Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η σταθερή αξία του κλασικού

Πόσο σου αρέσει ο Γκράχαμ Γκρήν; Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ; Ο ελληνικός καφές; Η Λένα, πάντως, μαζί τους θα πάει βόλτα σήμερα.


Λένα Γρηγορίου

Μη μου πεις πως σε αφήνουν αδιάφορη οι "κλασικές αξίες" γιατί, τότε, δεν θα σε πάρω μαζί μου στη σημερινή βόλτα. Και ξέρεις κάτι; Εσύ θα χάσεις. Γιατί εγώ έχω κάθε καλή διάθεση να περάσουμε παρέα την Τετάρτη μας και να σε προσκαλέσω στη γειτονιά μου, το Ν. Ψυχικό. Είπες ΟΚ; Φύγαμε.

Ξεκινάμε από τις Πόρτες (Λ.Κηφισίας 242). Θα καθίσουμε έξω, στο πεζοδρόμιο. Και θα δεις που ούτε που θα καταλάβεις πώς θα περάσει η ώρα από το τρελό χάζι. Εννοείται πως θα πιούμε καφέ ελληνικό, διπλό, σκέτο. Εσύ; Πορτοκαλόπιτα; Τι καφές είναι αυτός; Αστειεύομαι, καλά κάνεις. Η... δίαιτα θέλει καλοπέραση!

Τα PUBLIC, που λέω να πάμε, μετά τον καφέ-πορτοκαλόπιτα, να ψάξουμε για βιβλία, είναι δίπλα, μόλις στρίψουμε (Σολωμού 3). Θέλω να βρω ένα βιβλίο που έχω διαβάσει πριν χρόνια,το λάτρεψα, μα... ήταν δανεικό! Ναι, μου το είχαν δανείσει... Ποτέ δεν ήταν στη βιβλιοθήκη μου, δικό μου. Και τώρα που κυκλοφορεί σε καινούργια μετάφραση (Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) και καινούργια έκδοση (Εκδόσεις Πόλις) θα το αγοράσω. Είναι του Γκράχαμ Γκρήν, "Η δύναμις και η δόξα". Παλιό αλλά υπέροχο. Και είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Κι ας γράφτηκε από τον 35 χρονο (τότε) Γκρήν 75, χρόνια πριν. Νομίζω πως η γραφή και η ωριμότητα του συγγραφέα είναι το καλύτερο αντίδοτο για τούτες τις προεκλογικές μέρες και νύχτες μας. Θα σου το... δανείσω μόλις το τελειώσω!

Το βράδυ έχουμε ραντεβού με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ! Μην με κοιτάς έτσι. Σοβαρολογώ. Εντάξει, κοντεύει...80. Και λοιπόν; Για μένα θα είναι για πάντα ο αγαπημένος γοητευτικός ήρωας που με καθήλωνε... Πώς να ξεχάσω τα Καλύτερα μας χρόνια (θα τα έχω δει και 10 φορές..), το Πέρα από την Αφρική (μπορεί να το έχω δει κι αυτό καμιά 6-7 φορές), το Κεντρί, το Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου, τις 3 Μέρες του Κόνδορα;

Ξέρεις, κάποιοι άνθρωποι, κάποιοι ήρωες μας, μένουν αγέραστοι. Έτσι κι ο Ρέντφορντ. Κι απόψε μας περιμένει, αγέραστος, στο Cine Φιλοθέη, για να τον δούμε, μαζί και με τον Νικ Νόλτε (άλλος χολιγουντιανός θρύλος, αυτός) στο "Ταξίδι στην Αλαμπάμα".

To Cine Φιλοθέη (Πλατεία Δροσοπούλου, Φιλοθέη) είναι το μαγικό σινεμά. Αν πάμε νωρίς θα προλάβουμε να καθίσουμε στους (προνομιακούς) καναπέδες! Ο, τι πιο χαλαρωτικό! Και θα απολαύσουμε το οδοιπορικό δυο φίλων, ενός ταξιδιωτικού συγγραφέα (Ρέντφορντ) και του αλκοολικού φίλου του (Νόλτε).

Θα γίνουμε κι εμείς, κομμάτι ενός ταξιδιού, κομμάτι μιας τρυφερής, δυνατής  αντρικής φιλίας, δυο μύθων του κινηματογράφου. Δυο αγέραστων ηρώων.

Ως την άλλη Τετάρτη, πολλά φιλιά και καλή ψήφο!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του