Βόλτα στην Ακρόπολη  - AllYou.gr

Search

Βόλτα στην Ακρόπολη 

Σήμερα η Λένα μάς δίνει -μουσικό- ραντεβού στην πιο όμορφη συνοικία της πόλης μας. 

09 Σεπτεμβρίου 2015

Καλημέρα, καλημέρα! Κάτι λέει η Τετάρτη μας, ε; Εντάξει, δεν πετάει κιόλας, αλλά αρχίζουν τα πράγματα να αποκτούν κάποιο ενδιαφέρον. Άσε που έχουμε και debate πολιτικών αρχηγών σήμερα! Θα μου πεις, "βόλτα είναι το debate;". Οk, βόλτα δεν τη λες, αλλά μπορεί να γίνει αφορμή για βόλτα! Και βάλε λίγο τη φαντασία σου και το κοφτερό σου μυαλουδάκι να δουλέψουν και θα καταλάβεις, μια χαρά, τι θέλω να σου πω.

Εγώ πάντως σήμερα θα πάω κατά Ακρόπολη μεριά. Στη γειτονιά που μεγάλωσα, που είναι τίγκα από τις εφηβικές μου αναμνήσεις, τις μυρωδιές και τις μουσικές μου. Ν' ακούσω μουσικές αγαπημένες του Αλεξάντρ Ντεσπλά. Έχεις καταλάβει, ύστερα από τόσες βόλτες που έχουμε κάνει μαζί τις Τετάρτες, πόσο πολύ αγαπάω τον κινηματογράφο. Άρα, καταλαβαίνεις πολύ καλά γιατί θα τρέξω στο Ηρώδειο το βράδυ. Μα, γιατί οι μουσικές του Ντεσπλά είναι μουσικές από ταινίες! Έχω δώσει τα προσωπικά μου Όσκαρ (!) στη μουσική του για "Το κορίτσι με το διαμαντένιο σκουλαρίκι", για την "Συριάνα", για το Grand Budapest Hotel" και για τον "Έρωτα του φεγγαριού"! 

Προς τιμή του Αλεξάντρ (που έχει και Ελληνίδα μαμά, παρακαλώ), μουσικό ήταν και το πρωινό μου ξύπνημα, με Έρωτα του φεγγαριού και πολύ vintage εικόνες. Πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο μισός Ελληνας Ντεσπλά (που φέτος πήρε και Όσκαρ) θα μας παίξει μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μουσικές του από ταινίες. Και κάτι μου λέει πως θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά.

Προηγουμένως, λέω να κάνω μια βόλτα στην Αρχαία Αγορά. Έχω καιρό να την περπατήσω, να τη θαυμάσω, να νιώσω την ομορφιά της, τη μοναδικότητα και το φως της. Κάποτε ήταν η πιο αγαπημένη βόλτα μου. Τώρα, σε μέρες περίεργες, δύσκολες κι αλλιώτικες, είμαι περίεργη να δω αν θα έχει την ίδια δύναμη μέσα μου.

Μη νομίζεις πως δεν θα έχω άποψη και για το debate, όμως. Το βράδυ, μετά το Ηρώδειο, ούτε στους (επάνω) Διόσκουρους ούτε στον Βρεττό (για λικέρ) θα πάω. Με περιμένουν οι μανιακοί, με τα πολιτικά debate, φίλοι μου για πίτσες, μπύρες και... λογοξιφομαχία! Κι αυτό δεν χάνεται!

Μέχρι την άλλη Τετάρτη που θα πάμε πάλι βόλτα μαζί, σε θέλω alert! Γενικώς!

Το allyou, βλέπεις πόσο φροντίζει να σε έχει πάντα και για όλα μέσα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!