Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο γύρος της Αθήνας σε μια ημέρα

Παρασκευή σήμερα και η Κέλλυ... μάς τρέχει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στις πιο όμορφες γωνιές της πόλης!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει (μάλλον φταίει το γεγονός ότι φθινοπωριάζει και βλέπω το καλοκαίρι ως μια μακρινή –ευχάριστη- ανάμνηση πλέον) αλλά σήμερα νιώθω την ανάγκη για μια νέα αρχή. Ίσως με καταλαβαίνεις και θέλεις να την κάνεις και εσύ, οπότε σου προτείνω να την κάνουμε παρέα. Και λέω να ξεκινήσουμε με το απόφθεγμα που οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν συνέχεια στο μυαλό: «Νους υγιής, εν σώματι υγιεί».

Και ναι, παρόλη την αντίστασή μου όλο αυτόν τον καιρό, ήρθε η στιγμή να ξεκινήσω την γυμναστική. Φυσικά, όχι μόνο για να βελτιώσω ή να διατηρήσω την σιλουέτα μου, αλλά κυρίως για να ανανεώσω και να θεραπεύσω το πνεύμα μου ή πιο απλά το μυαλό μου, αν θες. Μπορεί να μην είμαι η πιο πιστή ακόλουθος της γυμναστικής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζω τι μπορεί να μου προσφέρει. Γι’ αυτό και σε εσένα την πιο δύσπιστη, σε καλώ να την ενσωματώσεις στην ζωή σου, για την δική σου ψυχική γαλήνη. 

Ο καιρός είναι ακόμη σχετικά ζεστός και δεν θέλω ακόμη να «κλειστώ» σε κάποιο γυμναστήριο, οπότε θα εκμεταλλευτώ την πόλη μου όσο καλύτερα μπορώ. Το Παλαιό Φάληρο είναι το ιδανικό μέρος για συνδυάσω την γυμναστική με αυτή την γαλήνη που λέγαμε πριν. Είτε στην Μαρίνα Φλοίσβου, είτε στην προκυμαία του Φαλήρου, υπάρχουν οι υποδομές για να μπορέσει κανείς να απολαύσει ευχάριστα την άσκηση. Λέω να πάω για τρέξιμο και επ’ ευκαιρίας αυτού, ξέρω σίγουρα ότι θα χρειαστεί να κάνω μια στάση για shopping. Είναι θεμελιώδες για αυτή την περίπτωση να έχω ένα «καλό» ζευγάρι παπούτσια τρέξιματος, οπότε την πρώτη μου στάση θα την κάνω στο κατάστημα της Intersport στην Νέα Σμύρνη (Βενιζέλου Ελευθέριου 198-200). Το γνωστό με αθλητικά είδη μαγαζί, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από sportswear brands, αρκετά για να επιλέξεις σύμφωνα με την τιμή και την ποιότητα. Και για τα δύο, ξέρω ότι θα τα βρω σε ένα ζευγάρι παπούτσια Reebok. Λέω να επιλέξω το μοντέλο “Z Dual Rush”, γιατί προσφέρει απορρόφηση των κραδασμών χάρη στην τεχνολογία Sublite ενώ είναι σχεδιασμένο να ενισχύει την φυσική κίνηση του ποδιού. Επίσης, το μοντέρνο design του είναι ό,τι χρειάζομαι για να ταιριάζει με τα outfits μου! Tip:  Εάν δεν έχεις κοντά σου κάποιο κατάστημα Intersport μην σκας! Μπες στο επίσημο site του και το πλήρως ενημερωμένο e-shop του, θα σε εξυπηρετήσει εξίσου καλά.

voltastinpoli_reebok.jpg

Aφού έχω καθαρίσει το μυαλό μου από όλες τις κακές σκέψεις και τα προβλήματά μου, και αφού φυσικά έχω κάνει ένα γρήγορο ντους, λέω να κατευθυνθώ σε ένα προάστιο που ενώ πολύς κόσμος το επισκέπτεται, εγώ δεν πάω εκεί συχνά: Το Χαλάνδρι. Σαν «παιδί» του κέντρου, νιώθω ότι το Χαλάνδρι μου προσφέρει παρόμοιες… υπηρεσίες, αλλά αυτό το Παρασκευο-σαββατο-κυριακο, έχει κάτι που δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αγνοήσω. Το Terra Furba Festival έχει ξεκινήσει ήδη από χθες με διάφορα δρώμενα να λαμβάνουν μέρος στην γνωστή συνοικία. Dj Sets, Live Sets, Stand Up comedy παραστάσεις και πολλά άλλα είναι μόνο μερικά από τα events που περιλαμβάνει το φεστιβάλ. Εγώ, δεν θα επιλέξω κάποιο συγκεκριμένα, αλλά θα αλωνίζω από μαγαζί σε πλατεία, μέχρι να βρω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο. Σημαντικότατο Τip: Για το σουκού το φεστιβάλ συνεργάζεται με το 8ο Flea Market στο Spiti Cocktail Bar, ένα bazaar στο οποίο μπορείς να βρεις νέους καλλιτέχνες από την μουσική, την γαστρονομία, την ενδυματολογία και την τέχνη γενικότερα. Εκεί, θα βρίσκεται και το πολυαγαπημένο μας Circulo Baby Clothing and Accessories, με το μοναδικό του πάντα περίπτερο, το οποίο πέρα από τις γνωστές, ευφάνταστες δημιουργίες του για παιδάκια και μωρά, θα διαθέτει και την νέα μας εμμονή για…. μεγάλους, τα «Σίρκουλο εντ Πράουντ» t-shirts. Πρόλαβέ τα πριν εξαντληθούν!

voltastinpoli_circulo.jpg

Όχι πες μου την αλήθεια, δεν θέλεις να έρθεις… τρέχοντας μαζί μου;

Στη φωτο, το Spiti Coctail Bar 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ