Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Street food και Ντοστογιέφσκι 

Μεξικάνικο φαγητό στο Σύνταγμα και μια θεατρική παράσταση που συζητιόταν πριν ακόμα ανέβει, έχει η σημερινή βόλτα της Λένας.


Λένα Γρηγορίου

Σου είχα υποσχεθεί πως σήμερα δεν θα είχα κανένα (μα κανένα) επαγγελματικό ραντεβού και θα αφοσιωνόμουν στη βόλτα μου μαζί σου! Λάθος μου! Βέβαια, ραντεβού δεν έχω, μα έχω τρελή δουλειά στο γραφείο. Εντάξει, δεν θα νυχτώσω κιόλας, αλλά πριν τις τρεις και μισή, δεν με βλέπω να τελειώνω. Πώς τα βλέπεις; Είσαι για ένα street food στο κέντρο κατά τις τέσσερις; Τέλεια!

Το ξέρεις πως το street food είναι η νέα τάση στην πόλη μας; Ναι, ναι. Και δεν σου λέω μόνο για το καλαμπόκι ή το σουβλάκι ή το "βρώμικο", αλλά για δεκάδες φαγητά, διαφόρων εθνικοτήτων, που μπορείς να φας εύκολα και πρόχειρα, στο χέρι. Από ιταλικά και μεξικάνικα, μέχρι κινέζικα και αραβικά, κι από burgers και fish and chips, μέχρι ινδικά και τούρκικα.

Σήμερα εμείς θα πάμε για μεξικάνικο street food! Στο Taqueria Maya (Πετράκη 10, Σύνταγμα). Διάλεξε και πάρε: tacos, buritos ή quesadillas; Ή μήπως μια ωραία σαλάτα; Τι θα έλεγες και για μια μαργαρίτα; Ή μήπως προτιμάς τεκίλα;

Μου αρέσει εδώ. Είναι χρωματιστά, ατμοσφαιρικά και άνετα. Θα σου αρέσει κι εσένα, είμαι σίγουρη.

Στις 19.00 πρέπει να είμαστε έξω από το θέατρο Ανεσις (Λεωφ. Κηφισιάς 14, Αμπελόκηποι). Για να δούμε το "Έγκλημα και Τιμωρία", του Ντοστογιέφσκι.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια (όχι, δηλαδή και πολύ μακριά) μ' έχει στοιχειώσει αυτός ο Ρασκόλνικοφ, ο Ντοστογιεφσκικός ήρωας του έργου.

Ο φοιτητής της νομικής που σκοτώνει για να δει αν θα μπορέσει να αλλάξει κάτι απ' όλα τα άδικα και τ' άσχημα που νομιμοποιούνται να υπάρχουν στον κόσμο μας. Σπουδαίο έργο, σπουδαίος συγγραφέας, μοναδική ανατομία ψυχής και συναισθημάτων.

ALL750.jpg

Ο Τάσος Ιορδανίδης (που θαυμάζω και αγαπώ και που κι εσύ έχεις διαβάσει συνεντεύξεις του στο allyou) τολμάει και φέτος να παίξει ένα ρόλο "μεγάλο", απαιτητικό, δύσκολο, αυτόν του Ρασκόλνικοφ, και να ανεβάσει μια δύσκολη παράσταση. Δύσκολη γιατί δεν χαϊδεύει, δεν κολακεύει, απλά και μόνο τέρπει.

Μαζί του, στο ρόλο του ανακριτή Πορφύρη ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Κι αν δεν ήξερες πως ο Ιεροκλής δεν είναι μόνο αυτός που δημιούργησε τους Άγαμους Θύτες αλλά είναι κι ένας σπουδαίος ηθοποιός, η παράσταση αυτή μπορεί να είναι αφορμή για να το διαπιστώσεις. Η Θάλεια Ματίκα, τρυφερή, ευαίσθητη, αισθαντική, χαμηλών τόνων αλλά υψηλών απαιτήσεων, είναι η γλυκιά Σόνια του έργου.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Γεωργιανού Λεβάν Τσουλάτζε και -όπως λένε οι πρωταγωνιστές της παράστασης- έχει καταφέρει, με το μεσογειακό του ταμπεραμέντο, να κάνει τον Ντοστογιέφσκι να αποκτά ακόμα και "χαραμάδες ελπίδας, χαράς και χιούμορ".

19:30 χτυπάει τρίτο κουδούνι. Η παράσταση αρχίζει.

Μη με ρωτήσεις τι θα κάνουμε μετά το θέατρο. Πάμε σπίτι να κουβεντιάσουμε όσα είδαμε, ακούσαμε, ψυχανεμιστήκαμε, καταλάβαμε ή μας άφησαν με τις δικές μας, την κάθε μια, αμφιβολίες...

Ραντεβού την άλλη Τετάρτη.

Πολλά φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ