Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μία βόλτα γεμάτη... Ελπίδα!

Σήμερα, η Μαρία υποδέχεται τα Χριστούγεννα και σε προσκαλεί σ' ένα γιορτινό bazaar με (πολύ) καλό σκοπό. 


Μαρία Μυλωνά

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι λάτρις των Χριστουγέννων. Υπερβολικά στολισμένοι δρόμοι, υπερβολική κίνηση στους δρόμους, υπερβολικά -δήθεν- χαρούμενοι και αγαπημένοι άνθρωποι. Γενικά, αυτές τις μέρες -που έχουν ήδη ξεκινήσει- το στοιχείο της (στημένης) "υπερβολής" χτυπάει κόκκινο, μαζί με τα νεύρα των ανθρώπων που -όπως εγώ (πέρα από τους -αυστηρά προσωπικούς- λόγους μου)- είναι λίγο πιο... χαμηλών τόνων.

Για να σε προλάβω, όμως, πριν με χαρακτηρίσεις μονόχνοτη, υπάρχει κάτι που αγαπώ πολύ σ' αυτή την περίοδο. Είναι εκείνα τα -αληθινά- "αγαπησιάρικα" και ουσιαστικά "events" που τη... συνοδεύουν, τα οποία δίνουν σ' αυτή τη γιορτή νόημα και Ελπίδα. Κυριολεκτικά μιλώντας. Γι΄αυτό κι εγώ θα ξεκινήσω τη σημερινή μου βόλτα, τιμώντας τα.

Τι εννοώ; Σήμερα θα βρεθώ στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», στο Ξενοδοχείο «Theoxenia Palace Hotel» (Κολοκοτρώνη 34) στο Κεφαλάρι. Κι αν έρθεις κι εσύ, σου υπόσχομαι ότι δεν θα χάσεις, καθώς θα βρεις κοσμήματα, είδη δώρων, ζαχαρωτές λιχουδιές, βιβλία, είδη διακόσμησης αλλά και λευκά είδη, από δημιουργούς και καταστήματα που θα προσφέρουν μέρος των εσόδων τους στην Ελπίδα. Εννοείται ότι στο Βazaar θα λειτουργήσουν τα περίπτερα του «Ιδρύματος Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη» και του ELPIDA YOUTH και -όπως κάθε χρόνο- τα περίπτερα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», όπου θα διατίθενται το γούρι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για το 2016, δημιουργία του κοσμηματοπωλείου Serkos, καθώς και πρωτότυπες πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές – μπάλες, στεφάνια και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ευχετήριες κάρτες, κοσμήματα, κ.ά.- που δημιούργησαν με πολλή αγάπη τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με τη βοήθεια των γονιών τους και των εθελοντών. Το bazaar ανοίγει τις πύλες του σήμερα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες θα παραμείνει ανοιχτό και αύριο, Παρασκευή. 

Bazaar 2015.jpg

Κι από το Theoxenia, με τις σακούλες με τα χριστουγενιάτικα δωράκια μου στα χέρια, θα κατηφορήσω προς την (στολισμένη) κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, σ' ένα από τα στέκια της (πάλαι ποτέ) φοιτητικής μου ζωής. Αναφέρομαι στο πολυαγαπημένο μου Escoba (Π.Μαξίμου 1, Πλατεία Κεφαλαρίου), που έχει "μεγαλώσει" γενιές και γενιές (ναι, ναι, και τη δική μου) με τις all time classic μαργαρίτες του. Εκτός αυτών, σ΄αυτό το ιστορικό Tex-mex cafe-bar-restaurant θα δοκιμάσεις απίστευτα burgers, enchiladas, buritos, φρέσκα steaks και φαχίτας και ζεστά tacos και νάτσος, που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στο... Μεξικό! Στην δική μου εποχή (βλ. περίπου 15 χρόνια πριν!), το μαγαζί ήταν σχεδόν το 1/3 απ' όσο είναι σήμερα, γεγονός που -από μόνο του- πιστοποιεί την άριστη ποιότητά του. Αν δεν έχεις πάει ποτέ (που -σχεδόν- το αποκλείω), ΝΑ ΠΑΣ.

Παίρνοντας το (στολισμένο) δρόμο προς το σπίτι μου κι έχοντας απολαύσει την παγωμένη μαργαρίτα μου, θα κάνω μία τελευταία στάση για φαγητό, στα Μελίσσια και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη γωνιά της εκκλησίας (ακριβώς στη στροφή που ενώνει το δήμο Κηφισιάς με τα Μελίσσια), στην οδό Καραμανλή 1, βρίσκεται η ταβέρνα "Ο βλάχος", που εξειδικεύεται στις λεπτοκομμένες χοιρινές (πεντονόστιμες) μπριζόλες του και στις (ακόμα πιο νόστιμες) χωριάτικες πίτες, που φτιάχνονται με χειροποίητο φύλλο και ψήνονται στα κάρβουνα. Για απόψε, που ανυπομονώ να ανοίξω τις σακούλες και να χαζέψω τα χριστουγεννιάτικο δώρα, λέω να πάρω το φαγητό μου σε πακέτο -σαν... άλλο δώρο. 

Και κάπως έτσι, θα σε αποχαιρετίσω, με την -πραγματική- Ελπίδα (ειδικά) σήμερα να σε συναντήσω στην όμορφη (στολισμένη) πόλη μας.... 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ