Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σήμερα, όταν το φάντασμα των Χριστουγέννων με επισκεφθεί, θα είμαι… προετοιμασμένη!

Η Κέλλυ μάς ξεναγεί στη δική της παραμονή και μάς εύχεται καλές γιορτές με τον πιο... κλασικό και αγαπημένο (κινηματογραφικό) τρόπο!


Κέλλυ Νόβακ

Αχ, ήρθαν και τα Χριστούγεννα! Πότε πέρασε ο καιρός; Είσαι προετοιμασμένη ψυχολογικά και ενδυματολογικά; Ελπίζω πως ναι και εάν όχι, τότε μην ανησυχείς γιατί σήμερα θα κάνουμε την πιο ωραία μεσημεριανοαπογευματινή βόλτα στην πόλη. Ε, γιατί το βράδυ όλο και κάτι θα έχεις ήδη κανονίσει! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Σήμερα, για εμένα τουλάχιστον, είναι η ημέρα της… «τελευταίας στιγμής». Εννοώ, φυσικά, ότι έχω αφήσει για άλλη μια φορά όλες τις υποχρεώσεις μου, για την τελευταία στιγμή. Ακόμη και το να ψωνίσω ρούχα για αυτές τις ημέρες. Ναι, ακόμη κι εγώ που τόσο καιρό σε προετοιμάζω για το τι πρέπει να φορέσεις τις γιορτές, έχω… ξεμείνει! Δεν πειράζει, όμως, γιατί ακόμα και την τελευταία στιγμή, όλο και κάτι θα βρω. Θα υποστώ την… ταλαιπωρία του να παρευρεθώ στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ημέρα, αλλά παρόλα αυτά έχω σκοπό να ευχαριστηθώ αυτή την σημερινή μου βόλτα.

Πρώτα λοιπόν, θα ξεκινήσω από το πολυκατάστημα Attica Department Stores, στο City Link, και αυτό γιατί εκεί μπορώ να βρω μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά brands, στιλ ρούχων και φυσικά τιμές. Όλα αυτά, αφού πρώτα απολαύσω τις ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΕΣ φετινές, γιορτινές βιτρίνες του καταστήματος που έχουν άρωμα από την δεκαετία του ’20. Και μιας και λέμε για «αρώματα», μετά από μια πολύωρη βόλτα στο γνωστό πολυκατάστημα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω λίγες στιγμές χαλάρωσης. Και εφόσον έχω αποχωριστεί το άγχος του τι θα φορέσω σήμερα, μπορώ να χαρώ πραγματικά αυτή την ημέρα.

Επόμενη στάση, στο S.I.X dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) και στον όμορφο κήπου του μαγαζιού, όπου εκεί θα συναντήσω τον φίλο και συνεργάτη Μάριο Ηλιόπουλο, όπου θα με προκαλέσει σήμερα, να παίξω με την τύχη μου…Όπως θα ξέρεις ήδη, το νέο εορταστικό μενού που έχει επιμεληθεί ο Μάριος, διαθέτει τον πιο ευφάνταστο τρόπο να επιλέξεις το κοκτέιλ που θα απολαύσεις. Θα διαλέξω, λοιπόν, έναν αριθμό από τον κατάλογο/τράπουλα και η… τύχη μου θα αποφασίσει τι θα πιω. Βέβαια, έχοντας ήδη μελετήσει τον κατάλογο, αυτή την φορά θα διαλέξω εγώ το κοκτέιλ μου και ο «νικητής» θα είναι το Scrooged. Το πιο αρωματικό κοκτέιλ με λικέρ από περγαμόντο, σόδα από νεράντζι και ουίσκι, είναι ό,τι καλύτερο για να μπω full on στο εορταστικό κλίμα.

voltastinpoli_scroogred.jpg

Και φυσικά, για να ολοκληρώσω αυτή την χριστουγεννιάτικη διάθεση και επειδή κάθε χρόνο βλέπω κάποιες all-time classic, χριστουγεννιάτικες ταινίες, η ημέρα μου θα συνεχιστεί στο σπίτι μου, βλέποντας τον πολυαγαπημένο μου ηθοποιό Bill Murray στην ταινία του 1988, Scrooged (από εκεί εμπνεύστηκε φυσικά και ο Μάριος το όνομα του κοκτέιλ). Η κλασσική, χριστουγεννιάτικη ιστορία του Charles Dickens, Christmas Carol, λαμβάνει την πιο ξεκαρδιστική... μοντερνοποίηση από τον σκηνοθέτη Richard Donner. Στον ρόλο του τσιγκούνη και κυνικού Ebenezer Scrooge, ο Murray, ο οποίος είναι ο διευθυντής του προγράμματος ενός πλασματικού καναλιού στην Νέα Υόρκη, αναγκάζει τους συνεργάτες τους να δουλέψουν στην παραμονή των Χριστουγέννων. Όταν, όμως, κατά την διάρκεια της ημέρας τον επισκέπτονται τα τρία φαντάσματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, τότε τα πράγματα… αλλάζουν. Οι εκπληκτικές ερμηνείες του πρωταγωνιστή αλλά και των φαντασμάτων, όπως αυτής της Carol Kane, μετατρέπουν την πασίγνωστη ιστορία του Dickens, στην πιο ενδιαφέρουσα μαύρη κωμωδία.

Ό,τι δηλαδή χρειαζόμαστε όλοι μας αυτή την περίοδο. Πολύ γέλιο και μια καλή ανασκόπηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας. Ακόμη και εάν το τελευταίο, με τους δύσκολους καιρούς που περνάει ο κόσμος μας, φαντάζει νεφελώδες.

Καλά Χριστούγεννα!

*Στην κεντρική φωτό η επίσημη αφίσα της ταινίας Scrooged (1988)

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.