Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

H… καλή χρονιά φαίνεται από την πρώτη βόλτα του νέου έτους!

Σήμερα, η Κέλλυ υποδέχεται την πρώτη μέρα του χρόνου και μάς εύχεται χρόνια πολλά με τον πιο γλυκό και νοσταλγικό τρόπο! 


Κέλλυ Νόβακ

Καλή χρονιά Allyou-ίτισσες και Allyou-ίτες! Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη αναπάντεχα, άλλα καλά, άλλα μέχρι και ιστορικά. Και ενώ η χώρα μας πέρασε και περνάει από τα «χίλια μύρια κύματα», εύχομαι το 2016 να είναι ακριβώς το αντίθετο. Όχι όμως και τελείως το αντίθετο. Εύχομαι να μην λείψει αυτή η στοργικότητα, η φιλοξενία και η "ανασκόπηση" στις πράξεις που κάναμε όλον αυτό τον καιρό, με όλα όσα συνέβησαν στην χώρα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα. Γιατί το «καλό» και το θετικό από όλη αυτή την υπόθεση είναι αυτό: Το πώς ορίζουμε από εδώ και πέρα τον εαυτό μας σε αυτόν τον κόσμο. Το τι προσφέρουμε σαν όντα στην κοινωνία μας. Γιατί, οι «κρίσεις» πάνε και έρχονται (βασικά ελπίζω να… πάνε και και να μην έρθουν ποτέ ξανά!) αλλά οι άνθρωποι μένουν και μαζί τους και οι πράξεις τους.

Έτσι, με την αίσθηση (και την ελπίδα) ότι η χρονιά αυτή θα κυλήσει όμορφα αλλά και συναρπαστικά θα κάνω την πρώτη μου βόλτα στην πόλη για το νέο έτος. Και για άλλη μια φορά -και ειδικά σήμερα- το θεωρώ σημαντικό, κρίσιμο να την κάνουμε παρέα. Γιατί λίγη συντροφικότητα... δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Θα περιοριστώ σε λίγες και κοντινές μετακινήσεις σήμερα, γιατί όπως καταλαβαίνεις, το χθεσινοβραδινοπρωινό ξενύχτι με έχει ήδη εξαντλήσει. Αλλά ήταν και το σημερινό καθιερωμένο μεσημεριανό φαγοπότι με την οικογένεια (πω,πω ο πατέρας μου κάνει τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!) που με έβγαλε knock out. Έχοντας, λοιπόν, ανακτήσει τις δυνάμεις μου και θέλοντας να «πατήσω» σε παλαιότερες παραδόσεις της ημέρας, όπου αυτή συνήθως κυλάει με το να είμαι… ταβλιασμένη στο κρεβάτι, σήμερα αποφάσισα να αρχίσω με μικρά βήματα τα “New Years Resolution” μου. Ξέρεις, αυτές τις αποφάσεις που παίρνεις κάθε αρχή του νέου χρόνου για την ζωή σου και καταλήγεις να μην κάνεις ούτε τα μισά από αυτά που υποσχέθηκες στον (πολύτιμο) εαυτό σου. Έτσι, λοιπόν, και εγώ, θα σηκωθώ από τον καναπέ, θα ντυθώ ζεστά (γιατί κάνει και πολύ κρύο! Ξέρεις, τι πρέπει να φοράς τέτοιες μέρες…) και θα πάω για πατινάζ! Στο Αίθριο του Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα) έχει στηθεί η πιο εντυπωσιακή πίστα πατινάζ 375 τ.μ, η οποία φυσικά καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Καίγοντας φουλ τις θερμίδες από αυτές τις πατάτες που λέγαμε από το... «πέσιμο-σήκωμα», θα νιώσω και πάλι σαν μικρό παιδί και όχι τόσο ως μια expert χορεύτρια καλλιτεχνικού πατινάζ –αν και πολύ θα ήθελα! Μετά από μια αξιοσημείωτη προσπάθεια να πατινάρω με επιτυχία, θα απολαύσω και ένα ζεστό ρόφημα στον χώρο που βρίσκεται δίπλα στο παγοδρόμιο.

Και μιας και νιώθω ήδη σαν παιδί, ήρθε η ώρα να θυμηθώ πώς πέρασα και μέρος από τα παιδικά μου χρόνια. Τι κοινό έχει ο Super Mario, o Mr.Pacman, ο will.i.am και ο Steve Jobs; «Όλοι» ήταν υπό μια έννοια πρωτοπόροι στο είδος τους. Ή ίσως καλύτερα να πω… επαναστάτες. Και αφού είναι η πρώτη ημέρα του χρόνου, πόσο καλύτερα από το να την περάσω παρατηρώντας το μέλλον; Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα) από τον Οκτώβριο μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου στεγάζει μια από τις πιο επαναστατικές και διαδραστικές εκθέσεις που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στην χώρα μας. Το “Digital Revolution” συγκεντρώνει για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο ένα πολυσυλλεκτικό φάσμα από εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες, designers, μουσικούς και προγραμματιστές παιχνιδιών, που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα για να διευρύνουν τα δημιουργικά όριά τους. Η έκθεση αυτή αποτυπώνει την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και εξετάζει την επίδρασή της στην εξέλιξη των τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των videogames. Τι πιο συναρπαστικό από το να αφουγκραστείς και εσύ μια είδους digital επανάσταση, στην οποία ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις και εσύ μέρος; Και ποτέ δεν ξέρεις: μπορεί αυτή να είναι και η κινητήριος δύναμη που θα σε ωθήσει στην δημιουργία της δικής σου προσωπικής επανάστασης.

Αυτό σίγουρα θα μπει στην λίστα των δικών μου “New Years Resolutions”. Ελπίζω να κάνεις και εσύ ήδη την δική σου …

Καλή Χρονιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ