Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη. 


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία αφέθηκε στην... ελαφριά πλευρά της ζωής! 

Και έρχονται και εκείνες οι μέρες που το μόνο που θέλεις είναι να γελάς. Με τους ανθρώπους που αγαπάς, με τα πράγματα που σου αρέσουν. Χωρίς να κοιτάς το ρολόι, χωρίς να ανησυχείς για τα ωράρια, χωρίς ενοχές αν αργήσεις να επιστρέψεις το βράδυ στο σπίτι, χωρίς έννοια για το πόσο θα πιεις ή θα φας. Είναι οι μέρες που ζεις για το σήμερα λες και δεν υπάρχει αύριο.  Για μένα σήμερα είναι μια τέτοια μέρα. Και θα ξεκινήσει από τα βόρεια και συγκεκριμένα από το Μαρούσι. Εκεί όπου έχει στηθεί το εκπληκτικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αποτέλεσε διεθνώς ένα από τα κορυφαία και πιο ελκυστικά θεματικά πάρκα στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης λειτουργίας του γνώρισε τεράστια επιτυχία, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας οποιασδήποτε άλλης αντίστοιχης προσπάθειας στην χώρα μας. Τώρα το διάσημο πάρκο επιστρέφει με μεγαλύτερη εμπειρία και ακόμη πιο πολλές ιδέες, στην Αθήνα, όπου από τις 7 Νοεμβρίου (και ως τα μέσα Φεβρουαρίου) έχει εγκατασταθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι. Εκεί θα ξεχυθείς μέσα σε ένα τεράστιο και πολύ ξεχωριστό θεματικό πάρκο 3.500τμ., αλλά και σε ένα μεγάλο διαδραστικό εργαστήρι που θα σε ταξιδέψει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της εξέλιξης αυτού του θαυμάσιου γλυκίσματος που ονομάζουμε σοκολάτα. 

* Την Τρίτη, γη Ειρήνη έκανε μια περιπλάνηση στην κοινωνία της... μέλισσας, στην καρδιά της Αθήνας!

Μεσημέρι Τρίτης και με βρίσκεις ήδη στο βαγόνι του μετρό. Σήμερα, θα κατέβω στο πολύβουο κέντρο της Αθήνας, που θέλω τόσο πολύ να το περπατήσω και να το δω στολισμένο. Ναι! Στόλισαν! Η πλατεία Συντάγματος έχει φορέσει τα γιορτινά της. Καλά, δεν είναι και υπερπαραγωγή αλλά από το τίποτα, κάτι είναι και αυτό. Θέλω, λοιπόν, να το πάρω με τα πόδια από τη Βουλή κι αφού φωτογραφίσω τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα λαμπιόνια, θα συνεχίσω μέχρι τη Σόλωνος. Έχω κλείσει θέση στο Hair Color Day του Δεκεμβρίου και τα tips παίρνουν φωτιά στις 18:00 νταν! Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, θα σου περιγράψω αυτό που αντικρίζει κανείς μόλις φτάνει στο 5όροφο νεοκλασικό της προαναφερθείσας οδού. Ένα κτίριο γεμάτο καλλιτεχνικές αναφορές, ένα κατάστημα εμπνευσμένο από την πλούσια ελληνική χλωρίδα, την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την ομορφιά και φυσικά, την κοινωνία της μέλισσας. Φιλόξενος, άνετος, με υψηλή αισθητική χώρος, αποτελεί πια σημείο συνάντησης για όλες τις γυναίκες που εμπιστεύονται τη δύναμη της φύσης στην ομορφιά και την περιποίηση. Το Apivita Experience Store με υποδέχεται όπως η κυψέλη τη βασίλισσα της! 

* Την Τετάρτη, η Λένα... πάει πλατεία! 

Πρώτη Τετάρτη του Δεκέμβρη και, άντε, ας προσπαθήσουμε να αισθανθούμε γιορτινά! Σε 23 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και, δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ, θα βάλω τα δυνατά μου, θα κοτσάρω πλατύ χαμόγελο και θα βγω για προChristmas βόλτα και σεργιάνι και.... γενικώς! Πάμε πλατεία; Κι όταν λέμε πλατεία, εννοούμε πλατεία Κολωνακίου. Εκεί που κάποιο παγκάκι, κάποιο (σπασμένο) πεζοδρόμιο, κάποιο τραπέζι στο Da Capo, ή στη Βιβλιοθήκη, η Μηλιώνη, το Brittish Council,  σίγουρα κάτι κάποιον σου θυμίζουν... Και σ' εμένα, το ίδιο. Και επειδή σήμερα έχω πάρει απόφαση να ξεκινήσω βιβλιοψάξιμο τρελό, θα πάω "καρφί" στο Libro. Χρόνια εκεί ψαχουλεύω και ανακαλύπτω τους μικρούς μου θησαυρούς. Δυο βήματα από την πλατεία, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στο νούμερο 8, είναι το Libro. Στέκι αγαπημένο, φιλόξενο παλιό και... σοφό για κάποιες (και κάποιους) σαν κι εμένα που το βιβλίο είναι είδος πρώτης ανάγκης. Εκεί, σήμερα, θα ψάξω και για το" Paris Vogue". Ε, να κάνω και κάτι έξω απο τα συνηθισμένα. Να χαζέψω ως απόλυτη περιοδικοmaniacτη γιορτή των 90 χρόνων της μεγάλης "κυρίας"των περιοδικών. Μια έκδοση με εξώφυλλα της VOGUE απο το 1920 ως το 2009. Να την... καβατζώσω και να μου την κάνω δώρο για τα Χριστούγεννα.

* Την Πέμπτη, η Μαρία μάς προσκάλεσε στον πιο γιορτινό δρόμο της (όμορφης) πόλης μας! 

Κι αν νομίζεις ότι η βόλτα μας τελειώνει εδώ, θα σε διαψεύσω, καθώς έχουμε μία τελευταία στάση για σήμερα. Παίρνοντας τον (για μένα, μακρύ) δρόμο της επιστροφής, λέω απόψε να περάσω από τον ΠΙΟ όμορφο και... φωτεινό δρόμο της όμορφης πόλης μας, που βρίσκεται μερικά στενά παρακάτω. Στην οδό Πιττάκη (θα την βρεις σχεδόν δίπλα στο μετρό Μοναστηράκι, κάθετη στην Ερμού). Εδώ και τρία χρόνια, αυτό το λιλιπούτειο, πεζοδρομημένο στενό φωτίζεται από περίπου 150 πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, και φαναράκια (τα οποία έχουν αντικαταστήσει το δημοτικό φωτισμό), προσφέροντας ένα θέαμα... γιορτινό, το οποίο δεν διαρκεί μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως σε όλους τος υπόλοιπους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αν δεν το έχεις "επισκεφτεί" ακόμα, σου προτείνω να το κάνεις απόψε! Ραντεβού εκεί, λοιπόν! 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε τις πρώτες εορταστικές εξορμήσεις της! 

Λίγες ώρες ξεκούρασης και μια βιταμίνη C μετά, είμαι έτοιμη για πάρτι! Έχω, βάλει τα ankle boots μου με το χαμηλό τακούνι, γιατί ξέρω ότι θα χορέψω σήμερα. Που; Στο Ρομάντζο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα) φυσικά, όπου σήμερα στα decks θα βρίσκεται ο Dj Chida από το Τόκιο. Ένας από τους πιο γνωστούς artists της underground, ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της Ιαπωνίας επιστρέφει για δεύτερη φορά στον όμορφο πολυχώρο του Ρομάντσο. Μαζί του θα βρίσκονται και ο resident του Ρομάντσο, Chris Kontos και ο Giannis Tzontzos. H είσοδος του πάρτι είναι μόλις 5 ευρώ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτά τα πάρτι και αυτός ο χώρος πάντα με βάζουν στην διάθεση των γιορτών ή -όπως εγώ και οι φίλοι την αποκαλούμε- αλλιώς στις… “Alcoholidays” (εντάξει και ποιος δεν πίνει λίγο παραπάνω στις γιορτές;). Με κάνουν και αναπολώ τις καταπληκτικές στιγμές που περνούσα παλιά στο θρυλικό Yoga Bala στου Ψυρρή. Αλλά εφόσον οι καιροί αλλάζουν, πρέπει και εμείς να προσαρμοζόμαστε. Βέβαια απ’ ότι βλέπεις, εγώ κρατάω σταθερές κάποιες παραδόσεις. Με φέρνουν βλέπεις σε ισορροπία.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner