Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χιονίζει; Ε, έλα να δεις!

Η Λένα σήμερα, κάνει μια μεγάλη γιορτινή βόλτα στο Citylink. Θέλει να προετοιμαστεί για να υποδεχτεί το 2016... όπως πρέπει!


Λένα Γρηγορίου

 

Μία και σήμερα. Και καλώς το μας το '16! Ούτε σε ρώτησε, ούτε με ρώτησε. Έρχεται γιατί... έτσι! Είναι τελεσίδικο και αποφασισμένο. Κοίτα το στα μάτια, λοιπόν, για να σε μάθει και να το μάθεις και να τα πάτε καλά. Εγώ, πάντως, αυτό θα κάνω. Και θα πάω και μια μεγάλη γιορτινή βόλτα, έτσι για να προετοιμαστώ και να το υποδεχτώ όπως του πρέπει. Εντάξει και για να το καλοπιάσω.

Η Βουκουρεστίου έχει βάλει τα γιορτινά της (πιο γιορτινά δεν γίνεται!) και σήμερα μου φαίνεται ο ιδανικός προορισμός, έτσι ώστε να μπω στο "κλίμα" της Πρωτοχρονιάς, της "λάμψης", της Παραμονής, της γιορτής. Εκεί λοιπόν! 

Το Citylink και η Στοά Σπυρομήλιου με περιμένουν. Τόσο λαμπερά, πολύχρωμα, μοσχομυριστά, κοσμικά, δελεαστικά, μυρωδάτα, ακτινοβόλα, που θα ήταν μάταιο να αντισταθώ. Απ' το πρωί εκεί θα με βρείς. Με καφε στο City Bistro ξεκινάω, ακούω υπέροχη τζαζ μουσική, κάνω χάζι τρελό και σκέφτομαι πως τον δεύτερο καφέ μου το εσπρεσάκι μου, θα το πιω ,στο διάσημο για τον καφέ του, Clemente. Αν βρω τραπέζι θα καθίσω έξω. Για να έχω θέα!

Όχι, από το Hermes δεν θα περάσω...  Εντάξει, θα ρίξω μια ματιά στη βιτρίνα. Εντάξει, πολλές κλεφτές ματιές θα ρίξω, μα... θα προσπεράσω.

Θα πάω οπωσδήποτε, όμως, στη γιορτή έξω από το Παλλάς.Την οργανώνουν τα Αθηναϊκά Θέατρα για την Κιβωτό του Κόσμου. Οι ήρωες των παιδικών παραστάσεων, της Ψαρόσουπας, της Πέτρας του Βορρά, της Μάγιας στην Ονειροχώρα αλλά και το Σπάταλο Τερατάκι θα περιμένουν τα πιτσιρίκια να φέρουν παιχνίδια για τα παιδιά της Κιβωτού, να παίξουν μαζί τους, να βγάλουν φωτογραφίες και να φάνε λιχουδιές. 

Θα παίζει μουσικές χριστουγεννιάτικες η μπάντα του Δήμου κι εσύ θα μπορείς εκτός από το να φέρεις ένα παιχνίδι (κι ας μην είσαι παιδί) να τραγουδήσεις, να χορέψεις, και να νιώσεις πως συμμετέχεις σε κάτι όμορφο και τρυφερό.

A8HNAIKA 8EATRA KIDSnew.jpg

Θα περάσω κι απ'το Pasagi. Δεν θα καθίσω για φαγητό, αφού προσέχω σχολαστικά την σιλουέτα μου (...), αλλά δεν μπορώ να μην σου πω πως και μόνο που ξέρω πως σεφ εδώ είναι ο Άρης Τσανακλίδης, κολάζομαι!

Βεβαίως θα πάρω και μια μυρωδιά από το ανακαινισμένο Zonar's. Ούτε εδώ θα καθίσω. Ε, δεν τα προλαβαίνω όλα, η γυναίκα. Ομως πολύ θα ήθελα να έρθω, κάποια άλλη μέρα ("μίαν ετέραν φοράν" που έλεγε και ο Ζήκος .....) για τσάι. Αυτοί που έζησαν το Zonar's στα παλιά του μεγαλεία, λένε πως η καινούργια του όψη εχει καταφέρει όχι μόνο να μην ξενίζει, αλλά να θυμίζει την αρχοντιά και την πολυτέλεια του χθες.

Θα "κλείσω" με Attica. Mη φανταστείς τρέλες και σπατάλες. Ξέρω και να συγκρατούμαι και να αντιστέκομαι στις καταναλωτικές μου ορέξεις. 2-3 τελευταία ψώνια θα κάνω (με συνολικό budget... 35 ευρώ) και θα θαυμάσω τις βιτρίνες. Χωρίς αντίσταση! Ο κοσμογυρισμένος παιδικός μου φίλος (που ζει στις Βρυξέλλες και ήρθε εδώ να κάνει γιορτές) μου έλεγε πως τόσο ωραίες βιτρίνες, τόση λάμψη, τόση καλόγουστη χλιδή, δυσκολεύεται να θυμηθεί αν έχει ξαναδεί, στην Ευρώπη. Κι αν έχει δει αυτός! 

Δεν ξέρω πόσο του γούστου του θα με βρει το '16 που έρχεται αύριο τα μεσάνυχτα. Εγώ, πάντως, προετοιμάστηκα πολύ γιορτινά για να το υποδεχτώ. 

Προσπάθησα, τουλάχιστον. Εσένα δεν σε είδα. Πώς να σε βρω μέσα σε τόσο πολύ κόσμο. Καλή χρονιά, σου είπα; Σου λέω τώρα. Χιονίζει. Δεν με πιστεύεις; Ε, έλα να δεις!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!