Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα... 

Σήμερα, η Λένα σε πάει βόλτα στο Ζάππειο, στην έκθεση βιβλίου και στον Εθνικό κήπο. Καλά θα περάσεις, ακολούθησε την!


Λένα Γρηγορίου

Όταν ήμουν πιτσιρίκι και τα παραμύθια μιλούσαν για "κήπους", χαμογελούσα όλο νόημα κι έφερνα μπροστά στα μάτια μου τον δικό μου κήπο! Τον Εθνικό κήπο, ποιον άλλον; Τον ωραιότερο κήπο του κόσμου για το παιδικό μυαλό μου.

Σ' αυτόν τον κήπο των παραμυθιών μου, λέω να σε πάω βόλτα σήμερα. Και στο Ζάππειο. Άλλη λατρεία κι εμμονή το Ζάππειο. Μπαλλονάδες, κουλουρτζήδες, πασατεμπάδες, γλειφιτζούρια-κοκοράκια, μαλλί της γριάς, κούνιες. Κι ύστερα παγκάκια, κρυφές ματιές, συναντήσεις, γιορτές, φιέστες, ξενύχτια.

Ραντεβού στο καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου. Από εκεί ξεκινάμε. Με βανίλια "υποβρύχιο"! Διαλέγω τραπεζάκι μαρμάρινο και... ξορκίζω τη βροχή! Όχι, δεν θα της επιτρέψουμε να μας χαλάσει τη μέρα και τη βόλτα μας.

Κομμάτι της ιστορίας μας το καφενεδάκι. Με αμέτρητες δικές του ιστορίες. Παραμένει γοητευτικό. Γιατί είναι διαφορετικό. Κι αν δεν σ' αρέσει το "υποβρύχιο", έχει ούζο με μεζέ, έξτρα!

Το Ζάππειο και η μεγάλη γιορτή του βιβλίου μας περιμένουν αμέσως μετά. Το 44ο φεστιβάλ βιβλίου μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε! Τρελαίνομαι για το χάζι στα κιόσκια του και το ψαχούλεμα στα χιλιάδες βιβλία του. Φέτος έχει και συνεργάτη, τη UNICEF. Kαι κάθε βράδυ έχει και μια (μπορεί και δυο, και τρεις) εκδηλώσεις! 

Απόψε, στις 8.00, είναι η βραδιά του Γιώργου Χρονά και του καινούργιου του βιβλίου. Θα πιάσουμε θέση από νωρίς. Δανείζομαι λόγια δικά του (του Χρονά) από συνέντευξη του στον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου(iefimerida) για να σου τον "παρουσιάσω": "Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, μέσα στους δρόμους και τη μοναξιά μου, ταυτόχρονα... Παρακολουθώ τα πάντα και αποφασίζω. Μιλάω. Γράφω. Εχω περιοδικό και εκδόσεις 32 χρόνια...."

Οδός Πανός, λεγονται οι εκδόσεις του Γιώργου Χρονά. Ελεύθερες, τολμηρές, ουσιαστικές. "Τρεις γυναίκες και ο ποιητής",  ο τίτλος του καινούργιου του βιβλίου. Πίσω από τον τίτλο "κρύβονται" η δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι και η Σεβάς Χανούμ ή... Ρίτα Σακελαρίου.. Ο ποιητής είναι ο Κ.Π. Καβάφης.

Μαζί με τον Χρονά, ο Φώτης Θαλασσινός και τα "Ημερολόγια" του.

Μπορούμε να πάμε και στην Αίγλη για ποτάκι, στο κλείσιμο της βόλτας μας. Για να κουβεντιάσουμε και όλα όσα θα έχουμε δει κι ακούσει.

Τις σακούλες με τα καινούργια μας βιβλία, δεν πειράζει, θα τις κουβαλάμε μαζί μας!

Μην ξεχάσω να σου πω πως το Ζάππειο πρωί, μεσημέρι, απόγεμα και βράδυ είναι κουκλί. Σου το είπα; Ε, σου το ξαναλέω!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30