Ένα (επαγγελματικό) ραντεβού, αφορμή για βόλτα! - AllYou.gr

Search

Ένα (επαγγελματικό) ραντεβού, αφορμή για βόλτα!

Η Λένα σήμερα συνδυάζει διασκέδαση και δουλειά, στην Κηφισιά!

07 Οκτωβρίου 2015

Στα επαγγελματικά ραντεβού μου είμαι πολύ συνεπής. Στην ώρα μου, απολύτως προετοιμασμένη (για παν ενδεχόμενο...), με φιλική  αλλά συγκρατημένη διάθεση και με ακρίβεια στις κινήσεις και στα λόγια μου! Σε εντυπωσίασα; Χαίρομαι!

Σήμερα, λοιπόν, έχω ένα επαγγελματικό ραντεβού που προμηνύεται  "μακράς διάρκειας", αλλά που το περιμένω πώς και πώς. Έχω οργανωθεί και οργανώσει τη σημερινή μου ημέρα μου κι έχω πλάνα που θα με κάνουν να γυρίσω στο σπίτι μου νύχτα! Βλέπεις, το (επαγγελματικό) ραντεβού μου είναι στην Κηφισιά κι εγώ, εκτός από το ότι τη λατρεύω την Κηφισιά γιατί είναι γεμάτη με τις πιο ωραίες μου αναμνήσεις (παιδικές, εφηβικές κ.λπ.), έχω και πολύ καιρό να πάω.

Πόσο να κρατήσει το ραντεβού με τους αξιαγάπητους συνεργάτες και πελάτες; Δυο ώρες, τρεις;  Αμέσως μετά ξεκινάει η Κηφισιώτικη βόλτα μου. Από πού; Μα από τον Βάρσο (Κασαβέτη 5)! Αξία κλασική, αξεπέραστη, με τσουρέκι "κόλαση", ανθόγαλο με μέλι (ναι, σωστά διάβασες) και ελληνικό καφέ που μοσχοβολάει.

Δεν θα σου πω πόσες ιστορίες κρύβει αυτό το ζαχαροπλαστείο. Θα σου πω μόνο, πως εκεί βρίσκω τις γεύσεις που μ' αυτές μεγάλωσα.

Το σπίτι της Πηνελόπης Δέλτα (Εμμανουήλ Μπενάκη 38 & Στέφανου Δέλτα) θα είναι η επόμενη στάση μου. Δεν θα το πιστέψεις αλλά δεν έχω πάει ποτέ. Κι ας τη λατρεύω από παιδί την Δέλτα. Κι ας είναι ο "Τρελλαντώνης" της ο ήρωας μου, κι ο "Μάγκας" της και τα "Μυστικά του Βάλτου" της τ'αγαπημένα μου, από παλιά.

Αυτό το σπίτι ανακαινισμένο σήμερα, που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, είχε την τύχη να δει και να ζήσει να κρύψει ή να αγκαλιάσει, πολλές από τις στιγμές, τις ώρες, τα χρόνια, της γυναίκας που όλα όσα ξεχώρισε τα αγάπησε με πάθος. Είτε αυτό ήταν τα βιβλία της, είτε οι κόρες της, είτε η Αλεξάνδρεια, είτε ο Ίωνας Δραγούμης. Ο τελευταίος ήταν ο μεγάλος έρωτας της Δέλτα. Έρωτας κεραυνοβόλος, πλατωνικός (αφού όταν τον γνώρισε και τον ερωτεύτηκε ήταν παντρεμένη), παράφορος. Αν ένα τέτοιο σπίτι δεν κρύβει ομορφιές, μυστήρια, αλλιώτικες ζωές, ομορφιά και συγκίνηση, τότε ποιο;

Μάλλον θα μου χρειαστεί ένα ποτήρι κρασί. Το Salumaio (Παναγίτσας 3) είναι το ιδανικό μέρος.Το αγαπώ γιατί είναι ένα μπακάλικο- εστιατόριο που σε κάνει να νιώθεις φιλικά και άνετα. Γιατί μοιάζει να σου χαμογελάει ακόμα και... η βιτρίνα με τις λιχουδιές! Και γιατί ο,τι κι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις, αλλαντικά, τυριά, pasta, γλυκά, είναι πάντα εξαιρετικό. Να μπω στον πειρασμό ενός σπαγγέτι pesto; Έτσι κι αλλιώς έχω εξoκοίλει σήμερα. Γενικώς! Ας παρασπονδήσω. Και πάλι. Τι λες;

Σε περιμένω την άλλη Τετάρτη. Όχι, δεν θα έχω επαγγελματικό ραντεβού. Με κανέναν. Μόνο μαζί σου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!