Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένα πιάτο ζεστή σούπα, ένα ιλαρομελόδραμα και 7 τζόκερς

Σήμερα η Μαρία υποδέχεται ζεστά τον χειμώνα, απολαμβάνει μία από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν και μας προσκαλεί να πιάσουμε... το τζόκερ!


Μαρία Μυλωνά

Σήμερα, η μέρα μου θα είναι "γεμάτη". Γεμάτη δουλειά, γεμάτη τρέξιμο, γεμάτη υποχρεώσεις αλλά και γεμάτη διασκέδαση. Παραβλέπω τα 3 πρώτα -καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλως μας- και σε προσκαλώ να με ακολουθήσεις σε μία βόλτα που υπόσχομαι ότι θα είναι γεμάααατη διασκέδαση! Έτοιμη; Φύγαμε λοιπόν!  

Το σημερινό μας "ραντεβού" θα το ορίσουμε κατά τις 6. Περίπου εκείνη την ώρα, θα βρεθούμε με τις φίλες μου σε ένα από τα μαγαζιά που -εδώ και μερικά χρόνια που πρωτοάνοιξε- μας κέρδισε με... την πρώτη μπουκιά. Στην Αιόλου, λοιπόν, στον αριθμό 48 και σε απόσταση αναπνοής από την... θορυβώδη Πλατεία Αγίας Ειρήνης, βρίσκεται ένας από τους πιο όμορφους, "νόστιμους" και πολυπολιτισμικούς χώρους αυτής της πόλης. Φυσικά αναφέρομαι στο Mama Roux, ένα μαγαζί πραγματικό κόσμημα, τόσο ως προς την εμφάνιση όσο και ως προς τις γεύσεις του. Να σου δώσω μία ιδέα; Ο εξωτερικός του χώρος θα σε μαγέψει για τις δεκάδες πολύχρωμες ομπρέλες που κρέμονται από την οροφή, ενώ από το εσωτερικό του θα ενθουσιαστείς με τις μεγάλες τζαμαρίες, τους πολύχρωμους πίνακες και τα ξύλινα τραπέζια με καρέκλες με εμπριμέ μαξιλαράκια. Όσο για τις γεύσεις του; Εκεί κρύβεται το μυστικό που έχει κάνει αυτό το μαγαζί "talk of the town" εδώ και χρόνια: Ένας πλούσιος κατάλογος με πε-ντα-νό-στι-μα πιάτα (sos: δοκίμασε το σουβλάκι ταντούρι -από μαριναρισμένο σε ινδικά μπαχαρικά- κοτόπουλο), τίμια κοκτέιλ και κρασιά και (το προσωπικό μου αγαπημένο) ΥΠΕΡΟΧΕΣ βελουτέ σούπες ημέρας (σε μικρό ή κανονικό μέγεθος). Για σήμερα, πάντως, θα προτιμήσω μόνο μία σούπα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Έχουμε και συνέχεια, οπότε λέω να κρατήσω δυνάμεις για την επόμενη στάση μου. 

Και ποια θα είναι αυτή; Στο Κολωνάκι και πιο συγκεκριμένα στο θέατρο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, City Link), εκεί όπου ο (αγαπημένος μου και υπερταλαντούχος) Θοδωρής Αθερίδης ανεβάζει φέτος το καινούργιο θεατρικό του έργο, με τίτλο «ΔΟΞΑΠΑΤΡΗ». Πρόκειται για ένα σύγχρονο ιλαρομελόδραμα, που διαδραματίζεται σε ένα σκηνικό σαν αυτό που βιώνουμε στη χώρα μας, σε μία πόλη σαν την Αθήνα, σε μία περιοχή σαν το Κολωνάκι, ανεβάζοντας στην σκηνή προβλήματα και θέματα σαν τα δικά μας... Οι ήρωες, καθημερινοί άνθρωποι που τους συναντάμε ανάμεσά μας, έρχονται αντιμέτωποι και παλεύουν να διαχειριστούν τις προσωπικές τους αλήθειες. Μαζί με τον Θοδωρή, στη σκηνή θα ανέβουν μερικοί από τους -επίσης- πολύ αγαπημένους μου ηθοποιούς: η Πέμη Ζούνη, η Ρένια Λουϊζίδου, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Ευαγγελία Συριοπούλου, αλλά και η Φωτεινή Αθερίδου (όχι, το επώνυμο δεν είναι σύμπτωση -είναι η κόρη του γνωστού ηθοποιού). Νομίζω ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, οπότε αν είσαι θεατρόφιλη όπως εγώ θα σου πρότεινα να την βάλεις στη φετινή σου λίστα με τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσεις. 

doxapatri750.jpg

Φυσικά, το τέλος κάθε παράστασης -πόσο μάλλον αν είναι καλή, όπως προβλέπεται να είναι η σημερινή- επιβάλει ένα και μόνο πράγμα: ανταλλαγή απόψεων και ατέλειωτη συζήτηση για όσα μας έκαναν να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να ενθουσιαστούμε ή να... ταυτιστούμε. Απόψε, αυτή η "κουβεντούλα" θα γίνει σ' ένα από τα πρώτα κοκτεϊλάδικα της (όμορφης) πόλης μας: στο 7 Jokers Bar (Βουλής 7). Πρόκειται για ένα πολύ μικρό μπαράκι στην περιοχή της «παλιάς βουλής», στο (καρα)κέντρο, με υπερβολικά ψηλό ταβάνι, υπερβολικά "loud" διακόσμηση (που θα σε ταξιδέψει κάπου ανάμεσα στο Παρίσι του Μεσοπολέμου και σε αποκιακό μπαρ του παρελθόντος), αλλά και υπερβολικά καλά ποτά. Εγώ απόψε θα πάω νωρίς, εσύ όμως αν έχεις διάθεση για πιο after καταστάσεις, είσαι στο σωστό σημείο, καθώς το μαγαζί είναι εξαιρετικά φημισμένο για τις... after-άδικες διαθέσεις του. 

7-jokers750.jpeg

Και κάπως έτσι, μετά από μία -ακόμα πιο- γεμάτη μέρα, θα πάρω το δρόμο προς το σπίτι μου. Και θα σε συναντήσω ξανά, την άλλη Πέμπτη, σε κάποια από τις γωνιές της όμορφης πόλης μας.... 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς