Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μιούζικαλ, μοχίτο και... συμπαθεια

Σε ατμόσφαιρα Old Fashioned και με διάθεση για μιούζικαλ, κάνει σήμερα βόλτα στην πόλη η Λένα. Θα την ακολουθήσεις;


Λένα Γρηγορίου

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα κρατήσουν οι καλοκαιρινές μέρες (και νύχτες) του Νοέμβρη. Ήταν μια μεγάλη χαρά, πάντως... Κι όσο ακόμα κι αν κρατήσουν, ίσως λίγο, το παίρνω σαν προ-Χριστουγεννιάτικο δώρο. Σαν μια έκπληξη καλοκαιριού μέσα στο χειμώνα. 

Σήμερα έχω μεγάλα σχέδια για μετά το γραφείο. Σου το έχω πει πως τα γραφεία μας είναι στον Κεραμεικό. Δεν θα πάω, λοιπόν, μακριά, από τη γειτονιά, για να κερδίσω όση περισσότερη ώρα μπορώ το φως της ημέρα σε ο,τι κι αν κάνω.  

Λέω να ξεκινήσω με Old Fashioned τσάρκα. Στου Ψυρρή, στο νούμερο 16 της οδού Μιαούλη, είναι εδώ και 11 χρόνια, ένα μπαρ απολύτως κλασικό, το Old Fashioned. 

Ανοίγει από νωρίς (στις 5 το απόγευμα) και είναι ο ιδανικός χώρος για ένα μοχίτο μετά τη δουλειά. Μικρό, φιλικό,χαριτωμένο, διαχρονικό και με υπέροχη μουσική. 

Το βράδυ, έχει Nine. Κι όταν σου λέω βράδυ, μη φανταστείς αργά. Στις 20.00 αρχίζει η παράσταση στο κα-τα-πλη-κτι-κό Pantheon (Πειραιώς 166, Ταύρος). 

Μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας με τον (αγαπημένο) Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και επτά, ναι 7, θεές γυναίκες πρωταγωνίστριες Έχουμε και λέμε: Λέχου, Mπουλέ, Παπαρίζου, Παπουτσάκη, Τρύπη, Οικονόμου και Μάρω Κοντού, στο ρόλο που στο κινηματογραφικό Nine είχε η Σοφία Λόρεν. 

Μπορεί κι εσύ, όπως κι εγώ, να έχεις δει το μιούζικαλ του Ρομπ Μάρσαλ, στο σινεμά. Κι αν το έχεις δει, σίγουρα θα συμφωνήσεις μαζί μου πως δεν έχουμε δει ποτέ ένα μιούζικαλ τόσο σέξι! Η ιστορία είναι βασισμένη στο 8 1/2 του Φελίνι και γι αυτό είναι μαγική. Ο Χαραλαμπόπουλος παίζει τον Γκουίντο, το ρόλο που στο σινεμά είχε ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Μη με ρωτήσεις ποια παίζει το ρόλο της Νικόλ Κίντμαν και ποια της Πενέλοπε Κρουζ. Θα δω και θα σου πω. Ακουσα, πάντως, πως όλες τους είναι αστραφτερές, γεμάτες ζωντάνια και αισθησιασμό! 

Σίγουρα βγαίνοντας από την παράσταση θα τραγουδάω κάποιο από τα υπέροχα τραγούδια και γυρίζοντας στο σπίτι, αν δεν είμαι... νοκ άουτ από την πολλή... ενέργεια, θα βάλω ν' ακούσω το CD με τη μουσική του Μάουρι Γέστον. 

Ραντεβού την άλλη Τετάρτη. 

Ως τότε, φιλιά! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου