Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στον "αγώνα" για μια διαφορετική Παρασκευή!

Ολίγον από μόδα, από τέχνη και από σαγκρία και πολύ από καλή διάθεση περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Κέλλυς.  


Κέλλυ Νόβακ

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, οι Παρασκευές μου είναι πάντα… «γεμάτες». Γεμάτες από shopping, φαγητό και πολύ (μα πολύ) αλκοόλ. Και στο κίνδυνο του να χαρακτηριστώ «αλκοολική» -πολλοί νομίζω το έχουν κάνει ήδη, θα σου αποδείξω αυτή την Παρασκευή ότι μπορώ να έχω μια ευχάριστα διαφορετική βραδιά, ελπίζοντας ότι θα με ακολουθήσεις και σήμερα.

Ένα μεγάλο μέρος του «κόσμου» μου περιτριγυρίζεται από την μόδα, οπότε σίγουρα δεν μπορώ να αντισταθώ στο να σου προτείνω αυτό που μου τράβηξε την προσοχή περισσότερο αυτή την εβδομάδα. Το brand Clotho, το γνωρίζω εδώ και περίπου ένα χρόνο. Είναι όμως οι τελευταίες του συλλογές, που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και έχει πλέον την αμέριστη προσοχή μου. Η pure και σχεδόν μινιμαλιστική αντιμετώπιση των συλλογών του και ειδικά αυτής για το Φθινόπωρο/Χειμώνα ‘15, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν το brand να ξεχωρίζει. Η φρέσκια και ιδιαίτερη ματιά του απέναντι στο γυναικείο ντύσιμο, είναι μια «δεσμίδα φωτός» στην ελληνική βιομηχανία της μόδας. Μέσα από το πλήρως ενημερωμένο e-shop του, σήμερα θα επιλέξω ένα shirt dress από την καλοκαιρινή συλλογή (αναμένουμε την νέα με κομμένη την ανάσα), το οποίο όμως είναι ιδανικό για τον σχεδόν φθινοπωρινό καιρό της Αθήνας. 

vsp_clotho.jpg

Έχοντας ικανοποιήσει το αισθητικό μου –και καταναλωτικό- πνεύμα μου, ήρθε η ώρα για λίγη (7η) τέχνη. Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι και για φέτος γεγονός (μπορεί να καθυστέρησαν λιγάκι λόγω εκλογών, αλλά δεν μας πειράζει) και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ζήσω για άλλη μια χρονιά, την «εμπειρία» αυτή του φεστιβάλ. Και λέω «εμπειρία», γιατί για εμένα εδώ και αρκετά χρόνια ο κάθε μου Σεπτέμβρης έχει σημαδευτεί από αυτό το φεστιβάλ. Λες και όλη η πόλη της Αθήνας αλλάζει διάθεση έστω και για λίγες ημέρες, ενώ βλέπεις τον κόσμο να μεταφέρεται από κινηματογράφο σε κινηματογράφο και από αίθουσα σε αίθουσα, για την έναρξη μιας διαφορετικής προβολής. Σήμερα, θα επιλέξω μια indie ταινία, που όμως έχει δύο στοιχεία που με κάνουν να θέλω να την δω: την πολυαγαπημένη μου ηθοποιό/κωμικό Kristen Wiig και τον ανερχόμενο Χιλιανό σκηνοθέτη Sebastian Silva. Η νέα ταινία του δεύτερου, φέρει το όνομα Nasty Baby και πρόκειται για ένα δράμα, όπου εκτυλίσσεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Εκεί, ένα γκέι ζευγάρι ανδρών προσπαθεί να φέρει ένα παιδί στη ζωή χρησιμοποιώντας μια φίλη ως παρένθετη μητέρα, όμως ένας ιδιότροπος γείτονας δεν πρόκειται να τους αφήσει ήσυχους. Η ταινία έχει ήδη προβληθεί στο Sundance Film Festival αλλά και στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και έλαβε το Teddy βραβείο για την καλύτερη LGBT ταινία. Η σημερινή προβολή ξεκινά στις 22.00 στον κινηματογράφο Ideal (Πανεπιστημίου 46, Αθήνα).

Και στον «αγώνα» για μια διαφορετική –για τα δεδομένα μου- Παρασκευή, η βόλτα μου θα ολοκληρωθεί στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στο μπαρ Ιπποπόταμος (Δελφών 3Β). Το σχεδόν σαράντα χρονών αυτό μπαρ έχει καταφέρει -όλα αυτά τα χρόνια- να διατηρήσει αυτή την αισθαντική ατμόσφαιρα που είχε από το 1978, όπου και πρωτοάνοιξε. Οι τοίχοι αυτοί με την τόση ιστορία συνεχίζουν να στεγάζουν ένα από τα πιο αυθεντικά ποτάδικα της πόλης. Και ενώ, ακόμα και την Παρασκευή και το Σάββατο, το μαγαζί προσφέρει πολύ χορό, ποτό και διασκέδαση, εγώ σήμερα θα αρκεστώ σε ένα μόνο ποτήρι σαγκρία –ποτό σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. 

Join me, will you?

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.