Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κάτι από… bistro-μαγεία!

Σήμερα η Ειρήνη παίρνει το... σκουπόξυλό της και -μετά από μία σύντομη "αναδρομική" βόλτα στο Λονδίνο- προσγειώνεται σε ένα από τα πιο παραμυθένια στέκια της πόλης μας!



Θυμάμαι ακόμα όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους η ταινία του Harry Potter. Τότε, ξεκίνησε και η μανία μου με τους ήρωες της ιστορίας και ολόκληρο τον κόσμο των μάγων! Είχα αγοράσει όλα τα βιβλία και διάβαζα κάθε σελίδα τους (ήταν και πολλές, 500-600 στον αριθμό, έκαστο) με τόση προσοχή, ώστε να μη μου ξεφύγει καμία (μα καμία) λεπτομέρεια. Ήθελα να μοιάσω στην Ερμιόνη, αυτό το πανέξυπνο κορίτσι του Hogwards, που εκτός από άριστη μαθήτρια, ήταν η πιο όμορφη μαγισσούλα της σχολής. 

cap750.jpg

Όσο περισσότερο χανόμουν στον κόσμο της μαγείας, τόσο πιο παθιασμένη ήμουν και πάντοτε αναρωτιόμουν πώς θα ήταν άραγε αν μπορούσα να βρεθώ, έστω για ένα 24ωρο ανάμεσα τους; Ποια αίσθηση σου αφήνει ένα ραβδί που πραγματοποιεί τις επιθυμίες σου κι ένα σκουπόξυλο που σου δίνει φτερά και πετάς σαν ελεύθερο πνεύμα στον αέρα; Τι γεύση έχει κάθε λαχταριστό γλυκάκι επάνω στο πιάτο τους στο καθιερωμένο γεύμα στη σάλα; 

Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μου δινόταν κάποια στιγμή η δυνατότητα να βρεθώ κοντά σε όλα αυτά, μέχρι που πριν από 2 χρόνια έπεισα τον εαυτό μου, ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, πρέπει να το πραγματοποιήσεις, για να μη σου μείνει απωθημένο. Έτσι, λοιπόν έκλεισα εισιτήριο για το Λονδίνο και έβαλα στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στο σταθμό των τρένων, όπου υπάρχει το χαρακτηριστικό καρότσι με το οποίο μετέφερε ο Harry τις αποσκευές του για τη σχολή (το σημείο λέγεται Platform9 ¾ , η κρυφή είσοδος είναι στο σταθμό King’s Kross) καθώς επίσης και η αγαπημένη του κουκουβάγια.

Το μυστικό όμως, βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στο μικρό κατάστημα με τα συλλεκτικά δώρα και τα αμέτρητα κουτιά με ραβδιά, για να διαλέξεις αυτό που αντιπροσωπεύει εσένα και τη δύναμή σου! 

capl750.jpg

Επόμενος σταθμός θα έπρεπε να είναι το Studio της Warner Bros στο Λονδίνο, το μέρος που συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, για να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία από τα γυρίσματα των ταινιών και να μπουν κυριολεκτικά στο... πετσί του ρόλου! Εγώ προτίμησα όμως, να πάρω το υπερσύγχρονο σκουπόξυλο μου (βλέπε αεροπλάνο) και να επιστρέψω στην Αθήνα, για να σου αποδείξω, ότι ναι, ένα ζαχαροπλαστείο-φαινόμενο βρίσκεται πολύ πολύ κοντά σου και σου δίνει κάθε λόγο να βάλεις λίγη μαγεία και στη δική σου ζωή...

Το Cap Cap είναι ένα παραμυθοπωλείο! Βρίσκεται στο Αιγάλεω (Πανόρμου 26), μια ανάσα από το σταθμό του μετρό και για να βρεις μια θέση με την παρέα σου, θα πρέπει να έχεις ΥΠΟΜΟΝΗ. Μπαίνοντας στο χώρο, θα δεις γύρω σου ένα σκηνικό που συγκεντρώνει τα στοιχεία πολλών παραμυθιών, θα ακούσεις χαρακτηριστική μουσική, θα σε υποδεχτούν καλικάτζαροι ή μάγοι, θα μεθύσεις με τις μυρωδιές της ανοιχτής κουζίνας και σαν μικρό παιδί (όλοι το κρύβουμε ακόμα μέσα μας) θα σε μαγνητίσουν τα δεκάδες μπιχλιμπίδια – συλλεκτικά αντικείμενα που βρίσκονται προς πώληση στα μεγάλα, ξύλινα ράφια. 

capc750.jpg

Τάρτες, κις λορέν, σούπες, cakes & cup cakes, τούρτες γενεθλίων είναι μόνο ένα μικρό δείγμα όσων μπορείς να απολαύσεις. Και να θυμάσαι ότι κάθε λιχουδιά και κάθε ρόφημα, όπως η φημισμένη βουτυρόμπυρα, είναι αυθεντικές συνταγές, που μόνο οι μάγοι γνωρίζουν!  

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός