Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία πήγε σινεμά! 

Με το μικρό σακουλάκι καλά χωμένο μέσα στην τσάντα μου θα κατευθυνθώ προς το σινεμά, για να δω τη νέα ταινία του Toντ Χέινς, με τίτλο "Carol" και πρωταγωνίστριες την Kέιτ Μπλάνσετ και τη Ρούνι Μάρα. Στη χριστουγεννιάτικα στολισμένη Νέα Υόρκη του 1952, η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ, η οποία δουλεύει σε ένα πολυκατάστημα, γνωρίζει την καλοντυμένη, εμφανισιακά εντυπωσιακή και φανερά ευκατάστατη Κάρολ Ερντ. Μια ιδιαίτερη έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο γυναίκες, η δεύτερη εκ των οποίων είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και εγκλωβισμένη σε έναν τυπικό γάμο. Ο άντρας της όμως δεν μπορεί να δεχτεί την παράξενη σχέση της γυναίκας του με μια άλλη γυναίκα και την απειλεί ότι θα της στερήσει την κηδεμονία της κόρης τους. Νιώθοντας ασφυκτικά, η Κάρολ αποφασίζει να πάρει την Τερέζ και να φύγουν με το αμάξι της σε μια εκδρομή-απόδραση από την πόλη, ένα ταξίδι που θα ρίξει τη μία στην αγκαλιά της άλλης. 

* Την Τρίτη, η Ειρήνη μάς αποκάλυψε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο event! 

12, 13 και 14 του μήνα όλοι οι δρόμοι οδηγούν νότια και πιο συγκεκριμένα, στο χώρο του  Balux Prive, στη Γλυφάδα.Ένα τριήμερο Χριστουγεννιάτικο event στήνεται εκεί από τη moussou και μοιάζει σαν παραμύθι. Στολίδια, γλυκά, ζωγραφιές, δώρα, ξωτικά, μουσικά συγκροτήματα, face painting, handcrafts, workshops χειροτεχνών, παρουσιάσεις, ομιλίες, κληρώσεις δώρων, όπως ταξίδια και εκπτωτικά κουπόνια από τη Moussou, Welcome Gifts και φυσικά ο Άγιος Βασίλης που περιμένει με ανυπομονησία την ευχή σου για το φετινό Under The Tree δώρο σου!

* Την Τετάρτη, η Λένα... έβγαλε γλώσσα!

Το απόγευμα θα πάω Πόρτα. Εκεί που έχω δεi μόνο πολύ καλό θέατρο. Απόψε οι "Σκοτεινές Γλώσσες", του Άντριου Μπόβελ, σκηνοθετημένες από τον αγαπημένο μου Θωμά Μοσχόπουλο, ψυχολογικό θρίλερ με πολλές ανατροπές, ξέρω πως θα με παρασύρουν σε μονοπάτια ποιητικά, ατμοσφαιρικά και ιδιαίτερα. Υπέροχο το "σχήμα" των πρωταγωνιστών: Χρήστος Λούλης, Άννα Μάσχα, Γιώργος Χρυσοστόμου, Άννα Καλαιτζίδου, υπέροχος και ο καμβάς που πάνω του, οι τέσσερις τους θα ξετυλίξουν το κουβάρι μιας ιστορίας που δεν έχει μια και μόνη ανάγνωση, αλλά και δεύτερη και τρίτη. Όπως, τελικά οι προσωπικές ιστορίες όλων μας. Οι σχέσεις όλων μας. Η παράσταση αρχίζει στις 20.00. Θα σε περιμένω στην είσοδο, Στην Πόρτα. Στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο νούμερο 59. 

* Την Πέμπτη, η Μαρία απόλαυσε την "παρέα" της Μπεμπέκας!

Μετά από τις ατέλειωτες ώρες στο γραφείο, απόψε λέω να επισκεφτώ ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία της γειτονιάς μου. Σ' ένα ήσυχο στενάκι του Χαλανδρίου, πολύ κοντά στην Πλατεία Κένεντι, υπάρχει μία πανέμορφη αναπαλαιωμένη μονοκατοικία, με έναν κουκλίστικο μικρό κήπο, στολισμένο με λευκά φωτάκια (και όχι μόνο τα Χριστούγεννα). Και το όνομα αυτού "Μπεμπέκα" (Διονύσου 16, Χαλάνδρι). Κι αν νομίζεις ότι το εξωτερικό περιβάλλον είναι το μεγάλο ατού του μαγαζιού, θα σε διαψεύσω, καθώς και το εσωτερικό είναι εξίσου όμορφο. Κάνε εικόνα: 3 δωμάτια σπιτιού, με υπερβολικά ψηλό ταβάνι, "ζεστό" φωτισμό και ιδιαίτερη διακόσμηση στους τοίχους (δεν θα σου αποκαλύψω τις λεπτομέρειές τους -ΑΞΙΖΕΙ να τις ανακαλύψεις από κοντά). Όσο για το φαγητό; Πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές, ιδιαίτερα μαγειρευτά αλλά και πλούσια σχάρα. Προσωπικά θα σου προτείνω τα 3 κορυφαία, που τα επιλέγω (ανάμεσα σε άλλα) κάθε φορά: Chips κολοκυθιού με ντιπ από τζατζίκι, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και (το απόλυτο) πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια. Όλα αυτά, με συνοδεία καλού κόκκινου κρασιού και εκπληκτικής μαστίχας. Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς. Για απόψε πάντως, λέω να αρκεστώ σε ένα δύο ποτηράκια γιατί έπεται και συνέχεια...

Την Παρασκευή, η Κέλλυ καλόμαθε τον εαυτό της με ένα (ή και περισσότερα) ποτήρια παγωμένης μπύρας!

Πλήρως ανανεωμένη και με πολύ όρεξη για φαγητό –και όχι μόνο, θα πάω να βρω την παρέα μου σε μια περιοχή των Νοτίων Προαστίων την οποία δεν έχω επισκεφθεί και πάρα πολύ, αλλά βρήκα έναν πολύ καλό λόγο για να το κάνω. Στον Βύρωνα βρίσκεται το νέο, μικρό «διαμαντάκι» της περιοχής. Η νεοσύστατη Beer on Us (Καραόλη και Δημητρίου 5) μπυραρία (έπιασες το λογοπαίγνιο του ονόματος;) μπορεί να έχει μόλις λίγες εβδομάδες που άνοιξε, αλλά απ΄ότι φαίνεται έχει γίνει ήδη το απόλυτο στέκι της περιοχής -και όχι μόνο! Με μια τεράστια ποικιλία σε μπύρες, από τις πιο γνωστές του εμπορίου μέχρι και τις πιο εξεζητημένες και τρομερά νόστιμες, μπορεί κανείς να βρει μια που να ταιριάζει στις γευστικές του προτιμήσεις και φυσικά να τις συνοδεύσει με το φαγητό του. Ναι, ειδικά με πιάτα όπως οι πατάτες τηγανητές, τα αυγά και λουκάνικο, οι φτερούγες κοτόπουλου με δημητριακά αλλά και το λαχταριστό χοιρινό κότσι. Ο εκπληκτικός χώρος και το σύγχρονο και industrial ύφος του μαγαζιού βοηθάνε πολύ στο να δημιουργήσουν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να θέλεις να μείνεις εκεί μέχρι το πρωί! Εγώ, πάντως με τους φίλους μου αυτό έχω σκοπό να κάνω, ενώ απολαμβάνουμε ένα ποτήρι La Trappe μπύρα –ακόμη και εάν πρέπει να περιμένω 4,5 λεπτά για ολοκληρωθεί η ζύμωσή της, μέχρι να την πιω!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν