Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα...  - AllYou.gr

Search

Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα... 

Σήμερα, η Λένα σε πάει βόλτα στο Ζάππειο, στην έκθεση βιβλίου και στον Εθνικό κήπο. Καλά θα περάσεις, ακολούθησε την!

30 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ήμουν πιτσιρίκι και τα παραμύθια μιλούσαν για "κήπους", χαμογελούσα όλο νόημα κι έφερνα μπροστά στα μάτια μου τον δικό μου κήπο! Τον Εθνικό κήπο, ποιον άλλον; Τον ωραιότερο κήπο του κόσμου για το παιδικό μυαλό μου.

Σ' αυτόν τον κήπο των παραμυθιών μου, λέω να σε πάω βόλτα σήμερα. Και στο Ζάππειο. Άλλη λατρεία κι εμμονή το Ζάππειο. Μπαλλονάδες, κουλουρτζήδες, πασατεμπάδες, γλειφιτζούρια-κοκοράκια, μαλλί της γριάς, κούνιες. Κι ύστερα παγκάκια, κρυφές ματιές, συναντήσεις, γιορτές, φιέστες, ξενύχτια.

Ραντεβού στο καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου. Από εκεί ξεκινάμε. Με βανίλια "υποβρύχιο"! Διαλέγω τραπεζάκι μαρμάρινο και... ξορκίζω τη βροχή! Όχι, δεν θα της επιτρέψουμε να μας χαλάσει τη μέρα και τη βόλτα μας.

Κομμάτι της ιστορίας μας το καφενεδάκι. Με αμέτρητες δικές του ιστορίες. Παραμένει γοητευτικό. Γιατί είναι διαφορετικό. Κι αν δεν σ' αρέσει το "υποβρύχιο", έχει ούζο με μεζέ, έξτρα!

Το Ζάππειο και η μεγάλη γιορτή του βιβλίου μας περιμένουν αμέσως μετά. Το 44ο φεστιβάλ βιβλίου μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε! Τρελαίνομαι για το χάζι στα κιόσκια του και το ψαχούλεμα στα χιλιάδες βιβλία του. Φέτος έχει και συνεργάτη, τη UNICEF. Kαι κάθε βράδυ έχει και μια (μπορεί και δυο, και τρεις) εκδηλώσεις! 

Απόψε, στις 8.00, είναι η βραδιά του Γιώργου Χρονά και του καινούργιου του βιβλίου. Θα πιάσουμε θέση από νωρίς. Δανείζομαι λόγια δικά του (του Χρονά) από συνέντευξη του στον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου(iefimerida) για να σου τον "παρουσιάσω": "Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, μέσα στους δρόμους και τη μοναξιά μου, ταυτόχρονα... Παρακολουθώ τα πάντα και αποφασίζω. Μιλάω. Γράφω. Εχω περιοδικό και εκδόσεις 32 χρόνια...."

Οδός Πανός, λεγονται οι εκδόσεις του Γιώργου Χρονά. Ελεύθερες, τολμηρές, ουσιαστικές. "Τρεις γυναίκες και ο ποιητής",  ο τίτλος του καινούργιου του βιβλίου. Πίσω από τον τίτλο "κρύβονται" η δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι και η Σεβάς Χανούμ ή... Ρίτα Σακελαρίου.. Ο ποιητής είναι ο Κ.Π. Καβάφης.

Μαζί με τον Χρονά, ο Φώτης Θαλασσινός και τα "Ημερολόγια" του.

Μπορούμε να πάμε και στην Αίγλη για ποτάκι, στο κλείσιμο της βόλτας μας. Για να κουβεντιάσουμε και όλα όσα θα έχουμε δει κι ακούσει.

Τις σακούλες με τα καινούργια μας βιβλία, δεν πειράζει, θα τις κουβαλάμε μαζί μας!

Μην ξεχάσω να σου πω πως το Ζάππειο πρωί, μεσημέρι, απόγεμα και βράδυ είναι κουκλί. Σου το είπα; Ε, σου το ξαναλέω!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!