Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;

Στη Μαρίνα του Φλοίσβου πάει βόλτα σήμερα η Λένα, ονειρεύεται κότερα και βλέπει Τζέιμς Μποντ!


Λένα Γρηγορίου

Κότερο δεν έχω. Για να τα ξεκαθαρίζουμε απ' την αρχή τα πράγματα. Ούτε κι ο καλός μου εχει. Ούτε και κάποιος φίλος μας. Όμως δεν μας εμποδίζει κανένας και τίποτα να τα χαζεύουμε, να τα θαυμάζουμε, και, γιατί όχι, να τα ονειρευόμαστε.

Κι αφού το καλοκαίρι καταμεσής του χειμώνα επιμένει να ομορφαίνει τις μέρες μας, γιατί να μην κάνουμε μια βόλτα στη θάλασσα; Να χαλαρώσουμε, να πάρουμε μια ανάσα, να πιούμε τον καφέ μας αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο, να χαζέψουμε και τα κότερα;

Πάμε για Φάληρο, λοιπόν. Στην καταπληκτική Μαρίνα Φλοίσβου! Πρέπει να σου πω εδώ, πως όταν εγώ η ΝεοΨυχικιώτισα κατέβηκα για πρώτη φορά κατά Φλοίσβο μεριά, έπαθα πλάκα!. Πού βρίσκομαι, Χριστούλη μου, στο Τροκαντερό ή στο Φάληρο, έλεγα και ξανάλεγα. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Τόση ομορφιά, τόση άπλα, τόση ανοιχτωσιά, τόσο αναβαθμισμένη αισθητική, αλλά και τόση οργάνωση και  καθαριότητα! Έγινε μια απο τις αγαπημένες μου βόλτες, η Μαρίνα του Φλοίσβου και εγώ έγινα fan της. Και της Μαρίνας και των καφέ και των μαγαζακίων (!) της γενικώς!

Χάζι, περατζάδα, καφές στο Breeze, παγωτό χωνάκι από το Haagen Dazs και μετά καθόμαστε και αγναντεύουμε θαλασσίτσα και κότερα.

Μη με ρωτήσεις τι ώρα έφυγα από το γραφείο για να μπορώ να τα κάνω όλα αυτά. Νωρίς, θα σου πω! Και δεν θα επεκταθώ, διότι μας διαβάζουν πολλοί και εκτιθέμεθα!

Η δική μου θεαματική επιστροφή στο Φλοίσβο, θα ολοκληρωθεί με μια ακόμα θεαματική επιστροφή! Μιλάω, φυσικά, για την επιστροφή του James Bond!

Spectre, η 24η (παρακαλώ) ταινία του θρυλικού πράκτορα 007 και θα είναι ο επόμενος δικός μου σημερινός στόχος. Το σινεμά είνα δίπλα μου, Village Cinemas @ Faliro, και η ΑIΘΟΥΣΑ 7 VMAX COSMOTE με περιμένει!

Θα σου εξομολογηθώ πως μετα τον Σον Κόννερυ, που ήταν για μένα ο τέλειος James Bond, ο Ντανιελ Κρεγκ είναι αυτός που μου πάει πιο πολύ απ' όλους. Είναι ο Τζέημς Μποντ της νέας εποχής. Και η ταινία, απ' ότι ακούω και διαβάζω, δεν μένει στα όρια μιας περιπέτειας του 007, αλλά προχωράει σε πιο ψαγμένα πράγματα. Σε Όργουελ και σε Προυστ! Ε, τρομερά ενδιαφέρον. Κι αν θυμηθω το Skyfall, που εμένα πολύ μου άρεσε, έχω κάθε λόγο να περιμένω να απολαύσω τον καινούργιο Μποντ του (σκηνοθέτη) Σαμ Μέντες, στο περιπετειώδες και ψυχαναλυτικό ταξίδι του από την πόλη του Μεξικό, στη Ρώμη, στην Ταγγέρη, στο Λονδίνο.

Εννοείται πως η Μόνικα Μπελούτσι, ως "κορίτσι" του Μποντ, είμαι σίγουρη πως θα είναι θεά, ενώ η Λέα Σειντού και η Στέφανι Σίγκμαν θα με κάνουν και πάλι να νιώσω άπειρες τύψεις για το τεράστιο παγωτό που -λίγη ώρα πριν μπω στο σινεμά- καταβρόχθισα...

Να μην ξεχάσω να σου πω πως στην ταινία παίζουν και δυο πολυ σπουδαίοι ηθοποιοί, ο (δυο φορές) βραβευμένος με Οσκαρ Κριστοφ Βαλτς και ο Ρέιφ Φάινς.

Καλή μας βόλτα και σήμερα και ραντεβού την άλλη Τετάρτη.

Φιλιά

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.