Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία θυμήθηκε τα καλύτερα πράγματα που είδε, άκουσε, έφαγε, ήπιε και... είπε μέσα στο 2015!

Τα πειραγμένα παραδοσιακά Tαϊλανδέζικα πιάτα στο πολυσυζυτημένο "Βuddo", στο κέντρο της πόλης. Όλη η Αθήνα μιλάει για τη νέα αυτή άφιξη στην Ασιατική κουζίνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βρεθείς σε αυτό τον πανέμορφο, ημιφωτισμένο χώρο (Λέκκα 14, Αθήνα) για να καταλάβεις την γοητεία του να βουτάς στην μαγεία της Άπω Ανατολής. Plus: τα υπέροχα κοκτέιλς στη μεγάλη μπάρα. 

* Την Τρίτη, η Ειρήνη βόλταρε στην Πλάκα! 

Παίρνω το μικρό μαξιλάρι και κάθομαι στα σκαλιά. Καμιά φορά μπορεί να έχει πιάσει τη θέση μου η μασκότ του Γιασεμιού, η κεραμυδόγατα, μα μου την παραχωρεί όλο ευγένεια. Και ξέρεις, δεν με πειράζει που είναι χαμηλά. Θα νιώσεις κι εσύ τόσο άνετα, σαν να είσαι στο σπίτι σου. Άλλωστε, τι έχουν τα «χαμηλά»;  Όλοι από κάπου ξεκινάνε! Παραγγέλνω το κλασικό: διπλός ελληνικός καφές, μέτριος με μαύρη ζάχαρη και φυσικά, κάτι του ταψιού. Στο Γιασεμί (Μνησικλέους 23), θες δεν θες, η μύτη σου θα σπάσει από τις μυρωδιές όσων ψήνονται υπομονετικά και βγαίνουν στο ταψί. Εγώ λαχταρώ πάντοτε τις χωριάτικες πίτες του και το κέικ. Εσύ αν θες μπορείς να διαλέξεις κάτι από το μενού της ημέρας. Περί ορέξεως... 

* Την Τετάρτη, η Λένα πήγε Πλατεία! 

Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Πολύ "χίπστερ" πλατεία, όπως τη λένε, Εδώ σκοπεύω να κάνω την τελευταία μου κραιπάλη. Δεν ξέρω αν εσύ, αυτές τις χρονιάρες μέρες, έφαγες και ήπιες εκτός ορίων, αλλά εγώ, φιλενάδα, το ξεφτίλισα το θέμα! Τι γαλοπούλες, τι πατατούλες, τι σουφλέ, τι κρασιά, τι σφηνάκια, για να μη μιλήσω για κουραμπιέδες και μελομακάρονα... Γι' αυτό σου λέω.. Από αύριο η Λένα μπαίνει σε πρόγραμμα αυστηρής αυτοσυγκράτησης και σχολαστικής διατροφής. Των Φώτων, όμως, σήμερα, θα το... κάψουμε! Σημείωσε για να ξέρεις πού θα με βρεις, αν θέλεις να έρθεις κι εσύ πλατεία. Καταρχάς στο Osterman. Τόσο κομψό, τόσο ιδιαίτερο, τόσο ατμοσφαιρικό, το πάλαι ποτέ υφασματάδικο, έχει μετατραπεί στο πιο στυλάτο all day bar της πόλης, αποτελεί την κλασική αξία της πλατείας. Και αν αγαπάς τις υψηλής αισθητικής english pubs, θα σου θυμίσει, σίγουρα, κάποια απ' αυτές.

* Την Πέμπτη, η Μαρία ανέβηκε (πολύ) ψηλά! 

Κι όταν λέω ψηλά, εννοώ στα (πολύ) βόρεια προάστια της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Ερυθραία. Τι; Σου πέφτει μακριά; Πίστεψέ με, η σημερινή μας βόλτα θα σε αποζημιώσει για τα επιπλέον χιλιόμετρα! Στη Χαριλάου Τρικούπη, στον αριθμό 125, στεγάζεται -σε ένα πανέμορφο, μοντέρνο κτήριο- το Μεζεδοπαντοπωλείο «Έργον». Παρεΐστικο κλίμα, βιομηχανική διακόσμηση και γεύσεις που ... μυρίζουν Ελλάδα, είναι μερικά μόνο από τα "δυνατά" του σημεία. Και μιλώντας για τις γεύσεις του, να σε ενημερώσω ότι όλα τα υλικά προέρχονται από κάθε γωνιά της χώρας μας, ενώ το μενού το έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, κάτι που -όπως καταλαβαίνεις- εγγυάται την ποιότητα τους. Για σήμερα, σου προτείνω να δοκιμάσεις το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μανιταροπίλαφο με άγρια μανιτάρια Γρεβενών και κεφαλοτύρι Ίου και την σιτεμένη μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ -αν λατρεύεις τα λουκάνικα, όπως εγώ- δοκίμασε την ποικιλία τους, που σερβίρεται με μουστάρδα. Για επιδόρπιο πρέπει να δοκιμάσεις το cheesecake! ΠΡΕΠΕΙ. Tip: Πριν φύγεις από εδώ, μην ξεχάσεις να πάρεις... προμήθειες για το σπίτι. Τι εννοώ; Στον ίδιο χώρο με το εστιατόριο στεγάζεται κι ένα μοντέρνο παντοπωλείο με περισσότερα από 1.200 προϊόντα από όλη την Ελλάδα. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ ήπιε το τσάι της... 

Λίγο περπάτημα ακόμη και γρήγορα στο πιο γλυκό –κυριολεκτικά- καφέ της περιοχής. Στην Τριπόδων 16, βρίσκεται το καφέ Αμάλθεια. Ένα μαγαζάκι που θυμίζει το πιο αυθεντικό, γαλλικό μπιστρό. Υπό τους ήχους της Ella Fitzgerald, του Louis Amstrong και του Frank Sinatra θα απολαύσω ένα τσάι γιασεμί και ένα ή δύο από τα καταπληκτικά γλυκά του μαγαζιού. Tip: Η Αμάλθεια φημίζεται για τις κρέπες της, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να μην φύγεις από το μαγαζί εάν δεν δοκιμάσεις το cheesecake με μαρμελάδα φράουλα.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30