνεις το δρόμο προς το Σούνιο και σε λίγη ώρα, πλησιάζοντας στο Λαύριο, σε περιμένει μια παραλία αμμουδερή με νερά καθαρά, σαν να είσαι σε νησί, έτοιμη να σε πάρει στην αγκαλιά της, να σε δροσίσει και να σε κάνει να νοιώσεις πως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Βουτιά στον Χάρακα, λοιπόν, για ξεκίνημα της βόλτας μας.

Ποιός να μου το' λεγε πως θα με βρει εδώ το δειλινό. Όχι τίποτα άλλο, μα έχω κανονίσει Εξάρχεια, για το βράδυ: Ριβιέρα και Γιάντες! Θέλεις ερμηνεία, ναι; Αμέσως σου εξηγώ τα... ανεξήγητα. Στη Ριβιέρα,

Ακριβώς δίπλα στη Ριβιέρα, είναι το Γιάντες (Βαλτετσίου 44), εστιατόριο πολύ "in", εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και ευχάριστο, με όμορφη αυλή, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Στο Γιάντες, λοιπόν, θα καθίσουμε να "τσιμπήσουμε" μετά το σινεμά. Όχι, ο Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφακης δεν θα είναι στην παρέα μας. Ναι, ξερω πως το αγαπάει αυτό το μέρος και θα μπορούσα να πω πως είναι και το στέκι του, αλλά απόψε,το ξέρω (μη ρωτάς πώς...) δεν θα είναι εκεί..

Στο Γιάντες τα παιδιά που σερβίρουν είναι συμπαθέστατα, τα πιάτα γευστικά, το κρασί γλυκόπιοτο και το γλυκό που σε κερνάνε στο τέλος (σοκολατόπιτα με παγωτό) ε, αυτό είναι... "θείο"!!

Βγαίνοντας, θα πάω ως την πλατεία Εξαρχείων. Έχω πολύ καιρό να την περπατήσω. Θα σου πω εντυπώσεις, από κοντά. Πάντως, αν αγαπάς τα Εξάρχεια όσο κι εγώ, να πηγαίνεις πιο συχνά. Θα σε κάνουν να δείς τη ζωή σου με άλλα μάτια. 

Θα πάμε βόλτα μαζί την άλλη Τετάρτη. Ως τότε πολλά φιλιά και όπως είπαμε: allyou και πάλι allyou!

Στη φωτο, το μαγαζί "Γιάντες" 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός