Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στην Ακρόπολη 

Σήμερα η Λένα μάς δίνει -μουσικό- ραντεβού στην πιο όμορφη συνοικία της πόλης μας. 


Λένα Γρηγορίου

Καλημέρα, καλημέρα! Κάτι λέει η Τετάρτη μας, ε; Εντάξει, δεν πετάει κιόλας, αλλά αρχίζουν τα πράγματα να αποκτούν κάποιο ενδιαφέρον. Άσε που έχουμε και debate πολιτικών αρχηγών σήμερα! Θα μου πεις, "βόλτα είναι το debate;". Οk, βόλτα δεν τη λες, αλλά μπορεί να γίνει αφορμή για βόλτα! Και βάλε λίγο τη φαντασία σου και το κοφτερό σου μυαλουδάκι να δουλέψουν και θα καταλάβεις, μια χαρά, τι θέλω να σου πω.

Εγώ πάντως σήμερα θα πάω κατά Ακρόπολη μεριά. Στη γειτονιά που μεγάλωσα, που είναι τίγκα από τις εφηβικές μου αναμνήσεις, τις μυρωδιές και τις μουσικές μου. Ν' ακούσω μουσικές αγαπημένες του Αλεξάντρ Ντεσπλά. Έχεις καταλάβει, ύστερα από τόσες βόλτες που έχουμε κάνει μαζί τις Τετάρτες, πόσο πολύ αγαπάω τον κινηματογράφο. Άρα, καταλαβαίνεις πολύ καλά γιατί θα τρέξω στο Ηρώδειο το βράδυ. Μα, γιατί οι μουσικές του Ντεσπλά είναι μουσικές από ταινίες! Έχω δώσει τα προσωπικά μου Όσκαρ (!) στη μουσική του για "Το κορίτσι με το διαμαντένιο σκουλαρίκι", για την "Συριάνα", για το Grand Budapest Hotel" και για τον "Έρωτα του φεγγαριού"! 

Προς τιμή του Αλεξάντρ (που έχει και Ελληνίδα μαμά, παρακαλώ), μουσικό ήταν και το πρωινό μου ξύπνημα, με Έρωτα του φεγγαριού και πολύ vintage εικόνες. Πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο μισός Ελληνας Ντεσπλά (που φέτος πήρε και Όσκαρ) θα μας παίξει μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μουσικές του από ταινίες. Και κάτι μου λέει πως θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά.

Προηγουμένως, λέω να κάνω μια βόλτα στην Αρχαία Αγορά. Έχω καιρό να την περπατήσω, να τη θαυμάσω, να νιώσω την ομορφιά της, τη μοναδικότητα και το φως της. Κάποτε ήταν η πιο αγαπημένη βόλτα μου. Τώρα, σε μέρες περίεργες, δύσκολες κι αλλιώτικες, είμαι περίεργη να δω αν θα έχει την ίδια δύναμη μέσα μου.

Μη νομίζεις πως δεν θα έχω άποψη και για το debate, όμως. Το βράδυ, μετά το Ηρώδειο, ούτε στους (επάνω) Διόσκουρους ούτε στον Βρεττό (για λικέρ) θα πάω. Με περιμένουν οι μανιακοί, με τα πολιτικά debate, φίλοι μου για πίτσες, μπύρες και... λογοξιφομαχία! Κι αυτό δεν χάνεται!

Μέχρι την άλλη Τετάρτη που θα πάμε πάλι βόλτα μαζί, σε θέλω alert! Γενικώς!

Το allyou, βλέπεις πόσο φροντίζει να σε έχει πάντα και για όλα μέσα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.