Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της (πρωτοχρονιάτικης) εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη γιορτινή εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (στολισμένη) πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία δραπέτευσε στο Πήλιο! 

Λίγες μόνο ημέρες πριν αλλαγή του χρόνου, του χρόνου που μας έφερε ακόμη πιο κοντά, φεύγουμε για Πήλιο. Το βουνό των Κενταύρων. Ή την σκεπή του Βόλου. Ή ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα, τόσο για βουνίσιες όσο και για θαλασσινές διακοπές. Αυτές τις γιορτές που ο καιρός - μέχρι στιγμής - είναι πολύ καλός, λέμε να τα εκμεταλλευτούμε και τα δύο. Καθώς θα αφήνουμε σιγά - σιγά πίσω μας τον Βόλο, με την μακριά παραλία του, τα θαμπά του φώτα, τα πάντα γεμάτα τσιπουράδικα του, θα στρίψουμε από το μεγάλο φανάρι στον κεντρικό προς το βουνό. Η νύχτα θα πέφτει αργά όταν θα μπαίνουμε στην Πορταριά κι εγώ θα σε κοιτάζω από τη θέση του συνοδηγού, να οδηγείς, ανακουφισμένη που μόνιμα προσφέρεσαι να καθίσεις εσύ πίσω από το τιμόνι.

* Την Τρίτη, η Ειρήνη έγραψε τις τελευταίες τις σκέψεις στο αγαπημένο της ημερολόγιο! 

Σήμερα, κάθομαι εδώ στον αναπαυτικό μας καναπέ, αγκαλιά με τον πιστό μου φίλο, το σκύλο μου και εσένα ημερολόγιο μου και συμπληρώνω τις τελευταίες μας σελίδες... Το 2015 ήταν μια χρονιά όλο εκπλήξεις κι ανατροπές. Άλλες καλές κι άλλες κακές. Λένε ότι το σύμπαν συνωμοτεί για αυτές και μπορώ να πω, ότι, ναι, έβαλε τα δυνατά του και μου έφερε τα πάνω κάτω. Διότι τα όνειρα που έκανα έγιναν πραγματικές εμπειρίες, διότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν, διότι με έφερε κοντά σε ανθρώπους που με νοιάζονται και παράλληλα, με ωρίμασε, με έκανε πιο σκεπτική, δοτική, δυναμική. Το σημαντικότερο όλων; Μου χάρισε μια νέα οικογένεια. Ανεκτίμητο.  

* Την Τετάρτη, η Λένα έκανε μια μεγάλη γιορτινή βόλτα στο Citylink!

Το Citylink και η Στοά Σπυρομήλιου με περιμένουν. Τόσο λαμπερά, πολύχρωμα, μοσχομυριστά, κοσμικά, δελεαστικά, μυρωδάτα, ακτινοβόλα, που θα ήταν μάταιο να αντισταθώ. Απ' το πρωί εκεί θα με βρείς. Με καφε στο City Bistro ξεκινάω, ακούω υπέροχη τζαζ μουσική, κάνω χάζι τρελό και σκέφτομαι πως τον δεύτερο καφέ μου το εσπρεσάκι μου, θα το πιω ,στο διάσημο για τον καφέ του, Clemente. Αν βρω τραπέζι θα καθίσω έξω. Για να έχω θέα!

* Την Πέμπτη, η Μαρία μάς πήγε την τελευταία βόλτα του 2015!

Σταθμός πρώτος, Χαλάνδρι: Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Ο σημερινός προορισμός μου δεν είναι ένα, αλλά τρία καταστήματα στο κέντρο της γειτονιάς μου, όπου πάντα βρίσκω τους πιο μεγάλους "θησαυρούς": Το Public (Γκίνη 5), η Ανεμώνη (Αγίας Παρασκευής 29) και το Early Learning Center (Λεωφ. Πεντέλης 10). Ανάμεσα σε ξύλινα καρουζέλ, σε επιτραπέζια παιχνίδια, σε... σοκολατομηχανές και σε νέες εκδόσεις, θα βρω τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά δώρα, για τους πιο "ιδιαίτερους" και "ξεχωριστούς" ανθρώπους της ζωής μου: Για τις δύο πριγκίπισσές μου (βλ. την ανιψιά και τη βαφτιστήρα μου), για τη "Σιδηρά Κυρία" που είναι ταυτόχρονα και τόοοσο βουτυρένια (βλ. τη μαμά μου), για τα αδέρφια μου (βλ. την πρωτότοκη αδερφή μου και τον γαμπρό μου), για τα "κορίτσια" μου (βλ. τις κολλητές μου) και -φυσικά- για το... μεγαλοαγόρι μου (βλ. τον σύντροφό μου). Δώρα για τους μικρούς, για τους μεγάλους και για εκείνους που -όπως κι εγώ- μένουν για πάντα παιδιά. Δώρα μικρά, αλλά γεμάτα αγάπη. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ υποδέχτηκε την πρώτη μέρα του χρόνου με τον πιο γλυκό και νοσταλγικό τρόπο!  

Θα περιοριστώ σε λίγες και κοντινές μετακινήσεις σήμερα, γιατί όπως καταλαβαίνεις, το χθεσινοβραδινοπρωινό ξενύχτι με έχει ήδη εξαντλήσει. Αλλά ήταν και το σημερινό καθιερωμένο μεσημεριανό φαγοπότι με την οικογένεια (πω,πω ο πατέρας μου κάνει τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!) που με έβγαλε knock out. Έχοντας, λοιπόν, ανακτήσει τις δυνάμεις μου και θέλοντας να «πατήσω» σε παλαιότερες παραδόσεις της ημέρας, όπου αυτή συνήθως κυλάει με το να είμαι… ταβλιασμένη στο κρεβάτι, σήμερα αποφάσισα να αρχίσω με μικρά βήματα τα “New Year’s Resolution” μου. Ξέρεις, αυτές τις αποφάσεις που παίρνεις κάθε αρχή του νέου χρόνου για την ζωή σου και καταλήγεις να μην κάνεις ούτε τα μισά από αυτά που υποσχέθηκες στον (πολύτιμο) εαυτό σου. Έτσι, λοιπόν, και εγώ, θα σηκωθώ από τον καναπέ, θα ντυθώ ζεστά (γιατί κάνει και πολύ κρύο! Ξέρεις, τι πρέπει να φοράς τέτοιες μέρες…) και θα πάω για πατινάζ! Στο Αίθριο του Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα) έχει στηθεί η πιο εντυπωσιακή πίστα πατινάζ 375 τ.μ, η οποία φυσικά καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Καίγοντας φουλ τις θερμίδες από αυτές τις πατάτες που λέγαμε από το... «πέσιμο-σήκωμα», θα νιώσω και πάλι σαν μικρό παιδί και όχι τόσο ως μια expert χορεύτρια καλλιτεχνικού πατινάζ –αν και πολύ θα ήθελα! Μετά από μια αξιοσημείωτη προσπάθεια να πατινάρω με επιτυχία, θα απολαύσω και ένα ζεστό ρόφημα στον χώρο που βρίσκεται δίπλα στο παγοδρόμιο.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

Προτεινόμενα

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη