Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι top επιλογές της εβδομάδας!

Τι είδαμε, που φάγαμε και τι επιλέξαμε να κάνουμε την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής μας στην όμορφη πόλη μας! 


Μαρία Μυλωνά

Η Κέλλυ... πάρταρε:

Το σημαντικότερο πράγμα που χρειάζομαι αυτή την στιγμή είναι να περιτριγυρίζομαι από τους αγαπημένους μου φίλους. Είτε με αυτούς που περάσαμε μαζί τις διακοπές μας, είτε με αυτούς που νοστάλγησα κατά την διάρκειά τους. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τους μαζέψω όλους μαζί, για ένα «επικ» πάρτι επιστροφής. Κάτι που θα μας θυμίσει όχι μόνο τα γλέντια που μπορεί να κάναμε πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά κυρίως τη μεγαλύτερη αλήθεια: ότι όπου και να βρίσκεται κανείς, το παν είναι η παρέα. Ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να το κάνουμε αυτό λοιπόν, είναι να νοικιάσουμε ένα χώρο μέσω του site Airbnb. Και εξηγώ: Μέσω του Airbnb όπου μπορείς να ενοικιάσεις καταλύματα σε όλο τον κόσμο. Θα βρούμε, λοιπόν, τον κατάλληλο χώρο για να περάσουμε εκεί το πρώτο μας Παρασκευόβραδο. Το site σου προσφέρει πολλές επιλογές και για events σαν αυτά και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, μπορεί κανείς να βρει τον κατάλληλο χώρο για την εκάστοτε περίσταση.  

Η Λένα απόλαυσε το μπάνιο της:

Οι άνεμοι πέφτουν, το θερμόμετρο ανεβαίνει και ο Χάρακας μάς καλεί. Είπες "ποιος Χάρακας"; Μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής! Παίρνεις το δρόμο προς το Σούνιο και σε λίγη ώρα, πλησιάζοντας στο Λαύριο, σε περιμένει μια παραλία αμμουδερή με νερά καθαρά, σαν να είσαι σε νησί, έτοιμη να σε πάρει στην αγκαλιά της, να σε δροσίσει και να σε κάνει να νοιώσεις πως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Βουτιά στον Χάρακα, λοιπόν, για ξεκίνημα της βόλτας μας. 

Η Μαρία επέστρεψε (έστω και μόνο γαστριμαργικά) στην Κρήτη:

Σημερινός μου προορισμός, λοιπόν, μία κρητική ταβέρνα και συγκεκειμένα "Το πέτρινο του κρητικού" (Ειρήνης 112 και Αμαρυλλίδος 1, Αγία Παρασκευή). Και όταν λέω του "κρητικού", το εννοώ. Το ντεκόρ, η ατμόσφαιρα, η φιλοξενία και φυσικά το φαγητό σ' αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα σε ταξιδεύουν κάπου στα Χάνια, τον τόπο, δηλαδή, καταγωγής των ιδιοκτητών της. Ολόφρεσκα υλικά από τη Μεγαλόνησο, συμπαθέστατο και ιδιαίτερα φιλικό "προσωπικό" και ζωντανή -κρητική και όχι μόνο- μουσική, αν είσαι αρκετά τυχερή και πετύχεις την κατάλληλη βραδιά. Το απόλυτο must είναι τα χοιρινά πανσετάκια, που σερβίρονται με ψιλοκομμένες ντομάτες και κρεμμύδι. Α, και η σφακιανή πίτα. Α, και οι (κολοκυθο)ανθοί. Οκ, για να μην σε κουράσω, Ο,ΤΙ και να επιλέξεις θα σε ενθουσιάσει. 

Η Ειρήνη έκανε... πανοραμικό comeback! 

Και σήμερα είμαι εδώ, πίσω σε εσένα, σώα και αβλαβής, ελάχιστα μαυρισμένη βέβαια, με γεμάτες τις μπαταρίες και όλα όσα σου εξιστορώ, γράφονται με θέα πανοραμική. Βρίσκομαι σε ένα από τα αγαπημένα μου μεν, λίγο απόμερα δε, σημεία, στο Telescope (Προφήτου Ηλία), στο Χαϊδάρι και πίνω τον espresso μου κοιτάζοντας την Αθήνα από ψηλά. Χαζεύω τα κτίρια, τους δρόμους, τις πλατείες και τις εκκλησίες, κάνω ένα μικρό και γρήγορο test στον εαυτό μου και προσανατολίζομαι. Έχω έρθει εδώ από νωρίς, έχει δροσιά και ελάχιστο κόσμο. Μετά θα κατέβω στο κέντρο της πόλης και θα κάνω τη βόλτα μου... ποδαράτη. Θέλω να δω αν παραμένουν όλα στη θέση τους, όλα όπως τα άφησα κι αν κάτι έχει αλλάξει στη ζωή της πόλης, θέλω να είμαι η πρώτη που θα σου το πει για να το απολαύσεις!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου